Strasno....fuj ploca... kuciste sa fuj napajanjem..
Evo predloga:
Phenom XII 550 Biostar TA 780G 2X2GB Geil DDR2 800 Sapphire ATI 4770 512MB DDR5 Sata DVD RW,pioneer ili neka druga marka HDD WD 500GB SataII Napajanje CM Extreme 460W i neko kuciste bez napajanja, po tvom izboru, moze i najjeftiniji kinez tastatura i mis po izboru
Obično na ovaj forum dođu ljudi NAKON što kupe tako neke sklepetaljke. I bivaju izviždani a i samima im nije do ničega kada im se objasni gde su im sve skinuli gaće. Pošto prvo pitaš, imaš ovde bar dva predloga koja su bolje rešenje po više pitanja osim možda po jednom: možda nema sve da se kupi na jednom mestu, pa ti je komplikovanija instalaciija, garancija, sama kupovina... Pusti te `složene` konfe, to je, uglavnom, mamac za nove b.
mozes za te pare uzeti i sa monitorom, evo, na primer:
Phenom X II 240 Biostar TA 780G 2X1GB kingston DDR2 800 Sapphire ATI 4770 512MB DDR5 Sata DVD RW,pioneer ili neka druga marka HDD WD 500GB SataII Napajanje CM Extreme 460W i neko kuciste bez napajanja, po tvom izboru, moze i najjeftiniji kinez tastatura i mis po izboru monitoir 19` Wide ASUS i to sve kosta oko 46.000 Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
U pravu si pisko. A ovo sto sam naveoima u Atom-u,bar prema konfiguratoru na njihovom sajtu. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: Obično na ovaj forum dođu ljudi NAKON što kupe tako neke sklepetaljke. I bivaju izviždani a i samima im nije do ničega kada im se objasni gde su im sve skinuli gaće :: Pošto prvo pitaš, imaš ovde bar dva predloga koja su bolje rešenje po više pitanja osim možda po jednom: možda nema sve da se kupi na jednom mestu, pa ti je komplikovanija instalaciija, garancija, sama kupovina.. :: Pusti te `složene` konfe, to je, uglavnom, mamac za nove b :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Imaju sada na akciji neke 22 full HD za 150jura. Naravno kvalitet takvih monitora po pitanju prikaza slike je opšte poznat ali ako je stiska za lovu što da ne. Mada sa druge strane više sam zagovornik kupovine skuplje/kvalitetnije varijante.
Btw ovaj Athlon II se klokuje ko lud, a hladan je, a košta 50€, bez problema ide na 3.8 (kako mi kažu moji izvori:P).
Slazem se sa tobom, ali sam gledao da uklopim ono sto mislim da je dobro, za te pare-500E,a da bude solidna masina sa monitorom. Ako ima veci budzet, neka kupi bolji monitor (Samsung 22`), grafiku - moze za sada a i ne mora . Ako ne, i ovo mu vrsi posao dok ne sakupi pare za bolje. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: Imaju sada na akciji neke 22 full HD za 150jura. Naravno kvalitet takvih monitora po pitanju prikaza slike je opšte poznat ali ako je stiska za lovu što da ne. :: Mada sa druge strane više sam zagovornik kupovine skuplje/kvalitetnije varijante :: :: Btw ovaj Athlon II se klokuje ko lud, a hladan je, a košta 50€, bez problema ide na 3.8 (kako mi kažu moji izvori:P) :: :: I uzni 4850 ako već možeš :: :: support normalit :: MOJ DNK je bolji od tvog!! :: ::
Sve gotove konfe su krsh u principu i to ti uvek uvale neku jadnu maticnu(kao sto je ova) i kuciste sa nekim krsh napajanjem(to sto na tom napajanju pise 450w to mozes da okacis macku o rep),a i obicno za te pare mozes da sastavis mnogo bolju konfu od te navedene. Dboro si postupio sto si prvo pitao.Evo dali su ti ljudi nekoliko predloga za te pare.
Hvala Bogu pa sam doso prvo da pitam:) pa imam u planu da dam nekih 500e (moze u 600 nekako) pa eto toliki mi je budzet:) naravno bez monitora..monitor imam
E sad, posto vidim da racunar koristis samo za igrice (prosecan si korisnik) onda je po meni Phenom 955 preterivanje, tako da moze i za 500-550e da se sklopi fina gaming masina... npr:
Ovo je vise nego dovoljno za tvoje potrebe. Dalje, nemoj da dajesh velike pare na grafiku (tipa ATI 4980 ili GTX260 / GTX275) zato sto ce uskoro izaci nova serija ATI kartica koje ce kostati isto koliko i ove navedene samo sto ce biti mnoooogo bolje... Ova ATI 4870 ima pravu cenu, nista ne gubis... ona je pravi pogodak. Preporucujem ti 2. masinu zato sto nemash potrebe za necim jacim... pozdrav
Ja bih isao na ovu prvu plamenovu varijantu, jer je mnogo bolje da u startu imas x4 nego posle kada ti zatreba da prodajes x3 za neke sitne pare pa da kupujes x4. @Plamen koja ti je ta grafa 4980 :) ?
Gile: Stvarno volish da zezash, hehe... Pa to je ATI 4890 samo pogresno napisana... neka nova verzija...
Genius: Nema vise sta da cujesh, to je najbolje za te pare. Cuo si preporuku, i ne kupuju nista jace od ATI 4870... Ako hoces INTEL kazi pa da ti sastavim nesto...
Intel core 2 duo 3.16 G Hz mat P5Q deluxe ili P5Q E Ati 4870 1 gb 640 GB Seagate Baracuda sata 2 kingston hyperX 2 x 2 Gb DDR2 1066mhz cheiftec 750w cooler master 690
jel ovo i dalje dobra masina?? sta mislite o procesoru..da li ici na quad??
Intel Core 2 Duo (jedini na toj frekvenciji je E8500)=15000 P5Q=10000 Ati 4870 sa 512MB sam racunao=12000 WD 640GB=5000 KHX 2X2GB 1066MHZ=5000 Chieftec=9000 CM 690=8000
znaci da uzmem plamenovu prvu konf!?onu od 600e?!? super znaci uzimam nju!!imam samo jos pitanje za 4870..da li da je uzmem u 1gb?? i da li da uzmem jos ram memorije??
da li bi neko jos nesto predlozio!??!ako moze sto pre jer nameravam sledece nedelje da uzmem komp..!:)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.