Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
sta je bolje?
STRANA 1 OD 1
Seerauber sta je bolje? 16.08.2009. 20:47 T19414

status: user
broj poruka: 946

sta je bolje uzeti
1.lap top sa slabijim procesorom na primer celeron na 2 GHz i 1Mb kesha i intelov chiset na ploci ili
2.jaci procesor INTEL core 2 duo na 2 GHz sa 4Mb kesha ali SYS chipset na ploci

1.je dell vostro A860( 38000 din)
2.je fujitsu siemens esprimo mobile 5535 ( 33200 din)

interesuje me sta je znacajnije procesor ili chipset?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 16.08.2009. 20:57 #133554

broj poruka: 12057

Iskreno, ne znam šta je gore. Nikad ne bi kupovao uređaj po sistemu šta je manje zlo.
Celerona uvek izbegavam, a SYS je.......zlo. Ne bih se usudio ni jedno ni drugo da ti preporučim.

Sa prvom (Celeron) nećeš imati probleme, a sa drugom (SYS)....džabe ti Core 2 Duo pored sisovače.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

doca80 Re: sta je bolje? 16.08.2009. 21:34 #133561

broj poruka: 3053
Mislim da je naslov tvoje teme trebao da glasi-sta je gore uzeti!!! Mada,ako bas hoces jedan od ta dva lapa,i ne zelis da uzmes neki drugi na razmatranje,onda je manje zlo Kelerabos procesor,jer je SISovacha ZLO

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

::
:: sta je bolje uzeti
:: 1.lap top sa slabijim procesorom na primer celeron na 2 GHz i 1Mb kesha i intelov chiset na ploci il
:: 2.jaci procesor INTEL core 2 duo na 2 GHz sa 4Mb kesha ali SYS chipset na ploc
:: 1.je dell vostro A860( 38000 din
:: 2.je fujitsu siemens esprimo mobile 5535 ( 33200 din
:: interesuje me sta je znacajnije procesor ili chipset?
hogar81 Celeron je sasvim ok 16.08.2009. 22:06 #133564

broj poruka: 365

za ono zasta vecina ljudi koristi laptop sem, ako neradis nesto gde treba sirova procesorska snaga, a za net ofice i gledanje filmova je sasvim ok.
Lap sa sys cipom netreba uzimati zato sto sys odavno nepravi cipsetove i to je verovatno neki prastari cip malo doteran da proradi sa novim procesorima.
Pisko Saglasnost 16.08.2009. 23:03 #133573

broj poruka: 6645
Ovde se (za sada) svi slažemo. SiS se MORA izbeći, pa makar uz njega davali nescaffe 3+1 svakodnevno u toku garantnog roka... Žalosno je što, za nekih desetak evra koliko realno vredi taj polufabrikat od čipseta bez ikakve perspektivne drajverske podrške, uvaljuju i sasvim dobre komponente... kao da im je SiS davao pare a ne uzimao za te gownawe čipsetove... kad se toliko trude da ih uvale.
Drugo, keleraba na lap-top-u uopšte nije katastrofa (i to posebno ako je štedljiva varijanta - što nisam ni pogledao u konfi koju si naveo).
Meni je jednostavno, nepojmljivo, da neko radi render i dekodiranje na lap-topu.... kao neki stalniji ili redovan zadatak. Nekad, u frci, ok, ali, kao stalan zadatak... tako da je realno reći da keleraba radi posao u svim uobičajenim zadacima. Od igara na intel čipsetu ionako nema ništa a za sve ostalo je ok... za parite koje su redovno minimalne...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Jebivetar Bolje Intel 17.08.2009. 00:18 #133588

broj poruka: 2386
Ovo sam burazeru predlozio kao jeftin laptop za mutimediju i ofis.
http://www.laptopcentar.rs/product/ACER-eMachine-e525-302G25Mi-17200906

Ovaj dual core je ustvari Celeron dual core i radi dobro, chovek je zadovoljan. Radi sa Win XP
Za ove pare teshko da ima neshto bolje.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

dukiduledu o cemu vi uopste pricate ljudi? 17.08.2009. 00:21 #133589

broj poruka: 826
sis cipset los?mozda je sporiji od konkurenata,ali je to cipset koji se ubedljivo najmanje kvari....pitajte bilo kog servisera,sis cipseti su UBEDLJIVO najmanje reklamirani...a ubedljivo najmasovnije koristeni....pa jbt svaki nvidia chipset se kvario 10 puta vise u procentima od sis-a....jeste to spor chipset,ali....za pitanje koje je covek postavio odgovor je lap-top broj 2,jer je procesor daaaaaaaaaaleeeeeeekoo,bar tri klase bolji od tog celerona....znaci uzmi slobodno sis chipset,nije brzinski sampion,ali je pouzdan cipset koji se ne kvari...takodje,nije istina da sis ne pravi vise cipsete...pravi....

gilopile ... 17.08.2009. 04:18 #133595

broj poruka: 9459
Od ta 2 ponudjena,da mogu da biram sigurno bi uzeo br.2.Sigurno SiS nije najbolji cipset,ali odradjuje svoj posao za koji je i namenjen.Sto kaze dukiduledu,evo kod mene imam par ploca sa neispravnim (konkretno)Nvidia Nforce 3 cipsetom,starih SiS i soc478 imam 5-6 ploca koje su i dan danas ispravne.Mislim da je jedan od najgorih cipseta ALi,bar iz mog iskustva.
Ipak se tu radi o celeronu i C2D procesoru.Jasno ko dan.

E sad sto se tice potrosnje,jer ipak je laptop u pitanju i za cega bi ga koristio...je vec druga prica.

Equinoxe Re: 17.08.2009. 08:23 #133597

SIS su najgori čipetovi sa kojima sa ja imao posla u životu. Još od raspalog 5597/5598 na PcChips TX Pro II ploči pa na ovamo i sve što je na njih nakačeno od HDD kontrolera do grafičkih kartica (na ovom je SiS Mirage 3+.....EXTRA).

Zašto su ti laptopovi uvek na nekim rasprodajama i sa daleko nižim cenama neko bilo koji sa Intel P/G čipsetovima ? Zato što su usporeno-zabagovano đubre koje samo tako može da se proda.

dukiduledu pa bas zato 17.08.2009. 08:59 #133602

sto su jeftini,i za to koliko kostaju,odrade svaku paru....taj animozitet prema SiS-u je nastao u stara vremena,kada su imali jako pouzdane,ali jako spore ploce bez agp slota,sa jako losim grafikama(integrisanim).ali da za trenutak zaboravimo na taj period,sis cipset generalno,nije brzinski sampion,ali u ovom konkretnom slucaju ne zaostaje od ovog intelovog cipseta u brzini,a procesor na datom lap-top-u je daaaleeeko ispred toga celerona...generacijski i tehnoloski.A garantujem da je reeetko ko imao slucaj da mu se neka ploca bazirana na sis cipsetu pokvari,tj da mu se pokvari cipset,sto je realno jedini kvar koji ne moze da se popravi u servisu maticne ploce.....jos jednom,slobodno uzmi drugi lap-top

Equinoxe Re: 17.08.2009. 09:12 #133605

Animozitet je prema zabodenim HDD kontrolerima, ne prepoznatim hard diskovima, BIOS-ima koji se kucaju kad im nešto promeniš, drajveri koji se update-uju samo jedanput - kad se pojave, fantomskim zakucavanjima bez razloga, integrisano grafičko rešenje koje može da integriše samo neko ko je bio u pećini 10 godina.....SLOBODNO GA KUPI, imaš moju preporuku, ako si mazohista.

doca80 dukiduledu i gilopile 17.08.2009. 09:27 #133606

to je NAJGORI cipset SVIH VREMENA!!! Od svih vasih dosadasnjih odgovora koji su bili ok,ovaj je stvarno los...Vi stvarno ne znate sta pricate ako hvalite SIS!!! Od svih ljudi koje poznajem NIKADA nisam cuo NI JEDNU lepu rec o SIS cipsetu!!! A i moje iskustvo govori sve najgore o SIS chipsetu...Mrzim taj chipset,kostao me je toliko zivaca,para,tripovanja komponenti....

horacio re:sta je bolje? 17.08.2009. 09:41 #133607

broj poruka: 117

1.ovaj lap top me podseca na formulu 1 meklaren ali sa motorom od stojadina na gas,spolja lepo izgleda,moze cak i da se vozi ali je neupotrebljiv za trke

2.ovo mi lici na daciju sa renoovim motorom iz formule 1,moze da se vozi ali nema gde

i jedno i drugo je neupotrebljivo za ono cemu sluzi
dukiduledu moja iskustva 17.08.2009. 13:34 #133623

su takva,da su ploce bazirane na sis chipsetima,radile jako pouzdano....jesu one bez previse opcija,i sa svim mogucim integracijama...ali one rade.....nije brza u komunikaciji sa memorijom,ali nije ni najsporija....nema neku grafiku,ali to je za office segment trzista.....inace,od svih proizvodjaca chipseta,UBEDLJIVO najmanje reklamacija na sam cipset ima sis...toliko malo da je u domenu statisticke greske.....najvise reklamacija ima Nvidia,pa Intel,pa Via,pa tek na poslednjem mestu je SiS....AMD je premalo na trzistu da bi se dala ocena puozdanosti amd cipseta.....ovo mislim na ozbiljno prisustvo na trzistu....a inace same periferije tipa lan karti,i i ostalih kontrolera zavise od proizvodjaca ploce,a ne od samoga cipseta....Asusove ploce sa SiS cipsetom gotovo da nemaju kvarova....

gliga79 Re: moja iskustva 17.08.2009. 14:00 #133626

broj poruka: 4641
Moguce da si u pravu sto se tice SiS-a, Ima najmanje reklamacija iz razloga sto ga niko ne kupuje, mnogo slabo je zastupljen pa samim tim i najmanje se kvari. To je sasvim normalno.
Nvida i Intel se najvise kvare jer su najzastupljeniji kod korisnika. Uzroci kvarova cipseta ne moraju da budu losi cipsetovi, ima tu dosta faktora.

RESISTANCE IS FUTILE

:: su takva,da su ploce bazirane na sis chipsetima,radile jako pouzdano....jesu one bez previse opcija,i sa svim mogucim integracijama...ali one rade.....nije brza u komunikaciji sa memorijom,ali nije ni najsporija....nema neku grafiku,ali to je za office segment trzista.....inace,od svih proizvodjaca chipseta,UBEDLJIVO najmanje reklamacija na sam cipset ima sis...toliko malo da je u domenu statisticke greske.....najvise reklamacija ima Nvidia,pa Intel,pa Via,pa tek na poslednjem mestu je SiS....AMD je premalo na trzistu da bi se dala ocena puozdanosti amd cipseta.....ovo mislim na ozbiljno prisustvo na trzistu....a inace same periferije tipa lan karti,i i ostalih kontrolera zavise od proizvodjaca ploce,a ne od samoga cipseta....Asusove ploce sa SiS cipsetom gotovo da nemaju kvarova...
gilopile Re: dukiduledu i gilopile 17.08.2009. 16:28 #133641

broj poruka: 9459
Doco ne hvalim ja SiS,ali od ova dva groba bi ipak uzeo drugi.Sigurno ima bar za 30% bolje performanse od prvog.
Secam se tvog nedavnog loseg izkustva sa 2 SiS-a koja si sahranio u razmaku od par sati,pa nije ni cudo da ih bas i ne volis.Iskustva su razlicita.Ne moze se bas sa prciznoscu reci koji je cipset najizdrzljiviji i koji ce pre riknuti,jer to ovisi o 100 faktora.Sto se tice performansa cipseta to se naravno zna.
Recim ja sam alergican na celerone.Imao sam ih sve moguce varijante i povraca mi se od njihove tromosti.Dovoljno je na prvoj konfiguraciji da u IE-u otvori par zahtevnijih tab-ova i celeraba ce se zakucati na 100%.Da ne pricam o nekom video fajlu malo vece rezolucije,gde ce da prsne.Ipak ce C2D to lepo da izgura.
Ipak, ispravan cipset je dobar cipset.Kada ce i kako crci niko ne moze da predvidi.

:: to je NAJGORI cipset SVIH VREMENA!!! Od svih vasih dosadasnjih odgovora koji su bili ok,ovaj je stvarno los...Vi stvarno ne znate sta pricate ako hvalite SIS!!! Od svih ljudi koje poznajem NIKADA nisam cuo NI JEDNU lepu rec o SIS cipsetu!!! A i moje iskustvo govori sve najgore o SIS chipsetu...Mrzim taj chipset,kostao me je toliko zivaca,para,tripovanja komponenti....
:: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
gile23 ... 17.08.2009. 16:40 #133643

broj poruka: 9121
Najbolje ti je da uzmes AMD Turion i da ti izgori laptop sam od sebe nego da ovako gledas i razmisljas na koji nacin da ga polomis :). Fujitsu ne planiraj da uzmes jer sa fabrika zatvorila i nece biti drivera ako ti budu zatrebali kojim slucajem. Ako nemas para bolje stekni za nesto kvalitetnije nego za neki krs.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Re: dukiduledu i gilopile 17.08.2009. 16:50 #133648

Pa jeste,u pravu si,jesam nedavno sahranio dve ploce sa sis chipsetom ali u roku od sat vremena su crkle obe!!! I pre sam mrzeo sis chipset,ali od tada ga strasno!!!Ja sam ga zamrzeo kad sam video kakve probleme pravi u radu kompjutera,a crkava veoma brzo!!! Od problema u radu bih samo citirao bax-a,jer je naveo najcesce probleme koje sis chipset ima!!!

`Animozitet je prema zabodenim HDD kontrolerima, ne prepoznatim hard diskovima, BIOS-ima koji se kucaju kad im nešto promeniš, drajveri koji se update-uju samo jedanput - kad se pojave, fantomskim zakucavanjima bez razloga, integrisano grafičko rešenje koje može da integriše samo neko ko je bio u pećini 10 godina.....SLOBODNO GA KUPI, imaš moju preporuku, ako si mazohista.`

ja bih dodao samo jos jedan-od 10x kada stisnes dugme za startovanje kompa,komp se upali MOZDA 3 puta,a gasi se i kad ne stisnes turn off dugme!!!

:: Doco ne hvalim ja SiS,ali od ova dva groba bi ipak uzeo drugi.Sigurno ima bar za 30% bolje performanse od prvog
:: Secam se tvog nedavnog loseg izkustva sa 2 SiS-a koja si sahranio u razmaku od par sati,pa nije ni cudo da ih bas i ne volis.Iskustva su razlicita.Ne moze se bas sa prciznoscu reci koji je cipset najizdrzljiviji i koji ce pre riknuti,jer to ovisi o 100 faktora.Sto se tice performansa cipseta to se naravno zna
:: Recim ja sam alergican na celerone.Imao sam ih sve moguce varijante i povraca mi se od njihove tromosti.Dovoljno je na prvoj konfiguraciji da u IE-u otvori par zahtevnijih tab-ova i celeraba ce se zakucati na 100%.Da ne pricam o nekom video fajlu malo vece rezolucije,gde ce da prsne.Ipak ce C2D to lepo da izgura
:: Ipak, ispravan cipset je dobar cipset.Kada ce i kako crci niko ne moze da predvidi
:: :: to je NAJGORI cipset SVIH VREMENA!!! Od svih vasih dosadasnjih odgovora koji su bili ok,ovaj je stvarno los...Vi stvarno ne znate sta pricate ako hvalite SIS!!! Od svih ljudi koje poznajem NIKADA nisam cuo NI JEDNU lepu rec o SIS cipsetu!!! A i moje iskustvo govori sve najgore o SIS chipsetu...Mrzim taj chipset,kostao me je toliko zivaca,para,tripovanja komponenti....
:: ::
:: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs