Zanima me koja bi najjeftinija konfiguracija bila dobra za dotu, da imam 60 fps konstantno kao i u late game,tj koji bi procesor to terao fino i graficka i koliko rama,monitor mi ne treba. Mucim se na athlon thunderbird 1 ghz,512 sd rama,ati radeon 9600. Hvala unapred!!!
Neki kolega??Najbolja igra ikada nema sta! Nego kako ti radi sad ,,oces jos nesto da igras?
AKo je za dotu!
Nesto tipa
athlonx2 5000-4400 dinara 1 gb ram ddr2 (recimo) 800mhz-1000 dinara i grafa npr 8600gt -8600gt sa 256mb ddr3(ddr2 dosta slabija) 3800 dinara
ja imam istu grafu 2 gb ram i mnogo slabiji procesor i fps mi je zakucan na 64 Radice to i sa slabijim procesorom i grafom,Al ajde sad ovo sve je oko 9200 dinara,(manje od 100e)
extra znaci za malo jace od 100 evrica :) ja racunao da ce mi trebati 200. Na mom kompu imam oko 30 fps s tim sto drasticno opada na late game neigrivo skroz :( jedino hardove da li mogu da stavim na tu konfu jel bi podrzavalo stare ata hardove?
taman koliko sam i izracunao od prilike da ce mi trebati, al ne znam koliko vredi uzimati to za 200(bolje da nadjem polovno nesto ) kad moze za 300e dosta bolje da moze jos po nesto da se igra, jel da? :)
ta igra nije preterano zahtevna....ali ipak mozda nije lose pomalo unapred da mislis.....jer za 100-120 evrica mozes da kupis konfu koja ce terati to bez problema.....a opet,za nekih 250 evrica mozes znacajno bolju konfu koja mioze da ``tera`` i boljw igre...
Iznad ti je lepo reko,,, Sto se tice polovnog ja ti ne bi preporucivo,,ko zna kakvo je to,,jos ti da garanciju (ako ti je uopste da)na neku firmu koja od tebe bogu iza nogu
Ovo gore sto sam napiso je k,mozda jos 1 gb ram i tome ces pokrenuti svaku igru danas,,,Pokrenuti? To naravno nije dovoljno al sta ces za neko normalno igranje danas trebati jedno 400e pa na gore
Sve u svemu ,ako si pametan drzaces se dote(to je ipak najbolja igra sad)JEl tako?
po meni je glupo dati 200-250 evra za neku lite konfiguraciju. Normalno je da kad kupis nov komp pozelis da probas neku noviju igru, koju s takvom neces moci. Ja bih na tvom mestu kupio jos 1gb rama, cekao jos para i kupio pristojniju masinu 350-400 evra. Jos ako ti ne treba monitor, sasvim pristojnu. Racunaj i na iznenadjenja u vidu Warcraft 4... Pozrdrav za kolegu dotera!
ma fora je sto imam gaming laptop msi gx 620 al trenutno mi je na servisu :( mesec dana ,tako da mi ne treba neki jaci komp,pa ocu da uzmem backup komp za krizne dane :)
nadam se da igras preko garene a ne preko glupog battleneta ,a ako ne http://www.garena.com/ i uzivaj mnogo manji lag i mnogo manje livera naravno u prvih 10 soba jer je ladder .nadam se da i drugi igraju preko garene .poz
Moze to josh malo jeftinije. Nema smisla da kupujesh AMD Athlon X2 5XXX+ zato sto svi kostaju oko 4500din, a ti za 5000din imasj AMD 7750+... Hteo sam da stavim AMD platformu ali nisam znao koju maticnu ispod 4000din... Pa sam stavio INTEL... Ram bi mogao mislim i 1GB... Grafika nikako ispod 9500GT odnostno ATI 4650...
Gigabyte ga-ma770-ud3=5560 dinara Sapphire HD4830 / 512 MB / 256 bit=7088 dinara AMD Athlon 64 X2 7750+, Black Edition, AM2=4780 dinara Western Digital Caviar SE16 320GB (SATA2/16MB/7200) – WD3200AAKS=3540 dinara Pioneer DVR 116 Black=1900 dinara CM Case Midi Elite 332 w/ PSU (Thermal Master) 420W=4780 dinara Geil GX24GB6400DC 4GB(2x2GB) PC2 6400 800MHz Value 5-5-5-15=4000 dinara
Sve 31648 dinara. Ovo je jeftinija varijanta cele nove konfiguracije, samo ja bih ovde umesto 4GB rama stavio 2GB i kupio kinesko kuciste i neko pravo napajanje tiap OCZ Stealth xStream 500W za 5000 dinara, posto kazu da u ovom Cooler Masteru ide neko kinesko napajanje. A reci koje ti je napajanje u prethodnoj konfiguraciji, izgleda da ces morati ceo novi racunar da kupis jedino ce sa starog moci kuciste da se koristi :) i vidi rezac posto nisam 100% siguran da je ovaj dobar. Cela konfiguracija je sastavljena u Lithium OC House.
Ok hvala za savete,to bi bilo dovoljno. Btw nista od starog kompa mi ne vredi, imam neko slabije napajanje od 1000 din,moracu komplet racunar da uzmem.
Covek je rekao najjeftiniju konfiguraciju.. A ti su mi roknuo 4GB rama, bespotrebno, na RAM-u moze 2000din da usteti, napajanje LC POWER GP2 550W + kinesko kuciste = 5000din... To je to.. Znaci samo od cene naka oduzme 2000din...
Mislim da bih te konfiguracija koju sam ja napisao izaslo dosta jeftinije... (E5200, GIGABYTE G31, 2GB rama, 8600GT...)
Nije to toliko lose... Procesor, ram, HDD, su ok. Graficka ne znam kakva je, mada ce to terati Warcraft na HIGH... Napajanje je jedino ocajno... Mogli bi samo umesto tog, da ti stave LC POWER 420W...
Maticna i napajanje su zivo sranje, a i toj grafickoj kartici ne treba 1GB memorije, josh je DDR2...aaa Gledaj ovako. Sklopi ti istu tu konfiguraciju, samo plocu stavi GIGABYTE GA-770-UD3 = 6000din, napajanje LC POWER 420W + Codegen kuciste = 3000din, i umesto te graficke nek ide GAINWART ATI 3850 512MB GDDR3 = 5800din. Sve ostalo je ok.
Gotovo, ja sam vec narucio to :) Ma sluzice za dotu :) Do jaja je to za ove pare, mrzelo me da trcim vamo tamo po ovoj vrucini da spajam tako da sam uzeo ovu gotovu konf :) napajanje je zamenjivo,uzecu kad crkne ovo :)
nije losa konfiguracija, jeste da je ploca krs ali radice sve, a i graficka za to sto tebi treba ima da leti... Mogao bi da dodas kasnije bolju kartu, znacilo bi procesor je solidan..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.