Kupi bolje napajanje zbog grafe, taj LC je solidan ali nije za jake potrosace on nema tih 600w ni u ludilo...480w ako izbaci bice dobro ali je gtx 260 prejaka grafa za njega.Bar OCZ SXS 500w I uopste mi se recimo sad za kupovinu ne svidja ta kombinacija sa Intelom iako ga imam jer sa AMD-om imas ili jeftinije ili isto zacenjene a brze stvari a jednako overklokabilne... Tipa mogao bi da uzmes AMD Phenom II 940BE procesor i lepu plocu tipa Biostar TA 790GXB i jos bi ti ostalo i za kuler...Quad je Quad, a i ovaj moze da ide do 4ghz klokom... Ili kombinacija tipa AMD Phenom II 550BE i Biostar TA 790GX A3+ za 10700 i za jos 5500 din uzmes 2x2gb ddr3 1333mhz rama. Dobijas isto dual core iste brzine ili brzi na defu a jeftiniji ili te kosta isto, novu ddr3 platformu (AM3)i isto Overklokablan procesor...Samo isticem stranu isplativosti koja sad nije nikako na starni intela. Da si ovo resio pre 6 meseci to bih pozdravio. Ali sad ne... Zbog grafe bih siao na taj Quad 940BE
E8400 je brzi procesor od svakog phenoma x2...Mozes da ga kloknes na 4,2ghz za svaki dan,a koliko moze da ide taj x2 550? ako ide 4ghz to znaci da je neki vanserijski primerak,tako da ti je taj intel do jaja,e sad ovaj quad je primetno bolji u nekim stvarima,mada u igrama neces videti razliku jer je tu grafa glavnija...Sve u svemu ja bi ti preporucio taj quad 940be pa onda intel e8400,a taj x2 550 zaobidji
Re: Misljenje o mojoj konfiguraciji koju uzimam sutra ??
29.06.2009. 23:49
status: user broj poruka: 2855
Pazi steta je da takav procesor drzis na default taktu...on je bukvalno receno stvoren za OC!!!! a dobices osetno bolje performasne kad ga sa 3.0 kloces bar na 3.8 a i 4.0
Uzmi OCZ Vendettu 2 da ga ladnes
I uzmi neku drugu plocu tipa ASUS ili DFI sa P45 chipsetom tu su u cenovnom rangu, ipak MSI nije top firma a dajes 100e za plocu onda uzmi najbolje za te pare...
Uzmi ovu sto ti je eseses preporucio jer je DFI komplikovaniji za klok, bolji ali nije za svakog
:: :: Planiram sutra da uzmem sledecu konfiguraciju , pa ako imate neke predloge jos nje kasno :: :: C2D E840 :: MSI P45 Platinu :: DDR2 4GB (2x2GB) 1066MHz KN HyperX CL5 ili 4GB (2x2GB), 1066MHz Limited Edition crna :: GAINWARD GTX260-896-TV-DD-G :: Napajanje 600W LC Power LC6600GP2 V2. :: Kuciste Gigabyte iiSOLO 21 :: :: Sve me ovo izlazi 57000 din .
Taj LC POWER je vise neko dovoljan za tu masinu... Pogledaj seriju TITAN 560W, iste su cene, ali napajanja te seriju su kvalitetnija i daju vecu struju na granama... Znaci svejedno je koje napajanje...
Sto se tice ploce i ja bih ti preporucio ASUS P5Q-E. Mogao bih da pogledaj i neku GIGABYTE plocu tipa GA-EP45-UD3R, imaju ultra durable, tj poboljsano hladjenje... Znaci neka ASUS ploca ili GIGABYTE...
Sto se tice procesoro, u testovima jesu bolji malo AMD Phenom II 720 / Phenom II 550 / Phenom II 920... ali nekako Core2Duo procesori su mi pouzdaniji... veoma se dobro OC... Taj E8400 je pravi pogodak...
Mnogi na forumu preporucuju Cooler Master Hyper 212, nije skupo, a nije ni lose. Taj sto si naveo je bez ventilatora, cisto da znas, ako ga kupis treba ti + i ventilator (ako ne gresim) _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: :: :: ThermalRight Ultra 120A ili nesto drugo u tom cenovnom rangu ????
Neka decko uzme OCZ Vendettu 2 gde bakarni pajpovi nalezu na procesor nek klocne proceosr na 4.0 i nek peva
:: Mnogi na forumu preporucuju Cooler Master Hyper 212, nije skupo, a nije ni lose :: Taj sto si naveo je bez ventilatora, cisto da znas, ako ga kupis treba ti + i ventilator (ako ne gresim :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ThermalRight Ultra 120A ili nesto drugo u tom cenovnom rangu ????
uzimanja E7xxx i E8xxx procesora pored AMD-ove ponude, X3 7xx su sigurno bolji izbor a cak su i jeftiniji malo, brzi su i imaju jedno jezgro vise, a tek Phenom II X4 oni su kao Q9xxx serija a jeftiniji...
ukimafija ti je najbolje objasnio, to sto ces klokovati taj E8400 na 4-4,3ghz ili tako nesto ne znam kome to treba, bolje uzmi Phenom II X3 ili X4 jer buduce igre ce biti optizmizovane za Quad... Na[ajanje uzi OCZ StealthXStream 500W. Uzmes Biostar TA 790GXB + Phenom II 940BE i ta kombinacija ce oduvati E8400 u svemu...
...nova intel platforma samo što nije. Biće tu i nekih promena u celoj platformi, koliko kapiram ti novi procesori će kontrolisati grafiku direktno. Bolje kupi EvRiĆe, u narednih mesec-dva dodaj još neki EvRiĆ i onda...razumeš ti mene.
Šalim se malo, teško je strpeti se, bojim se da ćeš za kratko vreme kad se pojavi to novo imati osećaj kao da si kupio polovan računar od pre godinu i po dana.
Inače to što si odabrao je ono kako ja vidim igračku mašinu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.