Treba mi konfiguracija do 25.000, bez monitora. Prvenstveno za 24 sata interneta i gledanje filmova. Ako moze da se uklopi i za neke solidnije, ne preterano zahtevne igrice. Hvala svima unapred.
Ti linkovi su teme iz januara (pocetak), marta (kraj) i aprila (pocetak) i ti mislis da je isto stanje pocetkom aprila i krajem juna?!?! Stvarno ste carevi.
CPU AMD Athlon 64 X2 7750+, 5000din MBO J&W N68PV-MKII oko 4000din (provereno dobra :D) MEM 2x1GB OCZ Value 2000din,a moze i bilo koja, transced, kingstone.... GPU MicroStar ATI 3850-T2D256E-OC, 256Mb 4900din HDD 500GB Hitachi, SATA2 16MB 4200din
to ti je sve 20.000 din imas za 5000din da biras koje hoces kuciste sa napajanjem... imas tu pod 1 CM Elite sa 420CM napajanjem, a ima i LC Power dosta modela
Saveti su odlicni, tako da preporucujem ako mozes da se navuces jos tih 2000 za optiku, jer bilo bi glupo zakidati na bilo cemu, stvarno su obe konfiguracije sjajno izbalansirane... Ako bas moras da stedis, onda srezi na grafici... Ali opet, glupo je ...
Daj pusti mi tvoj mail da ti pokazem sta ima za 1000din... To je kuciste bez napajanja, tj dolazi sa napajanjem, ali tamo gde sam ja kupio su mi rekli da moze bez, i izaslo me je upola cene, tj 1111din.... Kuciste je veoma, veoma slicno kucistu CM Elite 332, napred ima mrezicu, ima ispod start dugmeta malu plavu neonku... veoma lepog dizajna...
Cele1988
Ne izvidja mi se ta ploca... Po meni je bolje uzeti neku brand plocu, ASUS ili GIGABYTE... ne kazem da J&W nije brand, ali malo ljudi kupuje te ploce... u odnosu na ove navedene... MSI graficke zaobidji, bolje uzmi ovu GAINWARD ima 512MB a i razlika u ceni izmedju MSI i GAINWARD je mala.... Kuciste moze i CM ELITE 332 420W, mada svi pricaju da je napajanje koje dolazi uz kuciste sranje... tako da je bolje uzeti neki LC POWER 420-450W i neko kuciste....
kakvo je uzivo kuciste od 1000 dinara. Mozda lici na CM Elite (i to je krsh i jadnog dizajna i napajanje koje dolazi uz njega).Ni na ploci nikako ne treba stedeti bolje Asus ili Gigabyte nego J&W, ali i na kucistu meni licno je jako bitno da je full tower(da ima prostora) i da je kvalitetno, ne bih nikada kupio neki krsh od 1000. dinara...
Ovde je sve OK osim grafike. Pošto čovek pominje filmove bolje bi bilo staviti bilo šta iz ATi 4000 serije, recimo 4650, zbog neuporedivo bolje podrške za HDMI a posebno zvuk preko HDMI-a. A ako se već razmišlja o filmovima, HDMI-ju onda nedostaje još samo i Blu-ray kombo, recimo LG GGC-H20L, jedino što bi to unelo neke izmene pošto je ovaj kombo oko 5000 din.
Probaću sutra nešto da sastavim...imam neke ideje. Koliko je igranje zaista bitno na ovom računaru?
Hahaha.. nemam reci... Pricati da je nesto krsh, a ne vidish ga... to je od tebe i suvishe glupo... Nije full tower, i jedina manu je sto ne mogu da stanu veci kuleri tipa Hyper 212 i Vendetta 2... samo to. Temperature komponenti su ok, i nista se znacajno ne razlikuju od temperatura komponenata u nekim skupljim kucistima... Ako mislis da covek koji kupuje masinu za 25 000 din, treba da baci 5000din na kuciste bez napajanja... hahahahahhahahahahahahahahahahahahha
al ja nigde nisam spominjao da on treba da uzme kuciste od 5000 ?! CM Elite sam video uzivo pa pretpostavljam da je to jos gore, a kao sto sam rekao CM Elite je krsh, mada verovatno je i bolje od tog od 1000. din, ne znam koje je tacno al vidjao sam neke Frontier mislim da su i malo vise od 1000, ono je zlo koliko ne valja i koliko je ruzno... Ja licno ne bih drzao komp u necemu takvom sem ako bas nemam ili ne mogu da skupim pare za nesto bolje... Al dobro sad kad covek trazi komp za 25k verovatno bilo sta da mu stavis je ekstra, tako da ok ti je predlog ja sam vise generalno govorio...
Verovatno nisi video da ima da se kupi u cenovnom rangu od 4750-4900 CM Midi Elite kuciste sa 420W napajanjem, evo ti dole link, odsad njega ubacuj u konfiguracije. A sad bi vam Slavuj otpevao onu od Miroslava smej se smej, samo se smej :).
:: Hahaha.. nemam reci... Pricati da je nesto krsh, a ne vidish ga... to je od tebe i suvishe glupo... Nije full tower, i jedina manu je sto ne mogu da stanu veci kuleri tipa Hyper 212 i Vendetta 2... samo to. Temperature komponenti su ok, i nista se znacajno ne razlikuju od temperatura komponenata u nekim skupljim kucistima... Ako mislis da covek koji kupuje masinu za 25 000 din, treba da baci 5000din na kuciste bez napajanja... hahahahahhahahahahahahahahahahahahha
Ne mozes porediti LC power napajanje i CM napajanje.
Pozdrav!
:: LC POWER 420W + kuciste = 3000din a ne 4900.... samo toliko.. :: :: TheBear pusti mi tvoj mail preko Berze pa da ti posaljem par slika od kucista... stvarno je super....
Hvala na savetima za konfiguraciju. Zanima me da li se sa ponudjenim Athlonovim procesorom ili Intelovim E 5200 mogu igrati igrice tipa: FIFA i NBA 2009, Manager 2009, najnoviji PES? Sta mislite o Gigatronovim Stardust i Revolution 3 konfiguracijima, to je malo skuplje, bez monitora oko 30000, ali mozda nakrpim... Vrede li toliko i koliko su dobre? Linkovi za konfiguracije su:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.