Da li LC5550 (15+10 ampera na 12 volti) moze da tera 4850 ili 9800?
Da li se nvidia slaze sa ati-amd ploca+proc? Hteo bi da uzmem amd procesor ati chipset i nvidia grafu ili da pre idem na ati grafu? Ima li ovde problema u kombinaciji amd-nvidia?
Da li ako bocnem u 780G X2 7850 mogu prirodno da teram ram na 1066 ako uzmem ovaj? Koji proc ce mi dati prirodan takt od 1066 i sta odabrati ovde? Ide Asus i neki ocz, geil ili transcend na 1066.
Terace, a sto se tice izbora grafa, kad vec uzimas amd + ploca sa njihovim chipsetom onda uzmi i ATI graficku. 4850 je odlicna graficka. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
koju ces grafiku staviti ploca saradjuje sa grafikom putem unapred definisanim interfejsom i totalno je nebitno koje proizvodjac(druga je stvar koja je grafika bolja). Terace ram na 1066 kao i svaki am2+ procesor.
Naravno da moze da stavi i ATI i nVidiju ali sigurno su ta ploca i taj procesor bolje optimizovani za svoj proizvod nego za nVidiju... Zato sam preporucio ATI... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
da su cipsetovi serije 700 i grafike serije 4000 plus procesori bazirani na fenomu 1 deo platforme zvane pauk, ali pitanje koliko to u praksi znaci, neverujem primetno.
Imam upravo pomenutu kombinaciju, LC 6550 GP, ASUS M3A78, AMD 5600+ i NVIDIA 9800GTX, i sve šljaka bez problema. CPU je na 3,2 GHz za svaki dan, uz to tu je i jedan HDD (do skoro bila dva ), optika, 4 GB RAMA i dodatne dve dvanestice za promaju u kućištu. Za sada nisam imao problema ni sa napajanjem ni sa grafom. Pozdrav Skid
@ FAQ : Ako to napajanje ima tih 15A na 12V grani, ono moze da isporucuje MAX 180W, + 120W na drugoj 12V grani...
Bilo koja od te dvije je dovoljna za ATI 4850 kartu jer ona trosi 110W u FULL LOAD-u... (ja bih gledao da je spojim na granu sa 15A, da se ova od 10A ne preopterecuje)
Ne znam koliko trosi 9800 GT/GTX/GTX+ tako da ti ne mogu nista reci oko njih...
Sto se tice kupovine graficke karte, to zavisi koliko para hoces da das, tj. pogledaj koje su cijene grafickih karti...
Ako nadjes 4850 da je ista cijena kao recimo 9800GT ili GTX uzmi obavezno 4850 jer je realno gledano bolja od obje te karte...
Ako nadjes 4850 po istoj cijeni kao i 9800GTX+ onda vidi koja ti bolje odgovara pa tu i uzmi... I da, 4850 OBAVEZNO Dual Slot da uzmes, ako budes nju uzimao...
nVidia i AMD procesor nece tu biti nikakvih problema, ja imam AMD 5600+ i 9800GTX+ i rade ez ikakvih problema, inace 9800GTX+ nije neki potrosac kvalitetno napajanje od 450W ce terati konfiguraciju sa tom kartom opusteno, a ti sa tim LC-om ne bi trebao da se brins.... I da uzmi onu kartu koju nadjes jeftinije, mada GTX+ je ipak malo bolja u vecini igara od 4850 i bolje se klokuje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.