Vako ,prvo zivim u Cacku TO je provincija Drugo jedan drug je uzo konfu i monitor za 1100 e u win win shopu 2x2gb kingston hyperx 1066mhz hd 4850 512mb neka ploca P45 core 2 duo e 8400 neki chiftec od 100 e sa napajanjem I samsung t 220 I wd 1 tb 16mb
Sto se tice provincije, Cacak to jeste po mnogo stvari, ali sto se tice kupovine hardvera vise i nije. Situacija je mnogo bolja nego pre par godina kada sam i ja iz Cacka kupovao racunar u BG. A tvoj drugar ako je resio da da 1000 eura verujem da mu ne menja stvar nekih 100 eura koliko bi možda mogao da ustedi. Mrzelo me da izracunam koliko stvarno vredi ta konfiguracija ali vise ni Win Win nije los sa cenama, samo sto nemaju neki izbor komponenti. A da li njemu treba takav komp to je drugo pitanje.
zasto? zato,ima internet,nije slep....mogao je svaku komponentu zasebno poruciti,ovako su ga odrali ko maloga majmuna,to prodavci i cekaju te `pametne` kojima niko netreba,pa lepo da ih posteno isklepaju po usima... ja sam iz zrenjanina,nijednu komponentu sem dvd rezaca nisam uzeo u zr,iz razloga sto su za 20% skuplji...
Ala ga odrase kao macku Pa ja za to ne bih dao ni 600e. Pa za 1100e da sam ja sklapao sklopio bi PII 955BE i 4890 karticu i ostao bi mi kusur. Strasno kako ljudi bacaju pare. A taj HX na 1066 je najvece djubre od memorije koje ima da se kupi 2.3v pali. Jos mi reci da je CL7 pa da se izudaram po glavi. Hladnjaci su HX a unutra ko zna sta je.
samsung t 220 nvidia gtx 295 6 gb ram 1600mhz-ne znam koja tacno neka ploca sa core i 7 920 tastatura od 100e i mis od 50 e kuciste sa napajanjem oko 150 e
Konfiguracija sastavljena pre oko mesec dana za priblizno 700 Evra, pa ti uporedi: GA-EP45-UD3R Intel E8400 Kingston HyperX 2GBx2 Sapphire HD4870 512M GDDR5 WD5000AAKSx2 Sony Nec Optiarc AD-7203S Apacer card reader internal 15 in 1 GT-P8000 TV Tuner Cooler master kuciste sa napajanjem 420W Dodatni ventilator Cooler master 12cm
SVE SKUPA 83.550 dinara. mada moze i manje To pod pretpostavkom da je uzeo bas te komponente. Inace su cene iz Atom-a. A to sto su njega odrali za 1100E... za razliku para je mogao da ode do bgd, taxijem do radnje i nazad i da se pocasti ruckom. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: Ala ga odrase kao mack :: Pa ja za to ne bih dao ni 600e :: Pa za 1100e da sam ja sklapao sklopio bi PII 955BE i 4890 karticu i ostao bi mi kusur. Strasno kako ljudi bacaju pare :: A taj HX na 1066 je najvece djubre od memorije koje ima da se kupi 2.3v pali. Jos mi reci da je CL7 pa da se izudaram po glavi. Hladnjaci su HX a unutra ko zna sta je :: ::
Ma ok glupo je reci provincija, nema to veze.Za nase uslove je mnogo dati toliko ako ima pa neka da sta sad.U Kragujevcu gore je nego u Cacku ,provincija po meni jeste,no to nema veze sa provincijom ili velicinom 14*10km sta to znaci nista.Evo ovde znam oko 80% sirotinje,kupili kompjuter 2002-2003 sve je to athlon 1600 i cip set kt 133,kt266 itd.A znam i par budala,koji su odmah zapalili za ameriku da donesu nehalem cim je izasao ,izivljavanja tipa 2 x 4870x2 ili napajanja tagan 1.5kw i sta ti ja znam.
Iznenadio sam se kad sam uporedio cene winwin-a i a-maze. Iskreno skuplji i preko 10% kako za sta.Sad to nerazumem ovaj a-maze nije uvoznik a winwin = alti jeste kako sad jeftiniji,bem li ga !?
zivim u provinciji smederevu i uglavnom kupujem u prodavnici k0mparat*r gde su cene uvek priblizne best bajevima koje zateknem po oglasima, pcberzi itd. verujem da je i u cacku slicna situacija, samo je saran naleteo na nekog raspolozenog da ga izkrajcuje... ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Ja sam mal`ne prisiljen da sitne kupovine obavim od preprodavaca koji se snabdevaju od preprodavaca iz Čačka, dakle, bar 15-20% skuplje nego što jest, ali, isplati mi se na malu količinu, da se ne cimam, pogotovo ako promislim o garanciji i vraćanju robe. Inače, mislim da je odlazak u Bg jedno veliko sra.je jer je ta čaršija totalno zakrečena, zgovnana i nepristupačna dobar deo dana, dobar deo nedelje, i sve-u-svemu, izaziva nervozu zbog svoje neorganizovanosti. A, o raznim mušterijama i raznim prodavcima, uvek ću da ponovim: OVCE SU ZA ŠIŠANJE I KLANJE, nisu za milovanje. Pošto vegetarijance smatram budalama, slepcima i licemerima (što nisu pocrkali kao bebe?, što nisu uskraćeni za majčino mleko ili kravlje?.... nabijem ih...) pa i one koji brane ovce - ne vredi se boriti protiv ovih prirodnih zakona, pa ma šta mislili ili pokušali da budemo `pošteni` i `pravedni`... jednostavno, vremenom otkriješ da ovca SAMA ode pod nož i kod vuka da je odere, pa ma kako je ti savetovao i čuvao. Nema ovce od 100 godina.... ni sa fakultetom. Tako je to.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
@Pisko Za Beograd si potpuno u pravu. Hebe lud zbunjenog na sve strane. Kad dobro pogledaš sve cenovnike, vidiš u kom delu grada je radnja i izračunaš koliko te košta prevoz (gradski saobraćaj ili benzin za auto), često ukapiraš da ti se ne isplati da se cimaš do neke materine da uštedeo 200 dindži za jednu komponentu.
Jedino može dobro da se prođe ako si stalna mušterija (ili poznaješ ljude), pa dobiješ ponešto po dilerskoj ceni.
A ovce. Pa, zna se
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
A ko bre zivi kod mene ? Kraljica Engleske. (: Bogami ja sam narucivao konfiguracije za moje drugare,preko city expresa i kosta sve od 200-400dinara kako kad i ustedi se 100e sigurno....E sad moze i vise zavisi sta se uzima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.