Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nisko budzetna konfiguracija ):
STRANA 1 OD 1
Alergija Nisko budzetna konfiguracija ): 15.06.2009. 12:03 T18033

status: user
broj poruka: 3

Traba mi sada racunar ali posto budzet nije veliki a neke komponente i imam,evo za sta sam se odlucio.

CPU Intel E5200 2.5Ghz - zadovoljavace ono sto mi treba

Asus PKPL-AM se - gledao sam barem da ima polimerske konden zatore u napajanju CPU-a, cipset g31 sa juznim mostom ICH7.Jeste skomna ali trebalo bi da je solidno stabilna posto ja necu da OC ,ali ako bih ni u ludilu nebih vise od 3Ghz.
Evo slicice http://img15.imageshack.us/img15/8412/vtyivbu1lzzx4tma500.jpg

RAm Kingston 2*2gb, mada neznam kako se kingston slaze sa ovim asusom?

Kuciste cooler master elite 332 sa 420w napajanjem - posto e5200 ne trosi puno bice za sad dovoljno....

Hard disk, DVD rom, imam pa za sada necu menjati,kasnije bi mozda leglo jace napajanje i neka kartica ne jaca od ATI 4770 ili neku nVidiju 40nm kad izadje tako te snage.

Bax , Machine sta ovde ne valja (: ,osim naravno sto nema paraza bolje .Hehe.
Veliki pozdrav za sve pratim forum godinu ipo i nisam se registrovao evo sada sam drug clan. (:
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Nisko budzetna konfiguracija ): 15.06.2009. 12:54 #121532

broj poruka: 5704
Ja bih uzeo 2GB a ostatak od dao na bolju plocu, nikako ne stedeti na ploci!!!! Ostalo je prilicno dobro i CPU i napajanje. Dodaj tih 20-30e na bolju plocu sa P35 (JW, Asus) chipsetom umesto na 4GB RAMa i pevaj. KHX kao RAM je odlican izbor...

Ako ti treba umesto integrisane grafike ubodi neku PCI, od te Intel GMA neces nista imati, samo 2D a to moze da ti da bilo koja stara PCI sa 4MB+ VRAM

Ta ploca je uATX a ja to izbegavam, na stranu to sto je u svakom smislu osakacena od naponske sekcije do konektora...osim ako je ne koristis za server za kucnu varijantu izbegavati takvu kombinaciju. Uzmi lepo 2GB, dodaj jos 10-20e preko i uzmi plocu koja ce te sluziti i podrzavati za ubuduce...

::
:: Traba mi sada racunar ali posto budzet nije veliki a neke komponente i imam,evo za sta sam se odlucio
:: CPU Intel E5200 2.5Ghz - zadovoljavace ono sto mi treb
:: Asus PKPL-AM se - gledao sam barem da ima polimerske konden zatore u napajanju CPU-a, cipset g31 sa juznim mostom ICH7.Jeste skomna ali trebalo bi da je solidno stabilna posto ja necu da OC ,ali ako bih ni u ludilu nebih vise od 3Ghz
:: Evo slicice http://img15.imageshack.us/img15/8412/vtyivbu1lzzx4tma500.jp
:: RAm Kingston 2*2gb, mada neznam kako se kingston slaze sa ovim asusom
:: Kuciste cooler master elite 332 sa 420w napajanjem - posto e5200 ne trosi puno bice za sad dovoljno...
:: Hard disk, DVD rom, imam pa za sada necu menjati,kasnije bi mozda leglo jace napajanje i neka kartica ne jaca od ATI 4770 ili neku nVidiju 40nm kad izadje tako te snage
:: Bax , Machine sta ovde ne valja (: ,osim naravno sto nema paraza bolje .Hehe
:: Veliki pozdrav za sve pratim forum godinu ipo i nisam se registrovao evo sada sam drug clan. (:
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Alergija Jooj 15.06.2009. 14:04 #121549

Znam sve,nista sacekacu malo najvise mesec dana i uzecu lepo Asus P5Q,ja sam hteo tu plocu i ostalo isto da bi kasnije nadogradjivao.Ok ubedio si me,ovo je ono sto bih ja zeleo to cu i uzeti http://img191.imageshack.us/img191/3219/p5q.jpg

Znam za intelove vrhunske performanse sa g31 hteo sam da uzmem neku polovnu recimo 8600gt sa prihvatljivom cenom,realno mi treba za cod2 directx7 u 1440*900 i to je to,za sada.OK uzimam plocu i puno hvala na savetima.Znam ne treba stedeti na ,ploci,napajanju zbog stabilnosti a ostalo prema potrebama...........

Koja memorija najbolje leze asus-u,tj. da fino radi ocz,geil,kingston ili nesto trece?
MACHINE Re: Jooj 15.06.2009. 14:10 #121550

broj poruka: 5704
Ma ne moras ici na skupe P5Q, slobodno pazari P5K Pro (P35) ili P5QL Pro (P43) koji su do 80e. Imas bas jeftinih a odlicnih P35 kao sto je JW-IP35-PRO, ako nadjes u ponudi ili bilo koji Asus sa P35 (a da u nazivu ima ili E ili Pro, nema potrebe ici na Deluxe i Premium) a one su ti 70-80e...

:: Znam sve,nista sacekacu malo najvise mesec dana i uzecu lepo Asus P5Q,ja sam hteo tu plocu i ostalo isto da bi kasnije nadogradjivao.Ok ubedio si me,ovo je ono sto bih ja zeleo to cu i uzeti http://img191.imageshack.us/img191/3219/p5q.jp
:: Znam za intelove vrhunske performanse sa g31 hteo sam da uzmem neku polovnu recimo 8600gt sa prihvatljivom cenom,realno mi treba za cod2 directx7 u 1440*900 i to je to,za sada.OK uzimam plocu i puno hvala na savetima.Znam ne treba stedeti na ,ploci,napajanju zbog stabilnosti a ostalo prema potrebama..........
:: Koja memorija najbolje leze asus-u,tj. da fino radi ocz,geil,kingston ili nesto trece
Plamen re... 15.06.2009. 14:17 #121552

broj poruka: 2836
Gledaj ja bih pazario sledece:

INTEL E5200
2GB rama GEIL Black Dragon 4-4-4-12 - 25e
GIGABYTE GA-EP43-S3L - 65
LC POWER 6550 GP2 550W v2.2 - 40e
Kuciste (kinesko) - 15e

Po meni je ovo prava kombinacija. Ja posedujem ovu plocu i fenomenalna je. Moj E7300 ide lagano na 3,8GHz na njoj, uz napon 1,35v. Nisam imao nikakvih problema sa njom. Sto se tice napajanja, moze ova moja navedena kombinacija a moze i CM elite 332, tih 420W ce biti dovoljno za tu ATI 4770. Asus P5Q / PRO / E su po meni za jace procesore, tipa E8XXX / Q9XXX, tj ko zeli maksimalno da OC procesor.

Alergija Hvala 15.06.2009. 14:23 #121553

Hvala vam sve cu razmotriti.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs