Pozz svim forumasima.Imam sledece komponente: Asus Maximus II Formula INTEL Core2Quad Q9550 Geil BD Evo One 2x2 gb 1066 mhz
Ostatak mislim da nije bitan.Interesuje me sledece.Da li se trenutno isplati preci na ddr3 platformu?Da li bi dobio dosta u perfomansama?Zanimaju me AMD-ovi Phenom II procesori,jer Intelovi Core i7 su preskupi,tako da......Mogu ovo da prodam po dobroj ceni,pa me zanima da li da se igram jos na ovoj platformi ili da predjem kasnije na ddr 3 kad bude isplativiji?
negde sam procitao da je dobitak u performansama ddr3 u odnosu na ddr2 mizernih 5-10%..tako da se nikako neisplati...mozda ubuduce to bude 20-30% ali za sada neisplati se
Isplati se kad mlatnes triple chanel 3x2Gb na 1600MHz + a da ti uzimas neke hibridne ploce gde ceo sistem ne podrzava triple chanel od procesora pa na dalje,nema leba...lepo uzmes ram na 1066 ili 1200 i vozi... Ili kupis i7 i FULL ddr3 plocu i 3x2 GB rama pa onda to sve ima smisla...
:: negde sam procitao da je dobitak u performansama ddr3 u odnosu na ddr2 mizernih 5-10%..tako da se nikako neisplati...mozda ubuduce to bude 20-30% ali za sada neisplati s :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: ::
Ne isplati se a i razlika izmedju DDR2 i DDR3 memorije je mala (2-5%). Procesor nemoj da menjas, pored takve zveri ti da uzimash AMD Phenom II, nikad...
Ne bacaj pare jer imash masinu koja minimim godinu i po dana moze da ti odravi bukvalno sve. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Cisto me je zanimalo da li je dobitak veliki,ali ocito nije.Ostacu jos dosta vremena na ovoj platformi.
@FSamir-Kao prvo,nisam decak,vec sam stariji covek(34god.) Pare zaradjujem sam,znaci niko mi ne pomaze,uglavnom ih trosim na tehniku,jer me jedino to zanima.Uostalom,pare treba trositi,a ne gledati u njih.
Imas odlicnu masinu i nema potrebe da u skorije vreme bilo sta menjas. Jedino ako se bavis nekim zahtevnim aplikacijama pa bi ti bilo kakvo ubrzanje dobro doslo u svakom drugom slucaju bacanje para...
Pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Brate, zaboravi na menjanje mašine. Iako ne volim Intela, kada bih imao tu tvoju mašinu, ne bih pomišljao da je menjam ni za živu glavu, pa čak ni za Fenoma.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.