Kupujem najverovatnije novi komp u Gigatronu za 750 Eura. Konfiguracija je sledeca : AMD Athlon64 3000 - S939 ASUS A8N5X nForce4 S939 CORSAIR DDR 1GB - 400MHz WD 160GB - 8MB, WD1600JB ASUS Radeon X1300Pro 256MB - DDR2 - 128 bit PIONEER DVD-RW 111D ASUS Midi Tower TA-210 360PFC SAMSUNG SM997MB E sad, da li se ovo isplati uzeti? Moze li kakva preporuka sta promeniti, ja sam ovo izabrao, ali sam gledao neke kombinacije da uzmem INTEL D805 umesto ATHLON-a i naravno plocu za INTEL-a i DDR2 memoriju. Dajte svoje predloge posto sam se zagrijao da ga uzmem. Sam sam birao komponente. Hvala!!!
komponente su ok mada je intel dual core varijanra bolja ali naravno i skuplja. ja imam to asus ta 21x kuciste ali sa coolermaster napajanjem extra je fensi i funkcionalno sve ima pregradu cvrsto je a i temperatura procesora mi je s njim za cak 5 do 6 stepeni niza nego sto je bilo sa konzervom od kucista. jedino bih na tvom mestu uzeo 17" lcd umesto 19"crt
pentium 805 je sporiji u generalnom radu i igrama vredi samo ako ćeš koristiti programe koji znaju da upotrebe dualcore arhitekturu izbor grafičke i monitora nije baš najbolji , grafička je slabija od ostataka računara a za jako malu rezliku (oko 12e plus pdv) u ceni možeš dobiti 17 tft belinea cena od 750e za te komponente je dvadesetak evra iznad najnijže cene
Intelov procesor moze da ti bude razlog za promenu konfiguracije ali rad DDR2 memorije nije mnogo brzi u odnosu na klasican DDR. Memoriski cipovi su isti na DDR2 i DDR cipovima (rade na 133Mhz) jedina razlika je u propusnoj moci modula (DDR2 bi trebalo teoretski biti duplo brzi nego DDR moduli) u praksi ubrzanje je skoro neprimetno zbog boljeg resenja memoriskog kontrolera kod AMD procesora. Radim u dizajn studiju gde imamo masine sa AMD+DDR i Intel+DDR2 i otimamo se za AMD-a. Jos jedan predlog bi bio SATA HDD.
Ja bih ti predlozio da uzmes SATA HDD i da ostanes pri stavu za 19" CRT monitor! Bas imam taj model (SM 997mb) i na njega nemam nikakvih zamerki. Radi savrseno!!!
Ja bih ti preporucio da nikako ne kupujes celu komf u gigatronu jer su preskupi a ne nude nista vise! Onda bolje resenje za buducnost ti je svakako dual0core i ddr2, a nije mnogo skuplji! Onda nikako nemoj da uzimas 19 crt, prvo zato sto zraci ubija a druga zato sto su ovi sad crt-ovi najobicnije djubre! Uzmi 17-icu philipsa,samsunga ili ako si kratak belineu! I samo jos jedan savet za graficku, mnogo ti je bolje resenje geforce 6600gt(duplo je brzi od tok ati-a), koga mozes da nadjes u monitoru za 118 eur! Preporucio bih ti da kupis ili bar proveris cenu u a-mazu, jer su dosta jeftiniji a i maximalno su korektni, i profesionalni!!!
jos jedan glas za a-maze ! vrlo su korektni i jeftini i jos jedan glas za crt ipak ce mu biti bolja varijanta za igrice :) i moj savet da zaobidjes ati i poslusas drugara za 6600gt ;) ;)
Mislim da sam dovoljno razmislio :) Odustacu od Gigatrona i bacam se na A-MAZE. Uzecu 6600Gt umesto ATI-a. Monitor ostvljam nemam kesa za TFT. Hvala na savetima !!!
Drago mi je da si se odlucio za a-maze posto su stvarno najbolji! Samo jedan dodatak: ako ti znaci bas svaki evro onda mislim da bi trebalo da pogledas cenu za 6600gt posto mislim da je u monitoru(308-69-89) za nijansu jeftinija, nekih 118 to je msi lite pakovanje(sto znaci da nema igrice i neke gluposti) a u a-mazu je ta konkretno nesto skuplja 135 eur. Ali samo to sve ostalo, kao i druge grafike su veoma povoljne u a-mazu! Pozdrav.
Ovaj A-maze ima daleko najbolje cijene.Svaka im cast.Samo radi poredjenja athlon 3500+ box u CG kosta 280 eura a u a-maze 220 eura.po komponenti usteda 60 eura.Eto mene iduce nedelje u BG po racunar. Jedino je nezgodno ako koja komponenta(ne daj boze) rikne, treba je slati nazad u BG.
Tacno je da imaju najbolje cene. I ja sam mislio da su korektni dok nije doslo vreme za reklamaciju, a onda su krenuli da mi prodaju neke kretenske price. Kao i ostali prodavci tretiraju garanciju po principu 0 i 1, sto ce reci ako potpuno ne radi onda je 0. A ako malo radi nije 0, a sve sto nije 0 to je 1, sto ce reci da radi. Bolje dati malo vecu kintu i ne petljati se sa djubretom
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.