Ako mozete da mi sklopite jednu kofiguraciju do 400 e. namenjena je za igranje. Treba mi Cpu,maticna,memara,grafa,napajanje,hd,testatura i mis,optika. Ostalo imamo. Ako mozete da kazete najbolje za ove pare monitor na kom ce se igrati je 17`-1280x1024! Nemamo vise para od ovog tako da ne prelazi budzet...
Počni odmah da sklapaš odgovor pre nego te drugi napadnu ili ti odgovore ono što nisi hteo da pitaš: - koje igre misliš da igraš? (za tetris i pasijans, očas posla ćemo ti sklopiti AMD 790-780 integrušu koja radi kao zmaj...)...
e5200 ide do 4ghz, i to 24/7 stabilno... tako da bolje je ici na intel. ili moze da uzme e5300 jos bolje se klokuje,i malo veci default clock a par stotina dinara je skuplji samo...
Video sam malopre i samo sam zatvorio tab...Koliko je smesno toliko je i jadno... Obrati paznju na 3x1GB 1066MHz... Verovatno je to neka logika zato sto je X3 pa mora da ide 3X1 bez obzira sto je daul chanel ploca ne moze 2x2 ili 2x1GB... 3 modula idu na X58 cipset gde je aktivna triple chanel memorija,ali DDR3...A u ovom slucaju je dvojka...Sta reci?
@Dragot To što si sklopio za 390e je dobra makina. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha-Ha-ha... :: :: :: :: Nisam mogao da izdžim više.......kakav car....ništa bez...3.5...hahahahha... :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Video sam malopre i samo sam zatvorio tab...Koliko je smesno toliko je i jadno.. :: Obrati paznju na 3x1GB 1066MHz.. :: Verovatno je to neka logika zato sto je X3 pa mora da ide 3X1 bez obzira sto je daul chanel ploca ne moze 2x2 ili 2x1GB.. :: 3 modula idu na X58 cipset gde je aktivna triple chanel memorija,ali DDR3...A u ovom slucaju je dvojka...Sta reci :: :: :: DaSickSystem ::
Vidim da raspravljate o kombinacijama modula pa me zanima sledece... Imam 2x1GB Geil Black dragon CL4 800MHz i rade u dual channel-u. E sad ukoliko bih dodao jos jedan takav par da li bi i dalje radilo u dual channel-u ili ipak moram da kupim 2x2GB. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
ne moras da kupujes 2X2GB,radilo bi u dual channelu.
:: Vidim da raspravljate o kombinacijama modula pa me zanima sledece... Imam 2x1GB Geil Black dragon CL4 800MHz i rade u dual channel-u. E sad ukoliko bih dodao jos jedan takav par da li bi i dalje radilo u dual channel-u ili ipak moram da kupim 2x2GB :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
OK, hvala! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: ne moras da kupujes 2X2GB,radilo bi u dual channelu Ne mora,ali je svakako sigurnija varijanta.
@mkukic Tesko ces naci bas tu verziju Geila...A kad na jednu plocu stavljas razlicite module uvek postoji mogucnost da se nece slagati najbolje...Kod mene sam imao tri verzije Corsair XMS2 800MHz (2X1GB) i kad ubodem 4x1 dva modula se nisu slagala bas najbolje...Bez obzira sto je `ista` memorija. Stvar je bila u tome sto sam morao da da kombinujem module da bi nasao varijantu gde ce mi memorija raditi na 4-4-4-12/800MHz. Jedan modul je odbijao saradnju sa druga dva...Iako su svi bili XMS2/800MHz 5-5-5-12. Ovo ne mora uvek da se desi,ali eto meni se desilo,verzije memorije su bile 2.2,5.0 i 5.1.. Osim toga sto nisam mogao da zategnem latencije sve ostalo je bilo OK.
Tako da ti je moj savet ako si u mogucnosti uzmes 2x2,ako ne probaj da dodas jos 2x1...
A koliko bi dodatnih Wati pojela ta dva modula kad bi ih ubacio? Mislim da mi ova konfiguracija koju trenutno imam vec izvlaci max iz napajanja... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
napisao sam ustvari zato sto ako ce da koristi XP sto i pretpostavljam jer ga vecina koristi ne treba mu vise od 3Ga austavrikog ce kurca nekom dual chenel,nema razlike!!!
Imam XP PRO SP2 x64 a skinuo sam jutros i Win7 x64 build 7201... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: napisao sam ustvari zato sto ako ce da koristi XP sto i pretpostavljam jer ga vecina koristi ne treba mu vise od 3Ga austavrikog ce kurca nekom dual chenel,nema razlike!!
Ma da...Sad sam shvatio i taj e5200 mora da overklokuje na 3.5 zato sto je to ustvari Core Duo,a ne Core 2 Duo,jel tako nekako bese???Mrzi me da trazim temu...
Ne, ne dečko, to je Core 2D Dual E Duo, slabo pratiš vidim ja. A taj E je u stvari D samo bez Dual, jer Duo nije Dual samo je Core. PRouči to. Hahahahahah..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ma da...Sad sam shvatio i taj e5200 mora da overklokuje na 3.5 zato sto je to ustvari Core Duo,a ne Core 2 Duo,jel tako nekako bese???Mrzi me da trazim temu... :: :: :: DaSickSystem :: ::
Taj procesor nije nesto preterano dobar ali moze da zavrsi posao umesto te 9800GT uzmi 4770 koja je brza od te 9800GT ali i skuplja, a napajanje od 600W je overkill, ovakvu konfiguraciju tera firmirano napajanje od 400W laganica (Chieftec, TT, CM,...). A pufijeva konfiguracija je sasvim ok osim tog rama, ali ostalo sve je mnogo bolje od ovog Intela, jedino su hardovi isti, a ta 3X1GB rama stavljaju i firme tipa Win win u svoje konfiguracije zbog 32 bitnog sistema jer 90% ljudi koristi 32 bitni sistem. Ali ja se jedino pitam kako je 32 bitna Vista njemu prepoznala puna 4GB rama?
Pozdrav!
:: A sta mislite na ovo :: :: Intel e520 :: Asus P5QL PR :: Asus 9800 1G :: 2GB Kingston Hyper :: Samsung 223 :: WD 320G :: LC POWER 600 :: :: To bi izaslo 380e.!! :: Dal je ovo bolje od tog sto ste predlozili ::
Sto se tice ploce, moj E7300 na njoj ide na 3,8GHz uz 1,31V. Znaci ploca je super, NB i SB se malo greju, temp ploce max 40c. Ploca ima dosta opcija za OC, nisam imao nikakvih problema. Stavio sam GIGABYTE da je ispljujete malo, zato sto ste je vi probali pa znate da je `sranje`.... hehe :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.