Zamolio me kolega danas da mu sastavim neku lepu konfiguraciju . Ima monitor od 20 inch-a tako da sve pare idu za kuciste . Svejedno je da li je AMD,ATI Intel ili nVIDI-a kombinacija , znaci sto bolje za ove pare .
Covek jedino zeli da ima ddr3 memoriju i quadro procesor posto kupuje komp na svakih 5 godina pa da mu sto duze traje .
Phenom II 920 i DDR3 memoriju... Pa Phenom II 920 i 940 ne podrzavaju DDR3, tek ovi Phenom II x3, 710 720, x4 810, 925, 945, 955 oni mogu sa DDR3 memorijom...
komp ce koristiti za kucnu upotrebu znaci verovatno igrice i raznorazne aplikacije , koliko znam OC ga ne zanima vec kako da sto bolje prodje za ovaj novac .
Ja sam jedino malo tanak sto se tice ploca sa ddr3 posto furam i dalje ddr2 kao i vecina :)))
Plamenova prva konfiguracija je ok, samo umesto 9800GTX+, radeon 4770 jeftiniji 4000 performanse 3%-5% losije, a Alexb-ova prva konfiguracija je po meni najbolja od svih samo nisam siguran za to napajanje.
Ova P5QC jeste hibrid ali rastura kako se klokuje E8400 na 4.3 ladno,nije tacno da se hibridi lose klokuju,kako mozete da kazete da se hibridi lose klokuju kad niste ni jednu probali u praksi!!! Odnosi se na @pantu19
Pufi nije valjda da si i Intela malo mucio? Sto se tice OC-a,Intel ce ici i na ploci koja je djubre totalno najmanje 1Ghz u OC a ti 45 nm Core 2 Duo svi idu preko tako da tih 4.3 Ghz zapravo i nije neko cudo! Ako se ploca uopste gleda u ovom slucaju je bitan chipset!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: AMD Phenom II je nov 155e proverno!! :: :: Ova P5QC jeste hibrid ali rastura kako se klokuje E8400 na 4.3 ladno,nije tacno da se hibridi lose klokuju,kako mozete da kazete da se hibridi lose klokuju kad niste ni jednu probali u praksi!!! Odnosi se na @pantu1 :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.pn :: :: :: ::
Zato sto pravi zbrku zbog jebene mesavine DDR2/DDR3!Mogu zamisliti samo koliko bios brlja tek!Niko nije imao dobra iskustva sa ovom plocom!To sto ima jedan PCI-E i nije neki hendikep.Ploca nije ni namenjena za CF!Nikad ti kombo sistemi nisu ugledali svetlost dana kao idealna i kvalitetna resenja.To je samo pomoc onima koji bi hteli da iskombinuju deo svog starijeg HW-a sa tom plocom.Niko ko kupuje tek novu konfiguraciju nece uzeti sa takvim sistemom vec ce uzeti cistu DDR3 platformu.Pravu i kvalitetnu plocu. Druga stvar Asus P5Q3 Deluxe je samo 20 eur skuplja od tog sranjeta a jedno 5x puta bolja ploca!
I Want to believe - The truth is out there
:: Ja ne znam zasto tin Sky mislis da je P5QC govno,mozda jedino sto ima 1 PCI-e ili ne znam??!!!?!!?! :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.pn :: :: :: ::
Treba obratiti paznju na latencije ddr3 na 1600 bar da je cl7 i ddr 1333 cl5 ili eventualno cl6 inace nista nedobijas u odnosu na ddr2 pogotovo sto sada mogu da se kupe ddr2 1200 sa cl5 po pristupacnoj ceni.
sto se tice memorije imam 2x2 ocz platinum 1600 cl7 [ na DFI LanParty DK P45-T3RSB PLUS sa e6750 @3.2GHz]
Sad mi radi na 1800MHz sa latencijama 7-7-7-20 :)
pre nje sam imao 4x1GB `crnog dragana` 800 cl5 i u everestu sam imao r/w/c oko 6000-7000MB/s, a sad sa ddr3 na 1800MHz `skorujem` 10200MB/s za read, 8200MB/s write i 9200MB/s za copy.
otprilike sam ukapirao sta i kako ako bude zeleo AMD konfiguraciju , jasno mi je koja ploca cak i biostar dolazi u obzir video sam neki model cini mi se AM3 za 110 eura i podrzava ddr 3 .
E sad ostaje misterija koju plocu kod Intela posto vidim da svi pljuju P5QC , god Gigabyta znam otprilike par modela al kod Asusa mi nije do kraja jasno? Sto se grafike tice ako hoce NVIDIU mislio sam da mu je za taj monitor sasvim govoljna GTS 250 1 GB ili neka ATI 4770 ili 4870 ako se ne nategne za 4890 .
:: :: otprilike sam ukapirao sta i kako ako bude zeleo AMD konfiguraciju , jasno mi je koja ploca cak i biostar dolazi u obzir video sam neki model cini mi se AM3 za 110 eura i podrzava ddr 3 . :: :: E sad ostaje misterija koju plocu kod Intela posto vidim da svi pljuju P5QC , god Gigabyta znam otprilike par modela al kod Asusa mi nije do kraja jasno? Sto se grafike tice ako hoce NVIDIU mislio sam da mu je za taj monitor sasvim govoljna GTS 250 1 GB ili neka ATI 4770 ili 4870 ako se ne nategne za 4890 . :: ::
Ne zezajte pufija jer covek prica sve iz licnog iskustva a to je zato sto je PROBAO SAV HARDVER NA OVOM SVETU!!! __________________ Scourge of PCBerza
:: Ja ne znam zasto tin Sky mislis da je P5QC govno,mozda jedino sto ima 1 PCI-e ili ne znam??!!!?!!?! :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.pn :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.