celeron je u pitanju na 2.5ghz asus-ova ploca P5 GPL-X 775 Nvidia GeForce 6600 gpu 128 MB PCI-ex kingmax 512MB Maxtor 80 GB Dvd LG, Monarch kuciste, tastatura, mis bez monitora za 380 e Sve novo...
pomoc !!! sta mislite jel se isplati uzimati? jel to dobro?
Pgogledaj ovo sad, pretpostavljam da se radi o - Intel Celeron 326 2.53GHz, FSB533, 256K, BOX, (Socket 775) EM64T, ako pogledas cenu na trzistu (da kupis novo je) oko 60e - Asus P5GPL-X, Intel 915PL, socket 775, SATA, PCI-E, GLAN, Audio, 8xUSB2.0, ATX, da kupis novo je oko 75e - memorija 512MB da kupis novo je oko 50e - HD da kupis novo je 60e - DVD da kupis novo je 30e
STO SVE SKUPA IZNOSI 275e + kuciste+tastatura i mis to je to negde ta cena. Sti sto sam gleda cene po komponentma.
Sama masina nije losa, mozda je mali hard disk, razmisli da das jedno 10e vise za veci hard i umeso klasicnog DVD da uzmes DVD rezac jos negde oko 20e, a ako imas para zgodno bi ih bilo uloziti u cist Intelov procesor (ne Celeron)
za bmaricic-a Nisi u kalkulaciji uzeo u obzir gf6600, no sve u svemu, to kad se doda tako nesto i izadje.
E sad obicno kod kupovine nove konfiguracije imas popust 2-3% na onu cenu koju dobijes kad saberes sve cene komponenata (bar je tako kod svih oybiljnijih firmi). Za HDD se slazem, da su male razlike, mozda svega nekoliko evra izmedju 80 i 120 i opet izmedju 120 i 160 tako da tu vredi dati koji evro vise, dok je kod Celerona i Pentiuma 4 ipak malo osetnija razlika, i meri se u desetinama evra a ne u evrima. Zavisi sta ces da radis sa masinom.
Ja bih ti preporucio ako vec uzimas INTEL da umesto celerona uzmes neki procesor sa bar 512Kb cache (jos bolje sa 1Mb) veruj mi da je razlika velika. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.