Nova situacija sa temperaturama u novoj konfiguraciji!!!
STRANA 1 OD 1
milanml
Nova situacija sa temperaturama u novoj konfiguraciji!!!
29.05.2009. 09:56
T17678
status: user broj poruka: 158
Poštovani hardveraši, temperature u konfiguraciji na idle režimu, posle upgrade kućišta i rekonstrukcije u načinu provetravanja, a po verovanju EVEREST-u, su sledeće: GA-EP-45-UD3R 33`C INTEL E 8500 I jezgro 33`C, II jezgro 29`C GAINWARD 9600GT- 1GB- GS 38`C WESTERN DIGITAL 640 GB BLACK CAVIAR 32`C Samo ne znam šta u everestu znači temperatura AUX. Temperature ploče i procesora se različito manifestuju u BIOS-u i EASY TUNE 6, Gigabajtovom programčetu za klokovanje i monitoring. Ustvari nešto je tu ispreturano pa ono što u biosu pokazuje da je temp. proc. i sistema u ET6 su te temperature obrnute. A u everestu cifra od grafike se poklapa sa cifrom od sistema u biosu itd. I aj sad , kome da verujem. Kakva su Vaša iskustva?
Everest ume da pobrljavi, mada mi se čini da je u tvom slučaju sve OK.
E8500, ima ``zaglavljen`` senzor, kod mene je jedno jezgro konstantno na 36°C, dok drugo ne dostigne tu temperaturu, a odatle pa naviše su iste.
Meni je uz CoolerMaster 212, prema Everestu v4.60.1500, temperatura CPU 18, Core#1 33, Core#36. Dok sam imao fabrički hladnjak, bila je oko 37-38-39°C.
Koristi CoreTemp, jer je za E8x00 seriju TjMax 100°C, a možda je na toj tvojoj verziji Everesta TjMax=95°C, pa te zato zbunjuje ta razlika.
Maksimalna dozvoljena temperatura za E0 stepping je 74.1°C, a za C0 je 72.4°C, PO JEZGRU !!!
Takođe imam WD640GB i to je ta temperatura. Uostalom, pipni ga rukom pa se uveri. Od 0-60°C mu je radna temperatura, tako da, ne razmišljaj o njemu.
Grafička je OK.
Jedino vidi za tu ploču, pošto ne znam kako ti gde i šta stoji, ja imam Asus P5Q Pro i temperatura je potpuno ista u BIOS-u i Everest-u. Trenutno je 27, u sobi je 18-19.
AUX... zavisi kako kod koga. Negde je to čak i temperatura napajanja, negde Chipset-a, negde vazduha u kućištu...
CPU iz BIOS-a je 5°C iznad CPU-a iz Everesta, zbog TjMax-a od 95°C.
Re: Nova situacija sa temperaturama u novoj konfiguraciji!!!
29.05.2009. 11:06
status: user broj poruka: 3992
moja iskustva su sledeca.... ako sve radi kako treba,nema gasenja kompa....nemas sta se brines mada ako bas hoces uz plocu uvek dobijes neki programcic za merenja temperature,i ja mislim da su ti programi i najmerodavniji uostalom u biosu imas opciju pc health koja ce ugasiti komp ako se pregreje,tj ako predje temp koju ti odredis..i mirna glava
rad je od coveka napravio majmuna
:: Poštovani hardveraši, :: temperature u konfiguraciji na idle režimu, posle upgrade kućišta i rekonstrukcije u načinu provetravanja, a po verovanju EVEREST-u, su sledeće :: GA-EP-45-UD3R 33` :: INTEL E 8500 I jezgro 33`C, II jezgro 29` :: GAINWARD 9600GT- 1GB- GS 38` :: WESTERN DIGITAL 640 GB BLACK CAVIAR 32` :: Samo ne znam šta u everestu znači temperatura AUX. Temperature ploče i procesora se različito manifestuju u BIOS-u i EASY TUNE 6, Gigabajtovom programčetu za klokovanje i monitoring. Ustvari nešto je tu ispreturano pa ono što u biosu pokazuje da je temp. proc. i sistema u ET6 su te temperature obrnute. A u everestu cifra od grafike se poklapa sa cifrom od sistema u biosu itd. I aj sad , kome da verujem. Kakva su Vaša iskustva :: :: Pozrav za sv :: ::
I moja verzija everesta je ista, hvala na Vašoj detaljnoj opservaciji, a da li znate kakav pokazatelj je sa oznakom AUX. Kod mene je ta temperatura stalno na 43-45`C. Inače ove temperature gore koje sam naveo su sada moja pohvala radu konfiguracije posle dodavanja ventilatora i bušenja rupica na stranici kućišta. pre 5-6 dana, kada sam sklopio konfiguraciju, su bile za 10-ak stepeni veće, i na ovom forumu sam se požalio da mi se čini da su velike. Pametni ljudi su mi lepo obrazložili da su to normale kada su u pitanju stock kuleri ali ja sam malo poradio na osmišljavanju usmerivača i ventilatora ka komponentama i čipsetu te je sada neuporedivo bolje.
Vrlo se cesto desava da razni monitoring-programi...
29.05.2009. 12:00
status: user broj poruka: 10997
pogresno `shvate` poruke koje primaju od ovog ili onog senzora (frekvencije, temperature, naponi, broj obrtaja propelera ventilatora...). Meni se desilo da su razni programi za kontrolu HDD-a (tokom nekoliko godina) prijavljivali nekoliko problematicnih vrednosti `pokupljenih` od S.M.A.R.T.-a. Jedan od njih je, pre dve godine upozoravao da ce disk skiknuti za desetak dana. Eno diska zivog i dan-danas (WD SATA od 160GB).
Ono `AUX` (ogzilijari) - pomocni, dodatni -, verovatno se odnosi na kontakt na koji se moze nakaciti temp. senzor i tako pratiti temperatura jos neke komponente.
Inace, sve temperature su odlicne! Nista ne menjaj!
Puno Vam svima hvala na pomoći, ašto se tiče uptstva od ploče u delu od monitoringa temperatura, napona i broja obrt. raznih ventilatora, nema am baš ništa. E, ali ima nešto u vezi sa Chiefec-om CFT-650W. On ima mogućnost praćenja temperature svojih komponenti te sam sada sklon,po Vašim odgovorima, da poverujem da AUX njega prati, ali ko zna šta je to ustvari jer Chieftec je ledeno hladan i na vazduh koji izlazi iz njega, i na dodir da bih se složio da je temp. od 44`C njegova. Nema veze, ovo sve zajedno mnogo lepo radi, sin mi je prezadovoljan kako tera najzahtevnije igrice, tako da Vama svima još jednom hvala. POZDRAV!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.