e ljudi, interesuje me sledeće. elem, treba da menjam komp (uskoro nadam se), pa bi naravno radio staro za novo, i interesuje me koliko bi ODPRILIKE mogo da izvučem za sledeću konf: msi 915pl neo-v intel 3.0 (ne znam tačnu oznaku ali klasičan jednojezgralni 64-bit) msi 6800xt 2x1gb ddr 400 320gb+160gb i ono što ide pride, zvučna, 17`crt, bla bla.. a što se tuče nove makinice nešto sam bacio ono na 8400, a sa obzirom da će se komp koristiti u studio za snimanje muzike MORA da bude tih, interesuje me koji bi od pasivnih `radijatora` mogao da hladi 8400 (u početku neću sigurno da ga klokujem, a kasnije ko zna), možda neki z600, ifx14, tako nešto... (možda neko prati kućišta pa bi i tu mogao da da neki savet, CM sileo 500, nzxt whisper, nzxt hu001, šta od toga najbolje upija zvuk, ili šta za šta god znate da `šapuće` :) ) koju ploču biste mi preporučili da na nju ide ddr3 da nije nešto buhaha paprena sa cenom ali da ima neki normalan rad, i 4870 od kog proizvodjača da bude što je moguće tiša... a i kad već uzeh da davim, koju memoriju preporučujete, bacih oko na naki ddr na 1600
Da li tebi vrede nesto cetiri jezgra, ako vrede razmisli malo o I7 resenju ili Phenom II, ja imam taj E8400 i skoro ga ne cujem iako imam unutra box kuler, a graficku ako hoces ATI graficku gledaj sa nekim boljim hladjenjem posto se te graficke bas greju, pogledaj po nVidia taboru, sad mom drugu stize nov komp sa ATI 4770 pa cu videti kako se greje i kako se ponasa karta.
pa vrede, ali prijatelju ne držim ja pumpu... mislim, malo mi to skupo. naravno da sam prvo o tome razmislio, ali cene su mi malo visočije. a što se grafe tiče, čuo sam da su zalmanove tihe, al šta znam sad...
Sasvim je ok taj E8400 ja ga imam kuci, e sad ne znam stvarno kakve programe koristis, ali evo ti ovde dobar test sa ogromnim brojem procesora pa sam odluci. Srecno sa kupovinom, a ako ti je potrebna tisina ne preporucujem OC.
:: pa vrede, ali prijatelju ne držim ja pumpu... mislim, malo mi to skupo. naravno da sam prvo o tome razmislio, ali cene su mi malo visočije. a što se grafe tiče, čuo sam da su zalmanove tihe, al šta znam sad.. :: :: nisqu :: ::
Ako hoces tiho kuciste a pritom i kvalitetno, onda ti toplo preporucujem Cooler Master Cosmos 1000. Prelepo izgleda, insulirano je od buke, i pritom fenomenalno hladi komponente . Jedino ako ti cena pravi problem... Pricam iz licnog iskustva __________________ Scourge of PCBerza
:: Ako hoces tiho kuciste a pritom i kvalitetno, onda ti toplo preporucujem Cooler Master Cosmos 1000. Prelepo izgleda, insulirano je od buke, i pritom fenomenalno hladi komponente . Jedino ako ti cena pravi problem... Pricam iz licnog iskustva :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Samo da dodam, 4850 (mislim da je to sitruacija i kod drugih grafa) sa Zalmann kulerom, brzina kulera ne moze da se odredjuje softverski, nego moras da kupis poseban neki dodatak koji kosta 300 dinara, pretrazi po forumu i naci ces teme. A koji monitor ces da kupis. @Sky u petak ili u subotu imas screen u 3DMarku AMD Phenom II 940 i 4770, na Visti.
Prvo, pogledaj tacnu oznaku procesora, ako je kojim slucajem Intel P4 631 mogao bi da izvuces solidne novce samo za taj CPU, samo ko zna sta je...
Drugo, Z600 je ogroman i odlican cooler, mislim da ne postoji bolji pasivni hladnjak od njega tako da je on odlican izbor ako zelis tisinu u kucistu...
Trece, ako zelis da ostane tiho, moras kupiti i kartu sa dobrih hladjenjem, ja koristim recimo Gainward 4850 GS sa nereferentnim hladjenjem i mogu reci da se od svih ventilatora onaj na grafickoj cuje najmanje... Takodje, ti mozes uzeti i bilo koju drugu kartu serije 4800 ali naravno da naknadno kupis jedan Accelero S1 a na njega namontiras recimo jedan Noctua P12 ventilator, kao i da u kucistu koje budes kupio ubacis recimo sve Noctua ventilatore... Jesu skupi, ali su stvarno tihi i odlicno rade posao...
Sto se tice memorije, OCZ TC Kit 3*1GB DDR3 12800 bi ti sasvim dobro radio posao, mislim da nisu pretjerano skupe...
@Gile23 pa šta znam koliko si se sretao sa produkcijom muzike, ono, uglavnom cubasesx, pa onda u njemo još gomila dodatnih programa, mada je što se obrade/pravljenja muzike memorija problem, ona ode kako uzmeš miš u ruku, mada ja mislim da će taj procesor više da se napreže u igrama monitor imam benq 22, kolko ga ja gledam, čini se dobar, a i da nije nešto, na to sad ne mogu da dajem novčanice ali bacio sam oko na 4870 jer mi ne zapinje opet uskoro da menjam komp. ne kažem da je 4850 loša, al 4870 je 4870
@Daum uhhh, mnoogo mi to da dajem za kućište. ne sumnjam da je aždaja, ali 15000 je O.o. šta misliš o onim gore pomenutim?? mada čini mi se, ali mi se baš ozbiljno čini da sam video u gigatronu ventilatorčići 120cm cooler masterove koje se čuju na 13db, pa mi ovih 22db nekako mnogo
@NYM e jbg, imam everest 1.51 koji mi izbacuje unknown za procesor ali izbacuje frek kao što rekoh gosn Daumu, mislim da sam video 12ice na 13db
hvala u svakom slučaju.. ako ima neko još nešto da doda, slobodno :) nisque
OK, nemam ja nista protiv, samo gledaj da kupis nekakvu 4870 sa malo boljim hladjenjem, konkretno Gainward 4870 GS kosta oko 18k dinara i ima solidan cooler, i to mogu da kazem jer drug posjeduje i znam kakva je karta, a sa ostalim kartama sa nereferentnim cooler-ima se nisam sretao bas mnogo, a 4870 `obicna` se grije previse...
Sto se tice cooler-a (ventilatora, kako hoces), te vrijednosti koje pisu u specifikaciji okaci `macku o rep`, ili, ako hoces realne vrijednosti u dB pomnozi te vrijednosti iz specifikacije sa 2 !
Ti cooler-i sa recimo 22 ili manje decibela se ne bi trebali uopste cuti, a ne bi vjerovao koliku buku proizvode, mislim, to su marketinski trikovi, to nije vidjelo ni 30dB a kamo li manje od 15dB !
Sve ispod 30dB bi trebalo da je veoma tiho, a u tu klasu spada vrlo vrlo malo ventilatora i zato sam preporucio Noctua jer sa se sretao sa njima vec, jesu skupi, ali ne mnogo skuplji od recimo nekog Revoltec-a koji je duplo glasniji...
pa dobro, ionako sad za raspust planiram da radim, pa sigurno da ću da gledam da uzmem nešto valjano, znam da se novije karte greju, kućište će da ima provetravanje, tako da će (valjda) tu i tamo da bude svežeg vazduha pa računam da će 4870 i da sa nekim tihim hlađenjem i provetravanjem moći da se izbori sama sa sobom mada piše da se taj cm vrti na 750, sad, kolku bre buku može da pravi?? :) nisque
Uzmes E8400, tu 4870 i ako imas para uzmi 8GB rama (4X2GB), ja imam 12` CM pise da se cuje 19db cujem ga samo kada pridjem uvetom do njega. Vidi skini taj neki noviji everest bila je pre tema na forumu ali bas odavno izgleda da je vise nema.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.