Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nova konfiguracija sa Gainward 9600 GT 1GB radi zmajski!!!
STRANA 1 OD 1
milanml Nova konfiguracija sa Gainward 9600 GT 1GB radi zmajski!!! 21.05.2009. 08:41 T17523

status: user
broj poruka: 158
Prvo da pozdravim Sky Fire-a i Plamen-a koji su mi svojim savetima pomogli da sastavim najbolju mogucu konfiguraciju. Sigurno se secate `Tate` koji sinu sprema i iznenadjenje.
A iznenadjenje je u sledećem obliku:
Gigabyte GA-EP-45-ud3R,
Intel E 8500,
Gaiward 9600 GT Golden sempl 1 GB
Kingston Hyper X 1066 2x1GB (rade u dual chanel-u)
Western Digital 640 Black caviar 32 MB buffer
Chieftec CFT-650W (sve moguće zaštite)
Benq 2220 HDA Full HD DC 40000 analogni ( ne možete da verujete kakvu to sliku ima)
Dakle ovo je sve izašlo po malte ne veleprodajnim cenama 51000 din, i to na 3-4 rate.
Ja sam raspamećen kako to radi i kakvi su resursi ploče i CPU-a za klokovanje. Sve nove igrice lete kao po loju i ništa da štucne i secne.
E ipak ima jedno ali... Temperatura sistema je 43-45 C a CPU-42C i to u miru (muzika i internet) sa box kulerom. A kada se poteraju igrice ne smem ni da kažem kolika je temp.
Napominjem da su mi ruke drhtale dok sam kuler zabio u ploču-na jedvite jade i ako sam držao apsec odozdo na ploči, prosto ne znam kako nije pukla. Kada se to sve namontira ploča ispod procesora i Severnog mosta je kriva ko gudalo. Ali sve bezprekorno radi i malo više je toplo nego što su moja dosadašnja iskustva sa Athlonom 3000+ S939 Venice. Obezbediću kuler koji će biti usmeren na čipset i CPU, ali moram da pitam Sky Fire-a, da li su ove temperature normalne. Ijoš nešto, kada se uključi komp. ili dok sam u BIOS-u, grafika urla dok se ne pojavi crni prozor od Windows-a. Onda odjedanput sve utihne i posle prede kao mače.

Posebna informacija za Sky-a, Miloš je drugi sa gitarom na regionalnom takmičenju osnovnih muzičkih škola!!!
POZDRAV!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 21.05.2009. 08:46 #115731

broj poruka: 8138
Da li ste sigurni da je kuler dobro legao na procesor?Proverite to bolje.
Sto se tice graficke tako je kod svih 9600gt,dok ne udje u Win ventilator joj se vrti na 100%,tako je bilo i meni sa Palit 9600gt.
Srecno sa kompom,nadam se da cete i Vi da odigrate po koju igricu

The Way It`s Meant To Be Played

urosk Sve ok! 21.05.2009. 09:05 #115734

broj poruka: 462
Temperature su ok, a moguce da nisi lepo stavio kuler pa vidi da li je lepo legao sto rece eseses. To je normalno za grafu da se na startu vrti na mx obrtaju! Lep komp uzivaj! Nemoj samo da igras prvo gta4 ko eseses pa da se razocaras u komp, jer je igrica ne optimizovano djubre!

milanml Pa ne mogu da se zakunem u nalezanje kulera... 21.05.2009. 09:52 #115743

Ka bih mogao da se zavučem nekim laparoskopom da vidim kako je to leglo sve bi mi bilo jasno, ali ako su sve četiri žabice uhvatile u meso punom dužinom na zaskakivanje, val
ljda je to uredu. Nego ipak bih ja to proverio, računam da ću na pasti videti šta se tu dogadjalo, a što se tiče 9600GT, sada mi je srce na mestu.

Hvala!!!

Vaskev re 21.05.2009. 09:58 #115745

broj poruka: 1673
Ako nemas dodatne ventilatore, tipa 120 pozadi i neki sa strane onda je normalno (ja sam sekao kuciste i montirao dve 80tice u donjem delu, oba su ball bearing i sa 2500rpm je skinuto na nekuh 1200 i uopste se ne cuju i tako skinuo osetno temperaturu graficke 8800GT-TOP koja ima na sebi Zalman ZM1000, chipset P45 se dosta greje i T od 42-45 je sasvim normalna. Sa BOX kulerom je takodje normalna oko 45 ako ne usisava hladan vazduh preko tunela sa strane (ako je kuciste zatvoreno ili ima samo izbusene rupice. Ja sam na mom kucistu isekao rupicaste mrezice i pozadi i sa strane i namontirao zastitne mreze za ventilatore (imas ih u Radioklubu) i onda je protok vazduha daleko bolji a samim tim i temperature nize, za hladjenje procesora koristim Cooler Master Hyper L3 i sa E8400 izvlacim 4GHz, Box kuler je ocaj bozji, daleko je bolji kuler od starih Prescot procesora sa bakarnom osnovom. Sve ovo je radjeno sa Proxxon busilicom sa dodacima za secenje i zastitom sa izolir trakom kojom stitis farbu od nepotrebnog ljuskanja i krajnji efekat je odlican. Pojedina kucista imaju plastificiranu farbu koja se cak uopste i ne ljusti (da ne poverujes jedno od njih je i jeftini Codegen). Sa stock hladjenjem nemoj ni ocekivati neke niske temperature, za tako nesto treba dosta ozbiljnije resenje. Najbolje pozicije ventilatora mozes isprobavati sa obicnim kartonom od kojeg ces napraviti stranicu pa onda isprobavati. Naravno, mozes i ostaviti sve kako jeste i pomiriti se sa vecim temperaturama i vecom bukom.

milanml re Vasketu.. 21.05.2009. 10:10 #115746

Izvinjavam se što nisam napomenuo da je stranica od kućišta sve vreme skinuta pa me zato i brinu ove temperature. Taman posla još i da je zatvoreno, mogu misliti kako bi kuleri zaigrali kolo i ako imam jednu chieftek 9-ku na kućištu. Mnogo se dere pa sam je otkačio i otvorio stranicu.

MaliAbner Bas su te lepo posavetovali... 21.05.2009. 10:42 #115748

broj poruka: 7769
Da si malo sam istrazivao i sam zakljucio sta je bolje mozda bi sada bio sretniji, ovako... evo ti jednan crvic da se nerviras.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=185619
http://forums.techarena.in/monitor-video-cards/1161054.htm
http://www.tomshardware.com/reviews/best-graphics-card,2118-7.html

Ali da ne kacim za ostale komponente posto ces se onda skroz ubedaciti a tada ce savetodavci da ospu paljbu po meni... te on nema pojma, on ne zna, kakav AMDeka i ATi, itd...

Tomato Republic Of Serbia !!!

ctrl Re 21.05.2009. 12:47 #115766

broj poruka: 779
Prosto je neverovatno da ce se u svakoj jebenoj temi i problemu naci neki pametnjakovic koji ce da kenja kako je greh sto nisi uzeo AMD/ATI/nVIDIA/INTEL
Ako je covek prezadovoljan konfiguracijim i cenom koju je platio za istu,sta imas da komentarises kako je mogao bolje da prodje (mozda je platio za 9600 40 evra pa je super prosao) .Uzdrzite se ljudi malo bespotrebnog kenjanja.Malo mi je muka svaki dan da citam prepucavanja o tome

milanml-e ne obaziri se mnogo na slicne komentare,mislim da si super prosao.Cena je sasvim OK za tu konfiguraciju.Pozz i neka Vas sluzi
MaliAbner Re: Re 21.05.2009. 13:28 #115773

Pa ako cemo hipoteticki mozda je setajuci kera po dunavskom keju naleteo na novu neotpakovanu u kutiji koja je nekom ispala pa je za DZ.
A posto si upucen daj i nas prosvetli gde to ima 9600gt za 40E a da je nova.

:: Prosto je neverovatno da ce se u svakoj jebenoj temi i problemu naci neki pametnjakovic koji ce da kenja kako je greh sto nisi uzeo AMD/ATI/nVIDIA/INTE
:: Ako je covek prezadovoljan konfiguracijim i cenom koju je platio za istu,sta imas da komentarises kako je mogao bolje da prodje (mozda je platio za 9600 40 evra pa je super prosao) .Uzdrzite se ljudi malo bespotrebnog kenjanja.Malo mi je muka svaki dan da citam prepucavanja o tom
::
:: milanml-e ne obaziri se mnogo na slicne komentare,mislim da si super prosao.Cena je sasvim OK za tu konfiguraciju.Pozz i neka Vas sluzi
Plamen re... 21.05.2009. 13:31 #115774

broj poruka: 2836
Temperature CPU-a su dobre, moj E7300 sa BOX kulerom u iddle 42-45c a u loadu ide i do 52c. Sto se tice graficke, nisam siguran sto se cuje. Moja ASUS EN9600GT/HDMI uvek radi na 100%, i nikad se ne cuje. Samo jedno pitanje gde si kupio tu masinu, posto mi je to mnooogo jeftino? ja sam moju (e7300, gigabyte P43, 2GB rama, WD 320GB, LC POWER 550W + kuciste, ASUS 9600GT, bez DVD-RW) platio 37 000din u krusevcu.
Vaskev re 21.05.2009. 13:36 #115775

broj poruka: 1673
@ctrl

Slazem se sa tvojim misljenjem i nikada nikome nisam zamerao sto je zaljubljenik u INTEL ili AMD ili bilo koji drugi brend, moram priznati da sam napisao svasta ali neko bi to protumacio pogresno pa je samo ovo ostalo.

@Milanml
Nisi pogresio sigurno i ne nasedaj na bilo kakve provokacije, nekada otvorena stranica nije dobro resenje jer apsolutno ne dolazi do kvalitetnog strujanja vazduha, i tu varijantu sam isprobao i pokazala se kao losa, mnogo je bolja varijanta zatvorenog kucista sa dobrom cirkulacijom vazduha tako da ista prolazi preko svih komponenti i tako ih hladeci izlazi kroz zadnji ventilator i kroz ventilator na napajanju koji je najbolje da je 120 ili 140mm. Takodje je jako vazno da BOX kuler, koji sigurno imas, hladan vazduh usisava sa strane bez mesanja sa toplim u kucistu. Probaj da iseces plasticnu flasu od kisele vode (1,5l jer je precnika 90mm i original pasuje na Box kuler pazeci da ne navuces preko aluminijumskog dela vec samo do nivoa ventilatora) tako da kroz cilindar od takve flase, ventilator uvlaci vazduh koji je potpuno hladan i uporedi temperaturu bez njega pa ces videti razliku. Klinac ima E6300 procesor sa BOX kulerom od E6420 koji ima bakarnu osnovu za razliku od originala koji ima samo aluminijum, razlika je oko 5 stepeni u idle (overklokovan na 2100MHz) tj. 42 sa Cu naspram 47-48 sa Al. Dodavanjem cilindra od pomenute flase temperatura pada na 35-36 u idle, broj obrtaja je 1600 bez flase prema 1200 rpm sa flasom. Inace prilikom opterecenja procesora razlika je daleko veca jer sa modifikacijom ventilator jedva da predje 1600 rpm i drzi nisku temperaturu (max oko 55 stepeni) a bez zacas ode na 2200 rpm i ne skida je uopste a temperatura raste na >65 stepeni. To su neka moja iskustva, pokusaj ne kosta nista sem jedna flasa koja ce i ovako biti bacena.

Umalo da zaboravim, srecno sa novom masinom.
ctrl Re: Re: Re 21.05.2009. 14:18 #115870

broj poruka: 779
Niti sam rekao da sam upucen,niti ima sta da te prosvetljavam.Ocigledno nisi razumeo moj post kao ni postavljenu temu.Ako je covek zadovoljan svojim novim kompom i trazi savet za problem sa malo vecom temp na CPU pomozi mu savetom za resenje problema a ne `prosvetljavanjem` tj tvojim ISTRAZIVANJEM kako bi mu budio crv sumnje.

A sta si to hteo da kacis za ostale komponente?Sta fali ostatku konfiguracije?Kakvo bi to bedacenje bilo da si sve postovao.Na cemu si ti?

:: Pa ako cemo hipoteticki mozda je setajuci kera po dunavskom keju naleteo na novu neotpakovanu u kutiji koja je nekom ispala pa je za DZ
:: A posto si upucen daj i nas prosvetli gde to ima 9600gt za 40E a da je nova
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Prosto je neverovatno da ce se u svakoj jebenoj temi i problemu naci neki pametnjakovic koji ce da kenja kako je greh sto nisi uzeo AMD/ATI/nVIDIA/INTE
:: :: Ako je covek prezadovoljan konfiguracijim i cenom koju je platio za istu,sta imas da komentarises kako je mogao bolje da prodje (mozda je platio za 9600 40 evra pa je super prosao) .Uzdrzite se ljudi malo bespotrebnog kenjanja.Malo mi je muka svaki dan da citam prepucavanja o tom
:: ::
:: :: milanml-e ne obaziri se mnogo na slicne komentare,mislim da si super prosao.Cena je sasvim OK za tu konfiguraciju.Pozz i neka Vas sluzi
MaliAbner Re: Re: Re: Re 21.05.2009. 14:46 #115875

Na zdravom razumu, kolega na zdravom razumu i logici...

:: Niti sam rekao da sam upucen,niti ima sta da te prosvetljavam.Ocigledno nisi razumeo moj post kao ni postavljenu temu.Ako je covek zadovoljan svojim novim kompom i trazi savet za problem sa malo vecom temp na CPU pomozi mu savetom za resenje problema a ne `prosvetljavanjem` tj tvojim ISTRAZIVANJEM kako bi mu budio crv sumnje
:: A sta si to hteo da kacis za ostale komponente?Sta fali ostatku konfiguracije?Kakvo bi to bedacenje bilo da si sve postovao.Na cemu si ti
:: :: Pa ako cemo hipoteticki mozda je setajuci kera po dunavskom keju naleteo na novu neotpakovanu u kutiji koja je nekom ispala pa je za DZ
:: :: A posto si upucen daj i nas prosvetli gde to ima 9600gt za 40E a da je nova
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Prosto je neverovatno da ce se u svakoj jebenoj temi i problemu naci neki pametnjakovic koji ce da kenja kako je greh sto nisi uzeo AMD/ATI/nVIDIA/INTE
:: :: :: Ako je covek prezadovoljan konfiguracijim i cenom koju je platio za istu,sta imas da komentarises kako je mogao bolje da prodje (mozda je platio za 9600 40 evra pa je super prosao) .Uzdrzite se ljudi malo bespotrebnog kenjanja.Malo mi je muka svaki dan da citam prepucavanja o tom
:: :: ::
:: :: :: milanml-e ne obaziri se mnogo na slicne komentare,mislim da si super prosao.Cena je sasvim OK za tu konfiguraciju.Pozz i neka Vas sluzi
SkyFire Pozdrav za Tatu.. 21.05.2009. 16:12 #115912

broj poruka: 18472
Drago mi je da ste zadovoljni...

Za temperature ne brinite jer mi se cini da su normalne u ovim toplim danima ako ne koristite klimu.Kako i ploce tako i CPU-a koji je na stock cooler-u.
Druga stvar,broj obrtaja fana se zavrti na max na boot-ovanju sistema i kad udje u win vrati se na auto i to je normalno.

Svaka cast za Milosha..Ja mu cestitam ovako javno!Bravo mali kolega i pozdrav od mene!

I Want to believe - The truth is out there

Panta019 Re 21.05.2009. 16:53 #115929

broj poruka: 1583
milanml :

Brate, ako imas kuciste minimalne sirine 19,5 cm stavi mu Cooler Master Hyper 212 i zaboravi na sekiraciju kolika ti je temperatura proca. Na default sa tim kulerom icice od 37 stepeni (kada su vrucine) i tesko da ce da predje 50 stepeni.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3096

Ako imas kuciste ispod 19,5 cm sirine onda uzmi Cooler Master Geminii S. Podjednako je dobro.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3263

Oba ova kulera se srafe na plocu, nije potreban nikakav pritisak na plocu da bi legli ali ako nisi nikada montirao nesto slicno onda budi pazljiv da ne pretegnes previse kuler da se ne iskrivi ploca (u slucaju da uz CM 212 ne stigne Intel backplate).

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

milanml Evo ponovo Tate na postu.. 21.05.2009. 19:53 #115971

Za Malog Abnera:
Pozdrav svim hardverašima na forumu. Na početku mali istorijat o nastanku Gainward 9600GT u našem kompu. Gainward 7900 Bliss na AGP-u je u vreme kada su počele da se razvijaju `amebe`, počela da razliva plavu boju po desktopu, a kada se uključe igice igra neka pidžama preko slike. Pa mi to odnesemo u servis jer je bila u garanciji, pa u servisu posle 45 dana kažu da ne postoji trik da mi nadju pandan takvoj kartici na agp-u, pa ja onda pristanem da mi daju nešto slično na PCI-E, jer sam sa sinom već sanjario o novom kompu, a on je sve češće kukumavčio da mu igrice ne rade kako treba itd itd. I pogadjate već, iz Gigatrona mi pošalju 9600 GT 1GB, što je u tom trenutku bilo 30% skuplje i 70% bolje od one koju sam reklamirao, i ja im lepo kažem hvala. Jednog lepog dana počnem da blejim po ovom forumu i rešim da se raspitam šta bi valjalo da sastavim sa pomenutom karticom a da radi lepo za male pare. Onda me sreća navede na jednog dobrog momka koji radi u EWE comp. i ponudi mi po dilerskim cenama gore pomenute komponente i to još da mu platim u 3-4 rate. I šta sad još da Vam kažem, eto tako je nastala ova konfiguracija doduše ne baš do kraja ispoštovana od predloga Sky Fire-a i Plamena. Ipak se tu pojavila Gigabyte ploča (ali UD3) iako su ljudi predlagali Asus p5q. Naprosto EWE ne radi sa Asus pločama. A Chieftek CFT 650W je doša na savet servisera iz pomenute firme jer za dve godine niko ga nije doneo na servis. E ako sada nisi saznao šta se sve dogadjalo od izlaska paramecijuma iz mora pa do danas, onda ne znam šta više da ti kažem!?
Sky Fire:
Miloš se posebno zahvaljuje za čestitke, a ja za savete. Naprosto će mo sve to lepo proveriti kako je sklopljeno a već sam spremio dodatne kulere i flaše od kisele vode pa će mo iskonstruisati novi Apolo 127. Pošto HDD imo svoj kuler i usmerivač za njega se ne brinem a za ploču i CPU imam dobar ventilator sa kečevog hladnjaka pa da vidimo čija nana crnu vunu prede HE-HE- HI-HI-HI.

POZDRAV SVIMA OD SREĆNOG TATE!

SkyFire Re: Evo ponovo Tate na postu.. 21.05.2009. 21:01 #115994

broj poruka: 18472
Najvise me obraduje kad mogu nekom da pomognem i kad je neko srecan i zadovoljan.
Drago mi je zaista od srca da je tako.Jos jednom veliki pozdrav za vas i Milosha

P.S.Nek masina radi sa srecom a ja potpisujem da ce da radi ki zmaj

I Want to believe - The truth is out there

:: Za Malog Abnera
:: Pozdrav svim hardverašima na forumu. Na početku mali istorijat o nastanku Gainward 9600GT u našem kompu. Gainward 7900 Bliss na AGP-u je u vreme kada su počele da se razvijaju `amebe`, počela da razliva plavu boju po desktopu, a kada se uključe igice igra neka pidžama preko slike. Pa mi to odnesemo u servis jer je bila u garanciji, pa u servisu posle 45 dana kažu da ne postoji trik da mi nadju pandan takvoj kartici na agp-u, pa ja onda pristanem da mi daju nešto slično na PCI-E, jer sam sa sinom već sanjario o novom kompu, a on je sve češće kukumavčio da mu igrice ne rade kako treba itd itd. I pogadjate već, iz Gigatrona mi pošalju 9600 GT 1GB, što je u tom trenutku bilo 30% skuplje i 70% bolje od one koju sam reklamirao, i ja im lepo kažem hvala. Jednog lepog dana počnem da blejim po ovom forumu i rešim da se raspitam šta bi valjalo da sastavim sa pomenutom karticom a da radi lepo za male pare. Onda me sreća navede na jednog dobrog momka koji radi u EWE comp. i ponudi mi po dilerskim cenama gore pomenute komponente i to još da mu platim u 3-4 rate. I šta sad još da Vam kažem, eto tako je nastala ova konfiguracija doduše ne baš do kraja ispoštovana od predloga Sky Fire-a i Plamena. Ipak se tu pojavila Gigabyte ploča (ali UD3) iako su ljudi predlagali Asus p5q. Naprosto EWE ne radi sa Asus pločama. A Chieftek CFT 650W je doša na savet servisera iz pomenute firme jer za dve godine niko ga nije doneo na servis. E ako sada nisi saznao šta se sve dogadjalo od izlaska paramecijuma iz mora pa do danas, onda ne znam šta više da ti kažem!
:: Sky Fire
:: Miloš se posebno zahvaljuje za čestitke, a ja za savete. Naprosto će mo sve to lepo proveriti kako je sklopljeno a već sam spremio dodatne kulere i flaše od kisele vode pa će mo iskonstruisati novi Apolo 127. Pošto HDD imo svoj kuler i usmerivač za njega se ne brinem a za ploču i CPU imam dobar ventilator sa kečevog hladnjaka pa da vidimo čija nana crnu vunu prede HE-HE- HI-HI-HI
:: POZDRAV SVIMA OD SREĆNOG TATE
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs