Iznenadio sam se,ustvari cak sam i odusevljen,nisam ocekivao da jedan stari athlon xp 2500+,sa asus a8nx-deluxe i gorepomenutom grafickom gura far cry1 sa maksimalnim detaljima na rezoluciji 1024x768,a da pritom ne pada ispod 50fps...za mene je to zaista iznenadjenje....
xaxa...pa ne znam...nisam mislio da ce to tako da radi....
17.05.2009. 23:30
status: user broj poruka: 826
pa ne znam,mislio sam da to nece hteti ni da pokrene tu igru...ipak je to staaari procesor,soket a,a i ovaj ati nije nova grafika...ali radi bas bas dobro....
Instaliraj na FarCry 1 patch 1.4 i ukljuci HDR pa ces videti nekihi 10fps :)) Meni na X1950XTX, Xeon DualCore 2.8Ghz i 2GB DDR ideo ~30fps ali sve na ultrahigh i u 1680x1050
Tako da ne mogu se razocarati nicime...podesavanja i jesu sva najjaca,voda je ultra high,a ostala podesavanja na najjacem....e jedino ne znam koji je patch....catalyst je najnoviji za te legacy uredjaje,ja i jesam zacudjen jer je ipak bas star procesor a i karta...jedino sto je karta 256-bitna....
ATI R350 je sjajan čip samo je hlađenje očaj živi. Ako joj se pomogne sa negim pipe Zalmanon, ona može da traje 10 godina. Ako se ne polupa naponska sekcija na koje je neko stavljao pasivno hlađenje a neko ne. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sto ne bi pokrenuo igru kad sam je (i klinac je) pokrenuo i presao na 9550/256/128 doduse na 1440x900 i ne na maksimalnim detaljima. Ta igra i nije nesto previse zahtevna mozda nije klizila ali je radila.
Ja sam prodao prijatelju bas jednu ASUS 9550GE i Far Cry 1 mu je radio OK, moglo se igrati...
Nego Abnere, ako je ta tvoja 128bit-na, nadam se da si je makar malo OC-ovao !
Moja stara je sa default-nih 250/400MHz isla na 420/520MHz opusteno, bez grijanja... (bila je sa 128MB memorije)
Drugova 9600pro (default 400/400MHz) nije htjela da se pomjeri sa 400MHz za memoriju, ali je zato GPU isao preko 500MHz, nasao sam maksimum na oko 510MHz da radi bez artefakata...
Sta da ti kazem taj racunar je na ormanu i ceka raspust onda ce klinac da se obraduje jer ce ponovo moci da cepa UT i San Andreas III. Davno je kupljena i to je neka 3D Connect robna marka za koju bar 98% ljudi nikad nije culo, referentne frekvencije rada su 250/200 (x2) MHz, GPU je bez vecih problema isao na 490 ali memorije je vec na 220(x2) pravila veliki problem (spori samsung 5ms), sto je bilo za ocekivati buduci da je kartica pasivno hladjena varijanta Kada sam staru nVidiju samenio tim pasivnim ATi-jem shvatio sta je to tisina... Ni i kao takva je bila prilicno bolja od pomenute asusovace sa prefiksom GE koju sam imao na poslu buduci da je kuci sve radilo nekako brze. Jeidini problem je problem bila instalacija drajvera no kad sam shvatio da je ATi-jeva najveca glupost CC i CCT poceo sam da instaliram samo DD i sve je radilo bez problema.
Mnogi su u to vreme pisali i zalili se kako im wide ne radi u 1680x1050 a ja sam skino drajvere od nVidije, ugasio racunar, zamenio kartice i nakacio l204wt na dvi i sve je radilo iz prve.
Inace razlika izmedju 9550 i 9600 je bila samo u taktovima GPU-a i memorije sve ostalo je bilo manje vise isto.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja sam prodao prijatelju bas jednu ASUS 9550GE i Far Cry 1 mu je radio OK, moglo se igrati.. :: :: Nego Abnere, ako je ta tvoja 128bit-na, nadam se da si je makar malo OC-ovao :: :: Moja stara je sa default-nih 250/400MHz isla na 420/520MHz opusteno, bez grijanja.. :: (bila je sa 128MB memorije :: :: Drugova 9600pro (default 400/400MHz) nije htjela da se pomjeri sa 400MHz za memoriju, ali je zato GPU isao preko 500MHz, nasao sam maksimum na oko 510MHz da radi bez artefakata.. :: :: Ako nisi vec OC, probaj pa javi ... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
status: user broj poruka: 6577 ATI R350 je sjajan čip samo je hlađenje očaj živi. Ako joj se pomogne sa negim pipe Zalmanon, ona može da traje 10 godina. Ako se ne polupa naponska sekcija na koje je neko stavljao pasivno hlađenje a neko ne. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Tacno tako bax,hladjenje je ocajno,ali sam mu ja skinuo originalni (fabricki)kuler,jer nisam mogao da zatvorim kuciste,zakucavao je...stavio sam drugi cooler,i karta sad radi besprekorno....i radi kazem,neocekivano dobro....
Pa kako ne bi radilo kada je ta kartica bila sam vrh 2003 i kostala je poprilicno.Kada se pojavio FarCry malo koja grafa je mogla da ga gura u max rez.pogotovo sto smo bili preplavljeni sa 9200,... i mx440 koje su bile preslabe za FarCry
FarCry je nastao iz cuvenog nVidia demoa X-isle i zapravo je potpuno optimizovana za nVidia kartice...ta igra je isla na max. u 1024x768 na GF4 4800 u 5700U i 5900U a pisana je pre svega za seriju FX5 kartica ali onih prvih a ne okrnjeni FX5600, 5200, 5700 novi...slicno kao R9200, R9600 koji je bio slabiji od punokrvnih R9500 ili jos bolje R9700
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.