Shta mislite o ovoj ? Iako je bilo puno tema zanima me da li umesto c2d ja da bachim x3 720 BE i da li je ovo napajanje dovoljno da gura ?...2gb memorije ili 4 ?
Za ploču nemam pojma kakva je, niti me interesuje da sad ``kopam`` i računam da li bi ti bilo bolje da negde dodaš/oduzmeš 10 ili 20 eura kako bi negde drugde dobio još koji % nečega.
Imam tu plocu i napajanje.Odnosno plocu imam Asus P5QL-E.Ova je bolja od obicne jer joj je naponska jedinica bolja,takodje je efikasnija pri overkloku.Napajanje je sasvim ok.Ne greje se uopste.
Moj ti je predlog da se isprsis za : 1) Asus P5QL-E, ima isti chipset kao P5QL (P43) ali zato ima 8 faznih naponskih jedinica sto je sasvim dovoljno da se ne sekiras.
2) Asus P5Q (bez ikakvih sufiska tipa Pro, E, C, a pogotovu tipa SE jer je ta SE isto jadna) koji ima P45 chipset koji je bolji i isto ima 8 faznih naponskih jedinica za proc.
2. Chieftec CH-02B-RM-OP jeste veliko kuciste ali je mnogo ruzno. Postoji jedno koje isto kosta, ista velicina, isto je celicno ali je spreda malo lepse.
Super masina. Procesor nemoj da menjas. Sto se tice memorije, zavisi koji ces operativni sistem da koristis. Ako idesh na XP onda je 2GB vise nego dovoljno, dok za VISTU i Windows 7 nije. Posto nece brzo izaci Win 7 stavi slobodno 2GB, lako ces kasnije dodati josh 2.
Sve je OK u toj konfi, samo sto kaze panta019, trebalo bi da pogledas nekakvu maticnu sa 8-faznim napajanjem, recimo P5QL-E, nije ni 4-fazno napajanje lose, ali ako vec kupujes, kupi sa 8-faznim i miran si...
Sto se tice memorije, ako ces 32bit-ni sistem, stavi 2*1GB u Dual Channel... Ako ces 64bit-ni, onda stavi 4GB, takodje u DC...
2GB je dovoljno i za VISTU, ne znam po kom je to osnovu 2GB malo za Vistu, za W7 da ne pricam... Ja koristim 2GB i VISTU x64 Ultimate i sve radi, da ne kazem LETI... Sto se tice W7, kolega na Lap Topu sa Celeron-om @ 2,16 i 1GB RAM-a gura W7 isto kao i XP, mogu zamisliti kako ce tek da radi na 2 ili 4 GB !
Ovako, samo pazi da ti je taj GTX260 216P, a ne onaj stari, kuciste biraj sam koje ti se svidja, a to ce ti sve raditi na nekih firmiranih 450W, a meni sto se tice Viste i 2GB rama, meni sve radi odlicno osim Crysis-a i Crysis Warhead-a, jer me posle 2 min igranja izbaci iz igre zbog nedostatka rama, a sve ostale aplikacije rade odlicno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.