da se za najnovije igre mora imati core 2, core i, sto giga rama, grafa od 500e evo upravo sam probao da otpeglam krizu vorhed na athlon xp (onaj moj matori thoroughbred b), i sta je rezultat, PA RADI, naravno na nekim srednjim detaljima u 1024*768, i naravno bez aa ne znam zasto, ali draze mi je da peglam nove igre na matorom pc-ju nego na novom koji ih guta ko iz pi*ke jos jednom da navedem matoru konfu: athlon xp 1800+ (oc @ 2100MHz), via kt400, 3GB rama (ram namerno smanjen na 1,25GB) i 7600gt agp (u stvari umesto nje stavljena 7600gs, koja je sigurno duplo sporija) i znaci ovako osakacena ultra matora masina gura crysis warhead na mainstream/gamer u 30fps-a, negde bas padne, ali se vrati kad se ucitaju podaci inace u fulu nema zastajkivanja, vec radi stalno ok ono sto je po meni najveci problem igranja novih, glomaznih, vise gigabajtnih igri na starim masinama je vreme ucitavanja, misije se ucitavaju po par minuta, dok na pc-ju koji koristim za svaki dan ucitavanja su reda desetak sekundi
moram jos jednom da ponovim: najvolijem peglati najnovije igre na sto starijem pc-ju
izvin`te na davljenju, ali ovo sam morao da podelim sa vama ovom athlonu nikad kraja
Tako je gman, nove igre (koje su dobro optimizovane) rade i na mašinama od pre tri četiri godine. Naravno GTA 4 će seckati i na najnovijim parčićima hardware-a jer je totalno neoptimizovana. Na primer, kriza je kod mene radila i na Athlonu X2 4000+ sa ATI 3850 isto kao i na 5600+ @3,2 Ghz i 9800 GTX (+- 5 frame-a) i to mi je bilo najveće razočaranje. Međutim HAWX i novi Riddick već štucaj na prethodnoj mašini a HAWX čim uđe u meni ventilator na grafi počne da urla. Mislim da se ta sličnost u performansama sa svakom sledećom igrom sve više smanjuje i da će uskoro izlaziti igre koje neće biti moguće ni pokrenuti na tako starim makinama. A i kako da zarade pare od prodaje CPU i GPU koji tek treba da izađu. Pozdrav Skid
To je opste poznato. Ja sam sa bartonom na 2.1Ghz I x1650pro odigrao Jericho na 1280x1024 sve na ful ukljuceno bez seckanja. Islo se I na 1680x1050 ali tu je vec malo seckalo. Odigrao sam I krizu ali se konfa tu bas mucila. Toca 3 na 1680 sve na max bez seckanja. Neke igre nisu htele da rade, ali sta je tu je. Nasiljem protiv argumenata...
sto neke nece ni da krenu me najvise je*e zasto nisu sve igre kao half life 2 predjem ja sve te igre na c2d i be5000+ ali mi je jako drago kad vidim da rade i na pc-ju iz 2003. (thoroughbred b, ovaj procesor, recimo, ubija flash) kako slatko igram ovu krizu trenutno, to nije normalno, a presao sam igru vec dva puta, ali ovo mi sad najsladje
ma taj GTA4 je toliko zahtevna igra, a toliko i baguje i nije optimizovana da uopste ne zasluzuje, a od Crysis-a nije zahtevnija, ali pak Crysis radi bolje..npr.
Ja se upljuvah pricajuci da ne treba bacati pare, ali dzaba.
Athlon X2 4000+, 2GB DDR2, 7900GS tera SVE !!! Buahahaha.
Sta me briga da li je 1024x768 ili 1000 000 x 2000 000 ? Moj monitor je 17` i veci mi stvarno ne treba. Pobogu, ljudi, ja sedim ISPRED monitora, a ne na drugoj strani sobe.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
obzirom na cinjenicu da je Crysis istaknuti predstavnik igara koje ima smisla igrati tek na `high level` rezimu i uz minimum AAx2 filtraciju a pri tome imati barem 50 frejmova/sec (prosecno, dakle 35-60). To zahteva mnogo bolju makinu od ove koju si opisao - tu ti fps na momente sigurno pada i ispod 10. Citava sema i jeste bazirana na resavanju enigme `sta da smislimo da bi smo naterali gejmere da pljunu lovu za bolji hardver`. Ni nalik na, recimo, COD4.
Znaci, jedna je stvar uspeti POTERATI neku igru na nekom kompjuteru, a sasvim druga ZAISTA se igrati.
P.S. kakav klok!?! Ovo ne moze da explodira,moze samo da prdekne...i da mi istera oci
:: da se za najnovije igre mora imati core 2, core i, sto giga rama, grafa od 500 :: evo upravo sam probao da otpeglam krizu vorhed na athlon xp (onaj moj matori thoroughbred b), i sta je rezultat, PA RADI, naravno na nekim srednjim detaljima u 1024*768, i naravno bez a :: ne znam zasto, ali draze mi je da peglam nove igre na matorom pc-ju nego na novom koji ih guta ko iz pi*k :: jos jednom da navedem matoru konfu: athlon xp 1800+ (oc @ 2100MHz), via kt400, 3GB rama (ram namerno smanjen na 1,25GB) i 7600gt agp (u stvari umesto nje stavljena 7600gs, koja je sigurno duplo sporija :: i znaci ovako osakacena ultra matora masina gura crysis warhead na mainstream/gamer u 30fps-a, negde bas padne, ali se vrati kad se ucitaju podac :: inace u fulu nema zastajkivanja, vec radi stalno o :: ono sto je po meni najveci problem igranja novih, glomaznih, vise gigabajtnih igri na starim masinama je vreme ucitavanja, misije se ucitavaju po par minuta, dok na pc-ju koji koristim za svaki dan ucitavanja su reda desetak sekund :: :: moram jos jednom da ponovim: najvolijem peglati najnovije igre na sto starijem pc-j :: :: izvin`te na davljenju, ali ovo sam morao da podelim sa vam :: ovom athlonu nikad kraj :: :: :: ulsi
Nije mi jasno kako su ti isto terale Crysis 3850 i 9800GTX kad je 9800GTX mnogo jaca, morao si da imas bar +15-20FPS u proseku sa tom drugom masinom... I ta prica matori komp da tera sve nije tacna, posto ja na primer pod igranjem podrazumevam maksimalnu rezoluciju, max detalje sa ili bez AA... Pa ja sam sa 8600GT (Athlon X2 4000+ i 2GB Ram) jedva terao Crysis na Medium u 1280x1024, imao sam oko 30FPS ali padalo je i na manje...
@gman
Odradi Crysis Warhead Benchmark na Very High u 1280x1024 da vidis kako ce lep frejmrejt da bude Ne kupuju se dzabe jake karte...
Uvek se zezam sa Komandantom Mark-om... ali, ne gledajući u FPS-e, AAA-e i ostalo..... zaključak posle svake nove (hit) igre je: treba kupiti novi grafički procesor. To tako funkcioniše i tačka. E, kad bi prestali da proizvode i unapređuju grafulje (čitaj: propali), druga priča. A, to niko od nas ne želi u stvari bez obzira koliko kuka za pare. Jednostavno, kad dođemo do para, opet hoćemo najbolje za tu količinu, a to može da obezbedi samo dalji razvoj istih.
U pravu si. Slazem se da je `...jedna je stvar uspeti POTERATI neku igru na nekom kompjuteru, a sasvim druga ZAISTA se igrati.`
Samo, ja se igram na rezoluciji 1024x768 na monitoru od 17 inca. Jos nisam dobio zelju za vecim moitorom, a od igre ocekujem zabavu. Za sada sve radi na pomenutoj masini. Naravno, da imam veci monitor ili zelju za detaljnijim prikazom, moralo bi u dzep da se posegne. No, gejmer vise nisam vec `casual player`.
SkyFire, evo necu vise koristiti pomenutu rec :)
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
ima jednu samo ispravku. Glupi Crysis nije lose optimizovan! on nije optimizovan uopste ! Ja neznam stvarno su debili ti sto su piasli igricu. Evo ja gledam COD 5 sasivim solidna, odlicna grafika igra radi na srednjim masinama samo pici. Secam se pre jedno pa neznam ni ja tacno kad kad je izasao the thing igrica bila je extra optimizovana na 400m cela igra bez cd i pritmo fina grafika i radila je extra na losm masinama. E to je umece napraviti po meni, a ne napravis igru koju ni sam nemozes da igras.
koja ima grafiku kao Crysis, efekte, sve znaci. Ima najbolju grafiku trenutno, Far Cry 2 ima losiju grafiku od Crysis-a, eto opravdanja za zahtevnost bila ona optimizovana ili ne... Call of Duty 5 ima super grafiku al ne moze da se poredi sa Crysis-om nikako...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.