Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc! Crn ekran!
STRANA 1 OD 1
Nik22 Pomoc! Crn ekran! 28.04.2006. 22:22 T1715

status: user
broj poruka: 29

Imam sledecu masinu: AMD Barton 2500+ box, asus a7n8x, 2x256MB Kingston 400mhz, msi G-force FX5200 (uskoro kupujem G-force NX6600Gt),Maxtor 80GB...

Svaki 3-4 put kad upalim racunar posle dizanja Windows-a umesto log on prozora pojavi se NISTA tj. crn ekran!!! Posle formatiranja harda sve je bilo ok nekih mesec dana i onda opet!!! Znate li u cemu je problem!!!!

P.S.
Posle graficke sta da menjam???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
urosk hard disk ne valja 28.04.2006. 23:17 #5685

broj poruka: 462
Najverovatnije ti je do hard diska, ili ima neki bed sektor ili prosto pobrljavi pa nemoze da digne sistem! Ako se cuje glava tj. ako ti skljocne onda je bad sector sigurno. A mozda je i do memorije ali ako je dugo radila i uparena onda tesko ali proveri, probaj samo sa jednom pa onda sa drugom! Mislim da nije do procesora i ploce!!!

Nik22 Re: hard disk ne valja 28.04.2006. 23:52 #5686

:: Najverovatnije ti je do hard diska, ili ima neki bed sektor ili prosto pobrljavi pa nemoze da digne sistem! Ako se cuje glava tj. ako ti skljocne onda je bad sector sigurno. A mozda je i do memorije ali ako je dugo radila i uparena onda tesko ali proveri, probaj samo sa jednom pa onda sa drugom! Mislim da nije do procesora i ploce!!
::

E a fazon je u tome sto se ne desi to ucek nego recimo svaki treci ili cetvrti put kad uplaim komp, tako da ne mogu da proverim sta zajebava. Nisam rekao da kad se to desi ja ga restartujem i on digne sistem najnormalnije.
Igor84 Ma to je prijatelju graficka 29.04.2006. 02:02 #5688

broj poruka: 327
Imam isti problem ovih dana i taj problem iscezava kada stavim drugu karticu.
dradisic da, da, graficka je pri kraju... 29.04.2006. 12:05 #5689

broj poruka: 271
problem je sa drajverom od graficke, ja sam imao isti, deinstaliraj ga u safe modu pomocu drajver klinera (skini ga sa neta) i probaj sa nekim drugim darajverom na primer sa nekim omega drajverom (http://www.omegadrivers.net) !!!

Nik22 Re: da, da, graficka je pri kraju... 29.04.2006. 17:50 #5695

:: problem je sa drajverom od graficke, ja sam imao isti, deinstaliraj ga u safe modu pomocu drajver klinera (skini ga sa neta) i probaj sa nekim drugim darajverom na primer sa nekim omega drajverom (http://www.omegadrivers.net) !!

Hvala!
Ali necu sad da se mucim u ponedeljak kupujem novu graficku, pa ako se nastavi preblem uradicu to.
MaliAbner Mnogi ljudi zaboravljaju 29.04.2006. 21:01 #5703

broj poruka: 7769
Meni se cini da ce pre biti napajanje ili ploca nego grafika, tako da je bolje da vidis da li je napajanje i dalje kako treba ili ga treba zameniti, takodje pre ce biti da ploca vise ne moze da izdrzi sve to sto si ti naumio da radis sa racunarom.
Konktetno elektorliti na ploci su poslednjih godina ocajni tako da ima dosta primera da oni otkazuju da daju los napon procesoru, da neke komponente ne dobiju pravi napon za pobudu bas svaki put po pokretanju racunara.
A sto se konkretnog problema tice daleko od toga da si jedini te se stvari desavaju cak i na novijim racunarima.
Meni se to isto desavalo kao i to da racunar nece da se ugasi, nedugo po tom simptomu je otislo napajanje a sa njim i disk, srecom samo on, mada sam za podatke i novi disk dao dosta parica, bar ko pola novog racunara.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Diabolique Re: hard disk ne valja 01.05.2006. 03:14 #5716

broj poruka: 205

:: Najverovatnije ti je do hard diska, ili ima neki bed sektor ili prosto pobrljavi pa nemoze da digne sistem! Ako se cuje glava tj. ako ti skljocne onda je bad sector sigurno. A mozda je i do memorije ali ako je dugo radila i uparena onda tesko ali proveri, probaj samo sa jednom pa onda sa drugom! Mislim da nije do procesora i ploce!!
Kakve veze ima skljocanje sa bad sectorom.
Driver, napajanje, graficka, ploca.
Isprobaj da sredis ovim redosledom
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs