Taj cipset nikako...rasprodaju zalihe, to niko nece da kupi posebno. Znaci AMD 790GX cipset-Asus, Biostar, Gigabyte, DFI itd. Ram Bi uzeo Hyper X, ako hoces Kingston, ako ne-Geil, OCZ. HD 4830 je dobra grafika, ali ako ti je igranje prioritet-uzmi bar 4850. Kuciste je verovatno neko Dzeki-Cen njesra(OBOZAVAM kada firme ne napisu proizvodjace komponenti!!!), tako da predlazem brendirano napajanje(Chieftec, OCZ, Thermaltake, Cooler Master), moze 500W. Za kuciste vidi-mozes neko jeftinije ako si u frci s kintom, ako ne-takodje neko bolje-npr. Chieftec CH-05 Aegis. Mozda ti neko jos ne sto predlozi, pa vidi. To je jak komp, moras da ispratis sve komponente u tom maniru, ne isplati se uzeti losu komponentu koja ce ti kasnije praviti problem-kao sto je to, verovatno, kinesko napajanje. Fiat iustitia, et pereat mundus
Najviše poverenja uliva što je optički `uređaj` jasno definisan kao dvd i plus i minus i još rw, a uz to, i dual-layer. To je jedno divno obećavajuće ... nje.... a, ima high definition audio! Za kućište, nemam šta da dodam, kmek, cvrc, jaunc ili tako nešto, nema promašaja. Najbolje će biti što hdd od 640Gb dobija za jedva 5 eura više a, matičnu ni proizvođač više ne pamti, a još bolje što će umesto ph2 - kog će nestati baš u tom trenutku, dobiti neku stariju varijantu... možda. Pa dobro, u stvari, ko se ne razume, treba da ga puši. Ko mu brani da se edukuje ili raspita? I, kako bi dileri rasprodali zalihe, a, kako bi i imali niske cene kada u startu ne bi nabavljali na veliko? U neku ruku, to je i u našem interesu. Prosečnim, nezainteresovanim korisnicima, sve će to ionako biti pentijum četr i slično. Ti bi i sa celeronom bili high.... A, ti što pitaš, ne skitaj kad smo već ovoliko utrošili vremena, već, sklopi lepo sam sebi konfu ako možeš, a, ako si vezan za uslove prodaje i kredu, onda ćuti i trpi. I ne postavljaj puno pitanja, samo ćeš da se iznerviraš. Živi ko car u neznanju a ne ko stoka u znanju. (Ko misli da zna, sad je vreme da se predomisli, posle će mu biti kasno ) Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
1. Maticna znaci nek bude neki DFI 790GX 2. Memoriju nemoj KINGSTON, uzmi GEIL ili OCZ (razlika oko 5e u odnosu na KINGSTON) 3. HDD WD 640GB, razlika u ceni oko 500din 4. Napajanje min LC POWER GP2 550W ili neki OCZ (10-20e su skuplja od LC POWER)
HAHA,SADA GLEDAM NJIHOVE CENE I VIDIM DA JE RAZLIKA U CENI IZMEĐU HARDOVA CAK 237 DINARA I TO ONIH OD 500GB I 640GB. NARAVNO CENJENI KUPČE DA JE BOLJE UZETI OVAJ JEFTINIJI,UŠTEDEĆETE ČAK 237din ZA MALU I BESPOTREBNU RAZLIKU U KAPACITETU DISKA.TAJ SKUPLJI JE MALO VEĆI I MALO BOLJI ODUSTANITE OD NJEGA.OVU KONFIGURACIJU SU SKLAPALI NAŠI STRUČNJACI VALJDA ONI ZNAJU ŠTA JE NAJBOLJE ZA NAS IZ PAKOMA khmmmh MISLIM ZA VAS CENJENI KUPČE
:: Najviše poverenja uliva što ptički `uređaj` jasno definisan kao dvd i plus i minus i još rw, a uz to, i dual-layer. To je jedno divno obećavajuće ... nje.... a, ima high definition audio :: Za kućište, nemam šta da dodam, kmek, cvrc, jaunc ili tako nešto, nema promašaja :: Najbolje će biti što hdd od 640Gb dobija za jedva 5 eura više a, matičnu ni proizvođač više ne pamti, a još bolje što će umesto ph2 - kog će nestati baš u tom trenutku, dobiti neku stariju varijantu... možda :: Pa dobro, u stvari, ko se ne razume, treba da ga puši. Ko mu brani da se edukuje ili raspita? I, kako bi dileri rasprodali zalihe, a, kako bi i imali niske cene kada u startu ne bi nabavljali na veliko? U neku ruku, to je i u našem interesu. Prosečnim, nezainteresovanim korisnicima, sve će to ionako biti pentijum četr i slično. Ti bi i sa celeronom bili high... :: A, ti što pitaš, ne skitaj kad smo već ovoliko utrošili vremena, već, sklopi lepo sam sebi konfu ako možeš, a, ako si vezan za uslove prodaje i kredu, onda ćuti i trpi. I ne postavljaj puno pitanja, samo ćeš da se iznerviraš. Živi ko car u neznanju a ne ko stoka u znanju. (Ko misli da zna, sad je vreme da se predomisli, posle će mu biti kasno :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
sto bi OCZ ili Geil bili `smesni` , malo manje lupetaj molim te, ako imas nesto pametno da postujes napisi ako ne bolje se ne javljaj jer ispadas smesan a ljudi koji nisu upuceni ce pomisliti da stvarno OCZ ili Geil `ne valjaju`...
kingston je ipak bolji ako cemo realno(mislim na hyper x),a i ti si mi bas pametan da predlozis njih koji jesu dobri,a da ne predlozis kinsgstona,cist princip e ja to koristim pa posto meni lepo radi,to je najbolje?>?>?C
samo znas za Kingston i nisi nista drugo koristio, ne znaci da je ostalo `smesno` sta god to znacilo, OCZ ima kvalitetne memorije kao i Geil ne bih ja pravio neka poredjenja, naravno i HyperX je dobar.
Oces da kazes ka je xyper-x bolji od geila i ocz-a?Haha,idem sad da se bacim kroz prozor......
The Way It`s Meant To Be Played
:: kingston je ipak bolji ako cemo realno(mislim na hyper x),a i ti si mi bas pametan da predlozis njih koji jesu dobri,a da ne predlozis kinsgstona,cist princip e ja to koristim pa posto meni lepo radi,to je najbolje?>?>?C
plamen,esses-ocigledno da pripadamo razlicitim ideologijama lepo kad budete uzimali sledece masine,vi ce te lepo stavljati geil ili ocz a ja cu kingston,i tu je kraj
Pa koliko ja vidim gore nigde ne pise HYPER X. Ja sam reko da je bolje da uzme neki GEIL black dragon 4GB ili OCZ zato sto su te memorije boljeg kvaliteta u odnosu na KINGSTON. Ja imam 2GB DDR2 800MHZ Kingston i mogu ti reci da vrlo tesko podnosi OC, za razliku od GEIL memorija, koje cepaju laganica.
Sasvim je sve jedno zaista.Ko bude uzimao gledace koji su chipovi na memorijama i njemu onda nece novac imati presudnu ulogu.Kingsron uopste nisu lose memorije a najjace serije su im HyperX.Mislim da su na Kingstonu Elpida chipovi koji uopste nisu za poceniti.Ja sam probao i radio jedno vreme na Kingston Value seriji,znaci najnormalnija,najosnovnija serija i radilo je sasvim korektno i imalo izuzetno velik OC potencijal.HyperX je svojevremeno bio prestiz kad se pojavio i bio je olicenje moci i brzine,pouzdanosti.Licno sam i sam za Geil jel je bolja memorija,OCZ takodje ali za komponente koje ne zalaze ethuziast range nema potrebe za cepidlacenjem,sve je fakticki isto..Danas je pitanje ubosti i dobar primerak Geil-a.Nekad je Geil Ultra imao Microne,pa posle Ultra Plus a sada je vise retkost da i Ultra Plus ima Micron vec imaju pretezno Elpida chipove.OCZ se drzi svojih standarda tu nema sumnje ali ono sto je prvenstveno bitno sto niko ne obraca paznju jeste kompatibilnost memorije sa plocom!Treba iscitati listu vendora koji su predlozeni za odredjenu maticnu plocu koju zelite da kupite i onda se odluciti za memoriju.Recimo OCZ je u dosta vecem spektru nekompatibilan sa plocama no sto je to Kingston koji lezi 99% na svakoj ploci.Geil se isto lepo slaze ali i on zna da zabode na nekom chipsetu na ploci sa kojim se ne mirise itd..Treba gledati da za ulozeni novac izvuces kvalitetnu masinu gde ce se svaka komponenta sa komponentom lepo slagati,znaci postici kompatibilnost.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.