Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
CFT 450W ili CFT 550W HITNO
STRANA 1 OD 1
SEAL CFT 450W ili CFT 550W HITNO 14.04.2006. 22:16 T1670

status: user
broj poruka: 5

U ponedeljak se naruchuje, pa da li,

Na ovu konfiguraciju :

Procesori Procesor AMD 64 3000+ venice S939 1800MHz 512KB 1000MHz Box
Matične ploče MSI K8N SLI-F NForce 4 FSB1000HT Retail
RAM memorije KINGSTON / 1GB (KIT 2X512) / DDR 400 CL3 / KVR400X64C3AK2-1G
VIDEO KARTICA MSI NX6800GS-TD256 256MB DDR R
MONITOR SAMSUNG / TFT / 930 BF / 19 inch / 4ms / DVI / BLACK-SILVER
KUÆIŠTE LCX-04SL-SL-A-OP Mediumtower CX 04 Case w/door Silver, w/o PSU, Longer, USB&Firewire, 4x 5.25", 2+6x 3,5"
napajanje GPS-450AA-101A Power Supply Delta ATX 450W CE for P4 (V. 2.0) with 12cm Fans, Active PFC
Hard diskovi HDD WESTERN DIGITAL 120GBJS 7200rpm S-ATA II 8MB cache x 2 kom
FLOPI DISK Flopi interni 3,5" nec black
Optički uređaji DVD recorder Nec ND-4550A Black Bulk
tastatura+mis Logitech desktop cordless Internet pro

da li da ostavim ovo napajanje ili da stavim isto CFT od 550W ???

Unapred hvala na odgovoru.

Svaki savet je dobrodoshao, shto se tiche bilo koje komponente a pre svega napajanja!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 14.04.2006. 22:37 #5481

broj poruka: 12057

Kad bi ti znao šta sam ja sve prikačio na mog Chieftec-a 360 W ti bi pao od smeha. (Inače u Matrix MX-01WDU kućištu):
Èetiri WD800JD hardiska u RAID-u 0 + dva DVD rezača + Radeon X800XL + 5 USB uređaja + .... da ti ne nabrajam. Ako ne nameravaš da stavljaš nešto više od ovoga ili da napajaš lift u svojoj zgradi slobodno ostavi 450W.
Garson Re: CFT 450W ili CFT 550W HITNO 15.04.2006. 00:55 #5483

broj poruka: 736
::
:: U ponedeljak se naruchuje, pa da li
:: Na ovu konfiguraciju
:: Procesori Procesor AMD 64 3000+ venice S939 1800MHz 512KB 1000MHz Box
:: Matične ploče MSI K8N SLI-F NForce 4 FSB1000HT Retail
:: RAM memorije KINGSTON / 1GB (KIT 2X512) / DDR 400 CL3 / KVR400X64C3AK2-1G
:: VIDEO KARTICA MSI NX6800GS-TD256 256MB DDR R
:: MONITOR SAMSUNG / TFT / 930 BF / 19 inch / 4ms / DVI / BLACK-SILVER
:: KUÆIŠTE LCX-04SL-SL-A-OP Mediumtower CX 04 Case w/door Silver, w/o PSU, Longer, USB&Firewire, 4x 5.25", 2+6x 3,5"
:: napajanje GPS-450AA-101A Power Supply Delta ATX 450W CE for P4 (V. 2.0) with 12cm Fans, Active PFC
:: Hard diskovi HDD WESTERN DIGITAL 120GBJS 7200rpm S-ATA II 8MB cache x 2 kom
:: FLOPI DISK Flopi interni 3,5" nec black
:: Optički uređaji DVD recorder Nec ND-4550A Black Bulk
:: tastatura+mis Logitech desktop cordless Internet pro
:: da li da ostavim ovo napajanje ili da stavim isto CFT od 550W ??
:: Unapred hvala na odgovoru
:: Svaki savet je dobrodoshao, shto se tiche bilo koje komponente a pre svega napajanja!!
Uh, ja bih ovde uneo debele promene.
Fan sam AMD-a ali bih sada definitivno uzeo Intel Pentium D805 (dual core, 2,66Ghz,2x1MB kesha,FSB 533Mhz) koji koshta samo 140e (!?).Uz to neku i945 plocu, ili ako bash hocesh SLI onda neku sa nF4 SLI intel Edition.Uz to bih uzeo 1x1GB DDR2-667.Sa ovim komponentama bi se obezbedio za buduci apgrejd.
Ako bash hocesh AMD-a, onda bih uzeo 1x1GB a ne 2x512MB.Takodje bih uzeo neku brzu memoriju (DDR500).Ploca je OK.
Shta ce ti flopi?
Monitor je OK, tastatura i mish takodje.Rezac je OK, mada vishe volim Pioneer-a.
Disk bih uzeo WD 1600JS (160GB) , iste karakteristike kao ovaj shto si naveo, jer je 4-5e skuplji od modela od 120GB.
Graficka je super, samo je problem shto ce ovih dana da se pojavi 7600GT (ili se vec pojavio kod nas) koji ce biti cenovno kao 6800GS (ili malo skuplji) ali osetno brzi.
E ,sad kucishte i napajanje.Nemoj pogreshno da me razumesh, OK je Chieftec ali je skup za ono shto nudi.Napajanje definitivno bih uzeo LC Power 550W koji je oko 45-50e.Kucishte bih uzeo Chembro Gaming Bomb (38e) ili Cooler Master Centurion (aluminium, 41e).Kombinacija ovog napajanja i nekog od ova dva kucishta ne prelazi 90e dok bi Chieftec preshao 100e a loshiji je.
Equinoxe Chieftec 15.04.2006. 01:45 #5484

broj poruka: 12057

Chieftec jeste skup, ali vredi svake pare koju daš. Kad nešto ne povežeš kako treba, okreneš kabl za napajanje naopako, ili ti stari neki konektor ne valja, dodiruju ti se 5 ili 12 volti sa uzemljenjem (kućištem), Chieftec napajanje se jednostavno neće upaliti i tako zaštititi i sebe i ostatak kompa.

Video sam jednom kako se zapalio (goreo) kabl od starog flopija u Chieftec-u
ali napajanju ništa nije bilo.

Samo tower je izrađen od fantastične plastike.

Sve fiokice se mogu vaditi.

Fioka za hard je okrenuta za 90 stepeni radi lakšeg vađenja HDD-ova,manjeg savijanja kablova, manje gužve ali i boljeg hlađenja.

Da ne govorim o prostranosti chieftec kućišta, još malo pa ćeš sam moći da ućeđ u njega i onda lepo sve složiš. :-)

Noviji chieftec-i imaju čak mesta za 5 dodatnoh ventilatora na vratima
(3 na zadnjim i 2 na prednij), zatim mesta za ogromnu 12-icu pozadi za izduvavanje, u svakoj fioci za hard po jedan i jedan ispod fioka. Za pravljenje izuzetne promaje unutra, naravno ako ih dobro okreneš.

Ako imaš love pazari ga i nećeš se pokajati nikad.
Preporučujem LBX-03B-B-SL (silver) ili LBX-03B-B-B (crno)

Nikad nemoj da štediš pare na ispravljač, nikad.

Garson RE: 15.04.2006. 04:12 #5487

Sve je to lepo ali zavrshna obrada i kvalitet materijala nisu na nivou Cooler Mastera.Mesta za 5 ventilatora i nije neki argument zbog velike buke koje bi stvorili.Ali zato Chenbro ima mesta za dva 120mm ventilatora koja su tiha i rade odlican posao.
Svako iole kvalitetnije napajanje ima zashtitu od pregorevanja.

SEAL CFT 16.04.2006. 23:36 #5510

broj poruka: 5
:: Uh, ja bih ovde uneo debele promene
:: Fan sam AMD-a ali bih sada definitivno uzeo Intel Pentium D805 (dual core, 2,66Ghz,2x1MB kesha,FSB 533Mhz) koji koshta samo 140e (!?).Uz to neku i945 plocu, ili ako bash hocesh SLI onda neku sa nF4 SLI intel Edition.Uz to bih uzeo 1x1GB DDR2-667.Sa ovim komponentama bi se obezbedio za buduci apgrejd
:: Ako bash hocesh AMD-a, onda bih uzeo 1x1GB a ne 2x512MB.Takodje bih uzeo neku brzu memoriju (DDR500).Ploca je OK
:: Shta ce ti flopi
:: Monitor je OK, tastatura i mish takodje.Rezac je OK, mada vishe volim Pioneer-a
:: Disk bih uzeo WD 1600JS (160GB) , iste karakteristike kao ovaj shto si naveo, jer je 4-5e skuplji od modela od 120GB
:: Graficka je super, samo je problem shto ce ovih dana da se pojavi 7600GT (ili se vec pojavio kod nas) koji ce biti cenovno kao 6800GS (ili malo skuplji) ali osetno brzi
:: E ,sad kucishte i napajanje.Nemoj pogreshno da me razumesh, OK je Chieftec ali je skup za ono shto nudi.Napajanje definitivno bih uzeo LC Power 550W koji je oko 45-50e.Kucishte bih uzeo Chembro Gaming Bomb (38e) ili Cooler Master Centurion (aluminium, 41e).Kombinacija ovog napajanja i nekog od ova dva kucishta ne prelazi 90e dok bi Chieftec preshao 100e a loshiji je

AMD-a uzimam zato shto je Venice prelazno reshenje dok ne padne cena X2 3800+ koja jede za doruchak sve intele. Inache veoma je malo igrica koje su radjene za DC tako da se Venice bolje pokazuje u igricama osim u DC igricama (Q4, CD2) gde se ovaj dual pokazuje i ponovo to i nisu neke velike razlike.

Shto se tiche te 7600 GT jeste bolja ali ne primetno. U pitanju su male razlike a inache kad izadje ta kartica trebalo bi da bude i jeftinija kako je i po drugim zemljama ali ipak mi nismo druge zemlje pa je i GS skuplji od GT-a. Trenutno kartice nema nigde kod nas, bar koliko ja znam a kad bih chekao za svaku komponetu da izadje neshto malo bolje prodje mi mladost. GS je klokabilnija a i kada se klokuju jedna i druga identichne su.

Za HDD-ove si u pravu hvala na tom savetu.

Shto se tiche rama, mozda bi mogao da uleti tu u celu kombinaciju neki TwinMos koji rade bez problema na 450Mhz ali uzimam sve na jednom mestu a oni nemaju TwinMos, Kingstone na 533 HyperX je papreno skup.

Chieftech je Chieftech i male su razlike, skoro nikakve izmedju CFT-a i ostalih Cooler Master, Tagan, Thermaltake... Kucishte je perfektno, radjeno od vrhunskih materijala, chelika, plastike, alu.

Nec uzimam jer je skorije proglashen zvanichno za najbolji optichki pa iskljucivo zato.

Flopi jer se kod MSI kad sjebesh BIOS recoveri radi preko flopija a i zbog toga shto flopi josh nije mrtav i ima konzervativaca koji ga josh koriste :)

Garson RE: 17.04.2006. 02:44 #5514

Ma nije problem u performansama AMD-a, a uostalom performanse ovog Intela su dobre u igrama i teshko da ce ti neka igra na 6800GS-u biti CPU limited.Jesi li pogledao razliku u ceni X2 3800 i ovog Intela (vishe nego duplo)?Problem je shto je za kraj 2006 predvidjen kraj proizvodnje i isporuke s939 procesora shto je i logicno.S obzirom da se sada omasovljuje DDR2 shta cesh da radish za 1-1,5 godinu?
7600GT je 20-30% brzi od 6800GS.Ako to nije osetno ne znam shta jeste.
Chieftec je Chieftec?Idi na neki strani forum i ako nadjesh da se negde pominje Chieftec ti javi.Inace Chieftec je daleeeko od Antec-a , Enermax-a, OCZ-a i sl.Ako je ovaj Chieftec vrhunski shta je Cooler Master Stacker koji koshta oko 200e bez napajanja?
Gde je NEC proglashen za najbolji?Ko je ovlashcen da zvanicno proglashava neshto za najbolje?
Pitao si za savet, ja sam ga dao, a ti ovako odbacujesh predlog.Pa shto onda trazish savet ako si vec odlucio shta uzimash?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs