Ovo imam predlozeno, pa me interesuje da li je potrebno da nesto menjam
Intel Core2Duo E8400 3.0GHz MSI S775 P43 NEO-F/1600-1333MHz Kingston 2G DDR2 800 CL6 ASUS EN8600GT LG GSA22N 22X Codegen 6099 Blaqck Briza Caviar Blue 500 GB, 3Gb/s, 16MB Cache
NEC 22WV 22``
Cena je 55.500, uracunati i mis i tastaura naravno. Osnovni cilj mi je da sljaka neko malo duze vreme, a ciljam igranje GTA IV i koriscenje nekih novijih programa poput Sony Vegas, Adobe photoshop.....za obradu videa i fotografija. Odgovor je pozeljan u sto kracem roku tj danas, kada bi trebalo da odem po komp.......i hvala unapred do neba POMAGAJTE :)))
@ Juzni : Ova prva sto si ti predlozio je losa, tj. samo je CPU stvarno dobar... Da bi igrao GTA4 treba ti mnogo jaca konfiguracija, sto ne znaci da treba da bude mnogo skupa,samo, ko god da ti je ovo predlozio za 5500o je ili htio da te zajebe (pardon na izrazu) ili nema pojma o PC-ovima... @ djokosrb : Ova konfiguracija sto je naveo djokosrb je sasvim dobra, ali imam jednu malu zamjerku :) Naime, ja posjedujem Gainward HD 4850 GS ali ako covjek hoce da igra GTA4 bolje bi mu dosla neka nVidia 9800GTX+, jedino ne znam kakve su cijene, JBGa... @ plamen : Nema potrebe za napajanjem jacim odovog navedenog, eventualno neki Chieftec od 450W ali i to je plafon... Ova konfa u FULL LOAD-u ne uzima vise od 300W...
@NMY ATI 4850 zahteva MINIMUM 450W,a pozeljno je 600W za opusten rad....Ja sam vec sahranio jednog Chiefteca od 400W sa 4850.... Taj CM 420W ce vristati od muke...I pitanje je kako ce se to odraziti na ostale komponente... Tako da bih za Djokosrbovu konfiguraciju stavio min. 500W brendiranog napajanja ili vise...
Jeste da ta konfiguracija bi radila super na 450W, ali kasnije ce sigurno dodati HDD, memoriju.... ili zameni graficku.... tako da je bolje da stavi neko jace napajanje da ne bi morao posle da ga menja. Moja preporuka: LC Power TITAN 560W (45e) ili LC Power GP2 550W (40-45e).
:: treba za 4850 Crossfire, ta karta zahteva 450W za opusten rad, kao sto rece NMY Kad sam kupio bratu ATI 4850 karticu nije hteo da me poslusa i da kupi jace napajanje....Chieftec 400W je radio skoro dva dana sa tom karticom pre nego sto je ispustio svoju elektricnu dusu,doduse radio je skoro dve godine pre toga sa 6600GT...Ne treba se igrati sa slabilim napajanjima pogotovu sto je nasa struja umesto 220V leti oko 180,a zimi pada i na 140V....Uzmi to u obzir pa vidi koliko je pametno igrati se time... Mnogi ljudi grese tako sto stavljaju `knap` napajanja jer smatraju da je to manje bitna komponenta,ali nije. `Minimum power requirement` je izraz koji vazi na zapadu i sa njihovom elektricnom mrezom koja stvarno isporucuje predvidjeni napon...Nasa elektricna mreza je najgora u istocnoj evropi.
* PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard * 450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) * Certified power supplies are recommended. Refer to http://ati.amd.com/certifiedPSU for a list of Certified products * Minimum 1GB of system memory * Installation software requires CD-ROM drive * DVD playback requires DVD drive * Blu-ray™ playback requires Blu-ray drive * For a complete ATI CrossFireX™ system, a second ATI Radeon™ HD 4850 graphics card, an ATI CrossFireX Ready motherboard and one ATI CrossFireX Bridge Interconnect cable per graphics card (included) are required
sto se tice toga da ne treba stedeti na napajanju i u vezi nase struje, ali preterujes kad kazes da treba 600W za opusten rad Ati-ja 4850, ja mislim da je to dovoljno za opusten rad Ati-ja 4870. Mislim da ce KVALITETNO napajanje od 600W terati svaku kartu trenutno.
Nemojte misliti da ne znam sta pricam, pa probavao sam Gainward HD4850 Golden Sample na CHIEFTEC-u 450W i radila mi je sasvim OK...
Napisacu vam konfu pa vi recite koliko je njeno maksimalno opterecenje u [W]...
CPU : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz (333MHz x 9) CPU Cooler: Corsair Nautilus500 with Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound MB: GIGABYTE X48-DQ6 RAM: 2 X 1GB Kingston PC6400 DDR-2 3-3-3-10 (KHX6400D2ULK2/2G) HDD: Seagate 250GB 7200RPM SATA-2 7200.10 OS: Windows XP Professional SP2, Windows Vista SP1 Driver: Catalyst 8.9
Ajde napisite vi sta mislite koliko ova konfiguracija trosi u FULL LOAD-u... Ja imam tacnu informaciju koja je dobijena mjerenjem sa prikljucka na mrezu... (mjereno sa ``PROVA Power Analyzer WM-01``) Imajte na umu da je LCD prikljucen direktno na mrezu, i da sistem nema CD ili DVD drajva, samo jedan HDD !
@ The Bear : Da, kvalitetno napajanje od REALNIH 600W ce tjerati svaku graficku kartu koja danas postoji, cek i karte za dva GPU-a... (mozda ne one najjace tipa GTX295 ili 4870X2)
:: sto se tice toga da ne treba stedeti na napajanju i u vezi nase struje, ali preterujes kad kazes da treba 600W za opusten rad Ati-ja 4850, ja mislim da je to dovoljno za opusten rad Ati-ja 4870. Mislim da ce KVALITETNO napajanje od 600W terati svaku kartu trenutno Dobro,da definisem `opusten rad`. Pod time podrazumevam da se napajanje ne muci...Ja imam 7600GT i E6600 to tera Corasair 750W...Jeste vise nego sto mi treba,ali planiram pojacam racunar. A za tu bratovu 4850 sam stavio TT ToughPower 600W i sada radi tiho,za razliku od pokojnog Chiefeca koji se sa tom karticom cuo kao mlazni avion,dok je sa 6600GT takodje bio necujan...
Za mene je opusten rad u tisini i kada se napajnaje ne muci...Ako je napajanje od 450W,a treba da radi sa 80-100% snage to nikako nije opustno,vec je mucenje...I tu nema ni govora o tisini.. Ako napajanje uspeva da odrzi odredjenu temperaturu pri malom broju obrtaja ventilatora to je opusten rad...Znaci da koristi nekih 50-60% snage u full loadu.
Mnogi ljudi se bune da su ovi ili oni brendovi napajanja bucni,a ne razmisljaju o tome zasto su bucni...Normalno da ce vristati kad je konstantno maksimalno optereceno...
Primer Corsair TX750W: 75-375W=19dB 450W=21dB 525W=36dB 600W=41dB 675W=43dB 750W=45dB
I da 600W ce terati svaku danjasnu kartu,ali sam ja ovde govorio o opustenom radu.
Ajde napisi koliko je po tvojoj procjeni maksimalno opterecenje sledece konfiguracije :
CPU : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz (333MHz x 9) CPU Cooler: Corsair Nautilus500 with Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound MB: GIGABYTE X48-DQ6 RAM: 2 X 1GB Kingston PC6400 DDR-2 3-3-3-10 (KHX6400D2ULK2/2G) HDD: Seagate 250GB 7200RPM SATA-2 7200.10 OS: Windows XP Professional SP2, Windows Vista SP1 Driver: Catalyst 8.9
Ja imam tacnu informaciju koja je dobijena mjerenjem sa prikljucka na mrezu... (mjereno sa ``PROVA Power Analyzer WM-01``) Imajte na umu da je LCD prikljucen direktno na mrezu, i da sistem nema CD ili DVD drajva, samo jedan HDD !
:: Ajde napisi koliko je po tvojoj procjeni maksimalno opterecenje sledece konfiguracije :: :: CPU : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz (333MHz x 9 :: CPU Cooler: Corsair Nautilus500 with Arctic Cooling MX-2 Thermal Compoun :: MB: GIGABYTE X48-DQ :: RAM: 2 X 1GB Kingston PC6400 DDR-2 3-3-3-10 (KHX6400D2ULK2/2G :: HDD: Seagate 250GB 7200RPM SATA-2 7200.1 :: OS: Windows XP Professional SP2, Windows Vista SP :: Driver: Catalyst 8. :: :: Ja imam tacnu informaciju koja je dobijena mjerenjem sa prikljucka na mrezu... (mjereno sa ``PROVA Power Analyzer WM-01`` :: Imajte na umu da je LCD prikljucen direktno na mrezu, i da sistem nema CD ili DVD drajva, samo jedan HDD
Ne vise od 5-6KW...
Ako tako odredjujes koje ti snage treba napajanje onda mnogo gresis...A ova tema moze da se razvuce beskonacno... Necu da se ubedjujem.Rekao sam sta sam imao.
Ne odredjujem ja tako, nego se racunam po tome... Znaci ova konfa sto sam malo prije napisao trosi tacno 240W (da, samo toliko) u FULL LOAD-u... (za simulaciju opterecenja je koristene igra UT 3 jer koristi fiziku i opterecuje i GPU i CPU) Kada uzmes tu brojku, pomnozis sa 2 dobijes 480W sto je i vise nego dovoljno za pokretanje ovakve konfiguracije... Znaci da nema potrebe za vise od 450W da bi se mogla normalno koristiti ovakva konfiguracija... Ne ubjedjujem te nego ti pokusavam reci da je jace od 500W pretjerano a kamoli 600W...
Nema masine sada da ti potvrdi ovo sto ti pricam...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: Ne vise od 5-6KW.. :: :: Ako tako odredjujes koje ti snage treba napajanje onda mnogo gresis...A ova tema moze da se razvuce beskonacno.. :: Necu da se ubedjujem.Rekao sam sta sam imao ::
Ja sam skoro uzeo komp (E7300, 9600Gt....) i prema mojim proracunima ova konfigurcija ne trosi vise od 300W, ja sam naravno hteo da uzmem CM Elite 332 420W (veoma lepo kuciste, TT napajanje) ali su mi svi preporucili min 500W. Ja sam se pitao zasto i na kraju ipak kupio napajanje od 550W. E sad sam shvatio, planiram kasnije da dodam josh jedan HDD 640GB i neku graficku tipa GTX 260, a za to sve treba jako napajanje... Da sam uzeo neko od 400W morao bi da ga menjam ovako....
E ovako prijatelju, stvarno je neko hteo da te zajebe do koske. Pa gde je upario takav procesor sa duplo jeftinijo maticnom plocom :) Nemoj da uzimas AMD, uzmi INTEl. ovaj procesor je super, samo mu treba malo bolja ploca kako bi se iskazao do kraja. E8400 ASUS P5Q E ili ASUS P5Q PRO (moze i neka Gigabyte sa p45 chipsetom) SAPPHIRE/XFX nVidia 9800 GTS (mada moze i ova tvoja bez problema, pa kasnije mozes da zamenis) 4Gb DDR2 kingston, geil... WD 500 GB DVDRW po izboru kuciste sto ruznije (da ne kosta vise od 10 evra) ali, posebno napajanje. recimo: Chieftec GPS-450AA-101A-B 450W ili LC Power LC7560 PowerSilent V2.0 560W T i ima to da radi samo tako. E sada mrzi me da gledam sta koliko kosta ali mislim da je malo vise nego sto si planirao, a i onako ce neki ovde da me ispravljaju tako da... ne verujem da ces uopste uzeti ovo, mada bi bilo itekako lepo. e da, zaboravio sam sto se tice monitora, ali uzmi recimo NEC od 22``, ukoliko ti crkne jedan piksel u roku od mesec dana, oni menjaju ceo monitor a ince imaju tri godina garancije i period opravke od najvise 5 dana, tako da...ali za to vec vidi pozdrav .)
E ovako, ovo je ono sto sam uspeo da promenim na osnovu mnogobrojnih saveta, a drzao bih se toga, kao sto je rekao baskijar da je Intel ipak majka za procesore, pa bih sada probao nesto ovako....
Intel core2Duo E7400-12.000 din. Asus P5QL PRO-6.700 din. Kingston 2G DDR2 800 CL6-2.200 din. ASUS EN8600GT- 7.000 din. 320GB WD, SATA2, 7200rpm, 16MB-4240 din. DVD+-RW Pioneer 216D-1960 dinara din. LC Power ATX Midi Tower, 914B, 550W 12cm fan Lite- 5.000 din
Ukupno 39.100 i stavio bih onaj monitor koji su mi predlozili u radnji
NEC 22Wv 22`` - 12.250
Sta mislite o ovome, rekao bih da je bolji odnos cena/kvalitet u odnosu na prvu moju konfiguraciju, sve zamerke i novi predlozi su dobrodosli, ali ne bih smeo jos mnogo para preko ovoga.....Hvala svima na savetima i jako dobrodosloj pomoci
onda nema smisla da uzimas taj Core2Duo uz 8600GT, za tu kartu je dovoljan i E5200 i slabiji Inteli E2xxx, znaci nema potrebe jedino ako ne planiras da kupis ubrzo novu grafiku jacu pa onda i ima smisla taj proc. Znaci ako su igre u pitanju uzmi Intel E5200 i neku jacu graficku (9600GT,9800GT, Ati 4830, Ati 3850, 3870...) i imaces duplo bolje performanse nego sa E7400 i 8600GT.
Pa nije ti losa konfiguracija. I nemoj da uzimas slabiji procesor, na kraju krajeva, ne verujem da ti komp sluzi samo za igranje. Pocasti sebe lepim procesorom a ionako mozes za recimo godinu dana da kupis bolju grafiku i da vozis igrice koje tada izlaze. Jedino bi mogao hard da uzmes od 500 GB jer je razlika u ceni mizerna u odnosu na ovaj sto si naveo. I vidi ovaj kingston ako moze da bude CL5, jer ce biti malo brzi i to je to. Ajd pa javi sta si uradio. pozdrav
i uzima 8600GTza 50e ?! A za procesor daje duplo vise para ?! Ja mislim da je bolje obrnuto da bude ako igra igre ne vidim poenu kombinacije ekstra procesor + slaba graficka, bice slabe performanse u igrama zbog grafike, dzaba mu i Q9xxx sa 8600GT kad punu snagu te karte iskoriscava Athlon X2 4000+... Ti slobodno uzmi E7400 i 8600GT al performanse, pogotovo sto planiras 22` monitor odnosno 1680x1050 ima da budu ocajne sa tom kartom. Ja bih pre isao na kombinaciju E5200 i 9800GT na primer i ima duplo bolje da rade igre nego sa prvom.
Pa nije samo za igranje, kao sto sam rekao planiram da na kompu pravim neku obradu videa i fotografija, i da se nadjem na sredini izmedju TheBear-a i baskijara i da ipak uzmem Intel E7400 :))) , mislim da je to to, nadam se samo da je sve dobro uklopljeno, a dobro bi dosao i neki savet za monitor ako neko zna neke dobre od 10.000
Pa dokle vise ce da kupujete najvece smece od graficke. 8600GT i 8500GT su nesto najgore na trzistu poslednjih par godina. Jos od cuvenog otpada FX 5200.
Pre neki dan sam se upljuvao pricajuci o tome i - ne vredi.
Da ponovim, Nvidia ovako prepakuje potpuno iste kartice: 7600gt = 8500gt = 9400gt 7900gs = 8600gt 7900gt = 8600gts = 9500gt 8800gts = 8800gt = 9800gt
9600GT/GSO je jedini nov model u poslednjih godinu dana.
Medved ti je lepo rekao sta dolazi u obzir za kupovinu (ATI 3850/3870/4830/4850 ili Nvidia 8800/9600/9800).
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
:: Ne odredjujem ja tako, nego se racunam po tome.. :: Znaci ova konfa sto sam malo prije napisao trosi tacno 240W (da, samo toliko) u FULL LOAD-u... (za simulaciju opterecenja je koristene igra UT 3 jer koristi fiziku i opterecuje i GPU i CPU :: Kada uzmes tu brojku, pomnozis sa 2 dobijes 480W sto je i vise nego dovoljno za pokretanje ovakve konfiguracije.. :: Znaci da nema potrebe za vise od 450W da bi se mogla normalno koristiti ovakva konfiguracija.. :: Ne ubjedjujem te nego ti pokusavam reci da je jace od 500W pretjerano a kamoli 600W.. :: :: Nema masine sada da ti potvrdi ovo sto ti pricam.. :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: Ne vise od 5-6KW.. :: :: :: :: Ako tako odredjujes koje ti snage treba napajanje onda mnogo gresis...A ova tema moze da se razvuce beskonacno.. :: :: Necu da se ubedjujem.Rekao sam sta sam imao :: ::
@nmy izvini ali ne pominjes koja je graficka u pitanju u toj konfi,240w je stvarno malo, tj dovoljno ako je grafa integrisana .....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.