Jbg, slucajno postovah NISTA. Elem, sklapam novi komp pa lomom glavu oko kucista. Nameracio sam se na TT M5 ( http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001159&id=C_00001165&name=M5&ovid ), zbog dobre cene(5k) i protoka vazduha(stajace u stolu). E sad, da li je 6.15 kg malo? Materijal je, standardno, SECC. Imam neko JNC njesra koje vibrira k`o nenormalno....ubi me. Pitam jel vidim da, npr. TT Armor JR ima 10kg, CH-05 Aegis 13kg(uzeo bi njega, ali me nerviraju vratanca...i otvaraju se u smeru koji mi ne odgovara)...Hvala! Fiat iustitia, et pereat mundus
Dobra kutija,ima providnu stranicu sto mi se jako svidja,ali malo mi je debilno sto napajanje ide dole,ako komp stoji na zelji u cosku jako ce se grejati ili ako stoji na stolu opet je bolje da je resenno gore a ne dole,ne znam sta im uopste znaci to da ga stavljaju dole!!!
to što je napajanje dole je mnogo bolje rešenje nego da je gore jer tada napajanje vuče hladan vazduh van kućišta i izbacuje vruć opet van kućišta...kad se nalazi gore, onda pošto sav topao vazduh ide gore, napajanje vuče sav topao vazduh iz kućišta...za hlađenje napajanja to je idealno rešenje...e sad to može da bude problem ako u gornjem delu kućišta nije odrađena ventilacija kako treba pa se napravi toplotni džep i onda može biti belaja...što ovde naravno nije slučaj...sasvim odlično kućište...
Druze,ja ne znam koliko godina imas,ali tvoji odgovori su pogubni za komponente ljudi koju su ih skupo platili,zato PRESTANI da lupetas i ljudima da dajes pograsne informacije i savete,vec jednom!
:: to što je napajanje dole je mnogo bolje rešenje nego da je gore jer tada napajanje vuče hladan vazduh van kućišta i izbacuje vruć opet van kućišta...kad se nalazi gore, onda pošto sav topao vazduh ide gore, napajanje vuče sav topao vazduh iz kućišta...za hlađenje napajanja to je idealno rešenje...e sad to može da bude problem ako u gornjem delu kućišta nije odrađena ventilacija kako treba pa se napravi toplotni džep i onda može biti belaja...što ovde naravno nije slučaj...sasvim odlično kućište.. Bas tako... Ako je napajanje dole znaci da je totalno izolovano i grejanje ostalih komponenti nema nikakav uticaj na njega...Prakticno kao da je izmesteno van kucista,sto znaci bolje hladjenje samog napajanja i ostalih komponenti... Svakako bolja varijanta nego da je gore.
da ne kosta 200 evrica. Mozda Three Hundred...skoro je isto kao TT...ali opet 7.2kg. Dakle, iz vaseg iskustva-da li je to dovoljno tesko da ne vibrira? Mozda je glupo pitanje, ali dosad su mi dva kucista zvecala...Pre toga sam imao neko Eurocase koje je bilo tesko k`o tuc...i ni zvuka...
Plašim se da ti ta težina nije dovoljna da bi se izbegle vibracije. Ne znam koliko max para možeš, i hoćeš, da odvojiš za kućište niti kakav je tvoj ukus, pa ti ne bih ništa preporučivao. U svakom slučaju, kućište u stolu nije baš najsrećnija kombinacija, ali kad je već tako onda je bolje da napajanje bude dole.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: da ne kosta 200 evrica. Mozda Three Hundred...skoro je isto kao TT...ali opet 7.2kg. Dakle, iz vaseg iskustva-da li je to dovoljno tesko da ne vibrira? Mozda je glupo pitanje, ali dosad su mi dva kucista zvecala...Pre toga sam imao neko Eurocase koje je bilo tesko k`o tuc...i ni zvuka... :: :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Trazio bi neko nabudzeno kuciste(npr. NZXT Crafted serija) da mi komp stoji na stoli i sljasti, izazivajuci uzdahe i divljenje posetilaca...Posto stoji na podu u stolu nije toliko bitan izgled(ajd` bas da ne bude neko nakaradno). Znaci-robusno i sa dobrim hadjenjem, za oko 5-6k...i bez vratanaca, to mi je besmisleno(odustah od Aegisa). Osim diskutabilnosti oko tezine, TT M5 mi odgovara u svemu...
OK. TT M5 izgleda odlično. Ti ćeš da opteretiti sa još po kojim kg, kad u njega uđe hardware - MB, grafika, kuler za CPU, hadd itd. Stavi mu na nožice još po jedan podmetač od filca (kao za stolice, samo okrugao), imaš ih gde hoćeš, i to je to. Ne bi trebalo da vibrira.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Trazio bi neko nabudzeno kuciste(npr. NZXT Crafted serija) da mi komp stoji na stoli i sljasti, izazivajuci uzdahe i divljenje posetilaca...Posto stoji na podu u stolu nije toliko bitan izgled(ajd` bas da ne bude neko nakaradno). Znaci-robusno i sa dobrim hadjenjem, za oko 5-6k...i bez vratanaca, to mi je besmisleno(odustah od Aegisa). Osim diskutabilnosti oko tezine, TT M5 mi odgovara u svemu.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Buka se ne `ubija` samo tezinom(mada je tako najbolje)...
24.03.2009. 03:48
status: user broj poruka: 2909
Evo primera iz gradjevinarstva koji se koriste za poboljsanje zvucne izolacije pregradnih zidova koji nemaju zadovoljavajucu tezinu....a isti je princip kod kucista: Ako tezina pregrade ne moze da zadovolji uslove zvucne izolacije primenjuju se meke veze i dvostruke pregrade... Meke veze kod zidova znace da se ivice oslanjanja zida oblazu gumom,asfaltom ili nekim drugim mekim materijalom...U tvom slucaju ovo bi znacilo da oslanjanje tvog buduceg kucista treba da ima ispod gumu ili sunjdjer,a da bi na zavrtnjima i ivicama bocnih panela trebao da trazis iste te materijale...Izbegavati metal na metal. Dvostruke pregrade mogu da budu izuzetno efikasne,narocito ako su pregrade razlicitog materijala i debljine,jer upijaju razlicitu frekvenciju zvuka...Ako tvoje kuciste ima sundjerastu oblogu to takodje moze dosta da pomogne... Normalno pre svega se nastoji da se ispune sve supljine i pore,ali ovo je nemoguce kod kucista...
Obrati paznju da mnogi proizvodjaci ubaciju gumenu oblogu na spojnim tackama/povrsinama bocnih panela,takodje mnogo njih ima i zavrtnje sa `mekom vezom`... A dvostruke izolacione pregrade na panelima su vrlo retke i obicno su ta kucista izuzetno skupa...
Re: Buka se ne `ubija` samo tezinom(mada je tako najbolje)...
24.03.2009. 04:33
status: user broj poruka: 12057
Poenta moje teme je da bi kod kućišta tih cena moglo malo više na dizajnu da se poradi. Dosta ljudi se složilo. Nisam pomenuo kvalitet, materijale, unutrašnjost, hlađenje, akustiku.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: PS :: Da sad ne bi opet pocela prica kako su Lian Li kucista skupa i ruzna odmah da kazem ovo dajem SAMO KAO PRIMER kako se ubija zvuk :: :: :: DaSickSyste :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.