Pozdrav svima, sta kazete na ove 2 konfiguracije :
AMD AMD D.Core A64 X2 AM2 6000+ (3.1GHz,1MB,89W,AM2) box Asus M3N78-EM,GeForce 8300 (MCP78U),HT3 5200,DDR2 1066,VGA 256M,Hybrid SLI,ESATA,2x1394a,GLan,uATX Kingston KHX 4GB 800MHz DDR2 CL5 KIT OF TWO WD Caviar Black 640 GB, 3 Gb/s, 32 MB Cache, 7200 RPM Pioneer DVDRW DVR-216D Black SATA Cooler Master Midi 420W Elite 332 G Cooler Master Silent Pro M500 (RS-500-AMBA-D3)
INTEL PCIe Gigabyte ATI HD4650 1GBDDR2 128bit Intel P-4 Core2 DUO E8400 3GHz 6MB P-4 Gigabyte GA-EP31-DS3L Kingston DDRAM II 4GB Kingston 800MHz HDD 500GB Seagate 7200 ST3500320AS Pioneer DVDRW DVR-216D Black SATA Cooler Master Midi Tower C. Master Elite 332 420W Cooler Master ATX 450W Coolerm RS-450-aclyg
racunar planiram da koristim za programiranje, filmove(hd), i ponekad po koju igru :)
najvise me zanima sta mislite o ovom kucistu i napajanju koje bi islo uz njega (ne znam da li je mozda dovoljno napajanje koje ide uz njega ako uopste ide...) tisina mi je na prvom mestu :)
takodje ne znam koju plocu (cipset) da odaberem i da li da uzmem sa integrisanom grafikom ili odvojenu graficku...
Konfiguracija br. 2, i samo još umesto te ploče stavi Asus P5QL i lovely jubbly. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sigurno postoji dobra razlika u cijeni! Prvo, Intel konfiguracija ima mnogo bolji procesor, a drugo, ta ista konfiguracija za razliku od prve ima ATI HD 4650 graficku kartu a ne nVidia integrushu... :) To sto je HDD veci (500GB > 640GB) ti dodje nekih 10-tak evra... Posto ces da koristis za HD filmove, preporucujem zasebnu graficku kartu a ne neku integrushu, znaci druga konfiguracija (ako ti ne predstavljaju finansije problem) je mnogo bolja od prve...
Svakako INTEL. Taj E8400 je jedan od najboljih Core2Duo procesora. Ako hoces da ta masina lici u podpunosti zameni sledece: -Maticnu - uzmi neky sa P43 ili P45 cipsetom. npr ASUS P5QL Pro, GIGABYTE GA-EP43-S3L.... -graficku - imash za oko 60e MSI RX3850 256MB 256Bit GDDR3 koja je veoma dobra graficka, tera sve igrice na High. Sve ostalo je OK.
hvala puno na brzim odgovorima !!! poslusacu vas svakako za intel , plocu i graficku :)
samo me jos interesuje koliko mi je uopste W dovoljno za napajanje ovakve masine i da li treba neke coolere dodatne da uzimam za kuciste i slicno... da to sve skockam kako treba :)
:: hvala puno na brzim odgovorima !!! poslusacu vas svakako za intel , plocu i graficku : :: :: samo me jos interesuje koliko mi je uopste W dovoljno za napajanje ovakve masine i da li treba neke coolere dodatne da uzimam za kuciste i slicno... da to sve skockam kako treba : :: :: ::
Ovako, u svakom slucaju taj E8400 je VRH CPU, mnogo dobro se overclock-uje i veoma je stabilan u radu... Sto se tice graficke, 3850 jeste jaca, ali ako bi vec kupovao 3850 trazio bih 512 MB model zbog nekih novijih igara... Sto se tice maticne, mislim da nema potrebe uzimati vise od P35 chipset-a za za takvu konfiguraciju...
I da , napojnu ne treba da mijenjas, sasvim je dobra ta sto stoji vec u konfiguraciji...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.