Doslo vreme da se uzme novi komp(ustvari, bilo je vreme i 2004, al` jbg...sad diplomirah pa eto razloga). Bacam KM266 Durona u kantu, odradio je svoje. Razmisljao sam o cifri od oko 600 evrica(nategnucu se) bez monitora, znaci za igre i sve ostalo. Bitna mi je stabilnost, kolika-tolika tisina i dobro hladjenje jer mi komp stoju u stolu, ogradjen s 3 strane. Pada mi na pamet nesto ovako:
BiostarTA790GX A2+(mada bih pre stavio Asus M4A78-E, ali da li vredi 3k razlike u ceni?) Phenom II X3 720 BE 2x2 GB OCZ Gold 10066 MHZ(dobra cena-5k, ali mozda neka druga? Na 800Mhz-jel ima razlike? Stavio bi XP SP3, ali neka bude 4GB kad se Sedmica uhoda) Asus HD 4850 512 Glaciator/Sapphire 4850 512 dualslot(ili mozda XFX 4830-imam Samsung 931 BF sa max rez 1280x1024...da ne bude overkill...mada monitor imam vec 3 god...menjace se i on kasnije) HDD 640-750 GB, 32 mb...WD,Seagate? (Imam WD 160, dosta je bucan, drlja...sa S nisam imao iskustva...) Pioneer 216D Thermaltake M5(cini mi se dobro kuciste, brdo coolera,screwless, nesto preko 6kg, psu na dnu-5200din) Napajanje...Htedoh OCZ SXS 500W, ali zale se ljudi da cvici kad radi..dal` je tako?...mozda neko drugo za slicnu cenu...tiho...? To je to...mozda posle ubacim jos neki X-Fi Extreme Music. Jel imate preporuku neke dobre firme, da mi to sklope(vecina firmi iz vremena mog poslednje kupovine kompa je prestalo da postoji :-) ). Mozda AT, A-M, Gig, Microsys? Izvinjavam se zbog dugog posta i zahvaljujem svima na predlozima!!!
Pošto će AMD sledeće godine menjati podnožje za procesor, ok ploča. 2x2 Transcend JR 1066. Mnogo jeftnija memorija, a dosta primeraka radi na 1200 MHz sa Biostar pločama, samo nemoj Kingmax ili Kingston. Pa ASUS 4850 je ~120 €, a 4830 je112 €. HDD Hitachi 500 GB 16 MB cache ~48 € ili eventualno 1 TB 16 MB cache 82 €. Nema reklamacija i vrlo je tih( možda najtiši HDD u mom životu). Nemoj 750 GB jeste oko ~52 €, ali nije kao od 500 GB. Napajanje CM RS620-ASAAA1-EU tiho napajanje do 100 € ili od 500W iz iste serije ~70 €.
Ja bih uzeo odma bez razmisljanja ,da imam love,Phenom II su extra,cekacu leto pa da i ja jednog pazarim,kad spuste cene i kad izadju neki novi
Sto se tice firme,bolje sklapaj sam,moj drug je uzeo za 60.000 din u win win shopu,kao na fou mi cemo to sve da ti sredimo,roknuli mu mis od 2000 ,tastaturu od 2500,kao poklon neki flash,a procesor e 5200,hd 3650 512mb ,4 gb rama,itd.Zvucnici ko neke lampe izgledaju odrali ga za njih ko konja,jedino sto mu je monitor super,po meni?!!!
Tako da samo ti pogledaj ATOM COMPUTERS ili LITHIUM OC HOUSE,nesto sam gledo ,objektivno oni su kad se sve sabare najjeftiniji,ILI AKO ZIVIS U BG IDI REDOM,OVDE JE NAJJEFTINIJE OVO,OVDE OVO ,OVDE TO I TAKO CES DA USTEDIS SIGURNO NEKIH 50 evra,MOJ DRUG TOLKO USTEDEO NA OTPRILIKE SLICNU KONFU
E sad jedino sto bi ja tu menjo je kuciste -UZMES LEPO CHIEFTEC KUCISTE ZAJEDNO SA CHIEFTEC NApAJANJIMA,od kucista gledaj neko ch-01,ch-05 itd.IDI NA NJIHOV SAJT PA BIRAJ
Neznam sta ce drugi OVDE RECI,al ja i moja 3-4 druga koja imaju chieftec ,nisam(NISU)nikad imao(IMALI)problema!
Masina je super. Grafickuu uzmi 4850. Sto se tice HDD-a, licno sam razoracan u WD. Imam 2 x WD 320GB SATA2 16MB (nova) i oba drljaju kad ih opteretim. Pogledaj Hitachi ili Segate, mada vidim da svi hvale ove WD diskove. Cuo sam da se ova OCZ napajanja se malo vise cuju, pogledaj mozda Chiftec ili CM.
Imam upravo tu kombinaciju i nemam apsolutno ni na sta da se zalim...:) Ako imas kesa uzmi odmah dve 12tice pa postavi jednu gore jednu nazad da izduvavaju vazduh, znaci do jaja. Ako imas jos 500-600 dinara uzmi i jos dve devetke da pusu u hardove...:) PoZ
========== BLEJA:)))
:: Uzecu ,najverovatnije, CH-05 Aegis+GPS-550AB-A 550W(za ovo psu sam cuo najmanje negativnih komentara, sto se kvaliteta i buke tice :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.