Potrebno mi je Vase misljenje oko ove 2 konfiguracije... Koja je bolja? Da li su cene ok ili je preskupo? I sta ne bi valjalo uzimati od navedenih komponenti?
KONFIGURACIJA 1
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 64bit, 3Ghz, 6MB L2 cache Memorija: 2x 1GB DDR2 800 Dual Channel Maticna ploca: P35 chipset, ATX, PCI-Express, Gigabit Ethernet, HD 7.1 Audo Graficka karta: GeForce 9600GT PCI-Express 512MB Dual DVI/VGA Hard disk: HDD 320GB 7200 16MB SATAII Opticki uredjaj: Dual Layer DVD±R/R 20x speed, SATA Modem: 56k modem Citac kartica: 3.5` Card reader 15-in-1 Mis i tastatura: Logitech RX250 mouse and keyboard Kuciste: MidiTower 420W by CoolerMaster
CENA:485 evra
KONFIGURACIJA 2
Procesor: Intel Core 2 Duo E7400, 2.8Ghz, 3MB L2 cache Memorija: 4GB DDR2 800 Dual Channel Maticna ploca: Intel P43 chipset, ATX, PCI-Express, Gigabit Ethernet, HD 7.1 Audio Graficka karta: Radeon HD 4650 1GB PCI-Express x16 1GB HDM/DVI/Video Hard disk: HDD 320GB 7200 16MB SATAII Opticki uredjaj: Dual Layer DVD±R/R 20x speed, SATA Citac kartica: 3.5` Card reader 15-in-1 Mis i tastatura: Logitech RX250 mouse and keyboard Kuciste: MidiTower 420W by CoolerMaster
Potreban mi je pre svega za fax- programiranje u Javi, C#... Igrice nisu presudne, ali ga povremeno koristim i za to. Jos me zanima, da li neka od ovih grafickih kartica ima TV Out posto bih ga eventualno koristio i za to? I ako ima,da li je to dovoljno ili je bolje uzimati posebno neku tv karticu?
Onda umesto e7400 uvali nekog quad-a,posto su bolji za programiranje i tako to.Uzmi neki jeftiniji hard i grafu i taman dodaj za na primer q6600.
:: Potreban mi je pre svega za fax- programiranje u Javi, C#.. :: Igrice nisu presudne, ali ga povremeno koristim i za to :: Jos me zanima, da li neka od ovih grafickih kartica ima TV Out posto bih ga eventualno koristio i za to? I ako ima,da li je to dovoljno ili je bolje uzimati posebno neku tv karticu :: :: ::
Prva svakako. Ima bolji procesor, i veoma bolji graficku. Memorija nije toliko presudna, kasnije ces dodati josh 2GB.... Ako mozesh stavi tu malo jace napajanje npr LC Power 6550 GP2 550W - 40-45e. Ja imam skoro istu konfiguraciju kao ova druga (samo imam 9600GT, sve ostalo potpuno, i ovo LC napajnje) i mogu ti reci da je veoma dobra, tera sve igrice na High u rezoluciji 1280x1024...
Koji ti monitor imas za ovo , a bolja je prva konfiguracija i to mnogo i sto je jos jace jeftinija je, a hard uzmi veci, a kao sto je rekao eseses uzmi procesor sa cetiri jezgra, ako ti igre nisu toliko bitne uzmi slabiju grafu a jaci proc. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom.
Da dodam taj modem ako ti nije potreban izbaci, @eseses to mora on da sastavi a ovamo je vec sastavljeno, posto vidim da mu je frka, ako mu nije frka i ako ume ili ima nekoga neka kupi posebno pa neka sastavi.
Monitor koji sam imao u planu je ASUS LCD 21.6` Wide VW221D
:: Koji ti monitor imas za ovo , a bolja je prva konfiguracija i to mnogo i sto je jos jace jeftinija je, a hard uzmi veci, a kao sto je rekao eseses uzmi procesor sa cetiri jezgra, ako ti igre nisu toliko bitne uzmi slabiju grafu a jaci proc. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom :: :: Pozdrav :: :: ::
Ove 2 konfiguracije koje sam stavio su one koje su nude u ComTrade-u(u tom nekom rangu cena)... Znam da su oni mozda najnepovoljniji, ali su jedini koje sam nasao da primaju Diners karticu na rate, sto je jedini nacin kako u ovom trenutku mogu da kupim racunar, a hitno mi je potreban. Tako da necu biti u mogucnosti da sastavljam konfiguraciiju...vec cu jednostavno morati da izaberem neku od ove 2...
Ako moze jos odgovor u vezi tv outa na grafickoj, odnosno: da li neka od ovih grafickih kartica ima TV Out posto bih ga eventualno koristio i za to? I ako ima,da li je to dovoljno ili je bolje uzimati posebno neku tv karticu?
:: Da dodam taj modem ako ti nije potreban izbaci, @eseses to mora on da sastavi a ovamo je vec sastavljeno, posto vidim da mu je frka, ako mu nije frka i ako ume ili ima nekoga neka kupi posebno pa neka sastavi :: :: Pozdrav :: :: ::
:: Monitor koji sam imao u planu je ASUS LCD 21.6` Wide VW221 :: :: :: :: Koji ti monitor imas za ovo , a bolja je prva konfiguracija i to mnogo i sto je jos jace jeftinija je, a hard uzmi veci, a kao sto je rekao eseses uzmi procesor sa cetiri jezgra, ako ti igre nisu toliko bitne uzmi slabiju grafu a jaci proc. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
TVout je mogucnost skoro svake grafike da na TV prikaze sliku koju inace daje na monitoru preko S-video, composite, HDMI...zavisno od toga koji je TV. TV karta sluzi za prikaz TV programa na monitoru...to nije isto...vidim, da slabo baratas hardverskim terminima, ne dozvoli da i taj C sharp zavrsi na slican nacin a o Javi da i ne govorim :))
A N G E L
:: Ove 2 konfiguracije koje sam stavio su one koje su nude u ComTrade-u(u tom nekom rangu cena).. :: Znam da su oni mozda najnepovoljniji, ali su jedini koje sam nasao da primaju Diners karticu na rate, sto je jedini nacin kako u ovom trenutku mogu da kupim racunar, a hitno mi je potreban. Tako da necu biti u mogucnosti da sastavljam konfiguraciiju...vec cu jednostavno morati da izaberem neku od ove 2.. :: :: Ako moze jos odgovor u vezi tv outa na grafickoj, odnosno :: da li neka od ovih grafickih kartica ima TV Out posto bih ga eventualno koristio i za to? I ako ima,da li je to dovoljno ili je bolje uzimati posebno neku tv karticu :: :: :: Da dodam taj modem ako ti nije potreban izbaci, @eseses to mora on da sastavi a ovamo je vec sastavljeno, posto vidim da mu je frka, ako mu nije frka i ako ume ili ima nekoga neka kupi posebno pa neka sastavi :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Ja imam : Q6600 Asus P5K SE/Epu Gainward 9600GT 2x 1GB Kingston 800MHz HDD Hitachi 250GB (uzmes bolji) LG DVD/CD -RW Ram Disk napajanje mi je Eurocase 400W uz kuciste
sve sam to platio 420e na jesen euro bio oko 87 i to bez ikakvih Modema Card reader-a sto nakrljaju da izadje skuplje...
Gainward ima S-Video Izlaz mislim da i druge 9600GT imaju....
Za ove dve konfe prva je bolja po meni..... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
Izvini sto pitam ali u obe kombinacije su procesori core 2 Duo, komp ti treba prevashodno za programiranje kako si naglasio.Mozda nisi upucen, ne pratis forum,ali cetvorojezgreni procesori su daleko bolji od svakog core 2 Duo sto se tice aplikacija i renderinga(ne zaostajuci u igricama ni malo). Ako je problem cena cetvorojezgrenih procesora,onda sta ce ti ovoliko jake grafike za programiranje.Postoje jeftinije graficke koje ce da teraju igre u full-u,a za tu razliku kupi cetvorojezgreni procesor. Procitaj malo po forumu i tu ces naci sve sto ti je nejasno. Pozz.
Najbolje je da umesto tog E8400 stavish Q6600 (moze i Q8200). Gledaj ovako, razlika u ceni izmedju ova 2 procesora je max 1000din. Znaci pokusaj sto pre da nadjes Q6600 ako ga ne nadjes, uzmi Q8200, istu su po perfomansama. Taman te masina izadje tacno 500e. Znaci grafika nek ostane 9600GT za svaki slucaj.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.