Naime kako sam u potrazi za grafikom na svom starom desk racunaru, prodavac , serviser mi je kada je vidio sta trazim , ponudio otkup moje masine i doplatu za neke nove komponente. MOja masina je CPU1,2duron. RAM 2x256 na 133mhz ddr. samo ova jedna u oglasima kosta 10e. Grafa mx400 na 64Mb i maticna msi ms 6712. Napajanje na 300 wati,
a od te konfe bi mi ostalo kuciste i HDD od 40 GB. i dvd rom.
Znaci ove gore komponente bi mi on otkupio, a ja bih dodao 99 evra da bi mi on na moje kuciste dao sljedece komponente Napajanje od 7evra od 450 ili 400w. Ploca asus p5kpl AM Procesor celeoron dual core na 2.0Ghz. Ram 2x1GB na 800mhz Kingston
E tu nadogradnju koja bi bila ugradjena na moje kuciste i stavljen moj HDD i DVD ja treba da uz predaju svoje masine(tj. komponenti koje sam pobrojao ) da platim 99 Evra.
Inace, ja sam kod njega dosao da kupim AGP grafu 9550 od 256mb i 128 bita za 25 evra sa mjesec dana radnom garancijom, a onda je on iskocio sa ovom ponudom.
Inace ja nisam zahtvjevan korisnik, ali novo je novo, pa se sad premisljam.
U koombinaciji celeoran ne bi isla grafika kao posebna stavka jer je na ovoj ploci integrisana. O njoj bi razmisljao naknadno, ako odradim kombinaciju. Sad me trenutno interesuje vase misljenje o ovoj kombinaciji koja mi je ponudjena, da li je to dobro ili moze i bolje.
Po ovome ispada da ces mu sve sto ste se dogovorili dati za dzabaka. Procesor je oko 40 Eura ploca isto toliko memorija oko 20.
Znaci sve ces mu dati za to bedno napajanje. Ako znas sam da sastavis kompjuter i hoces bas te komponente bolje ces proci da ih kupis za skoro iste pare a stare pokusas da prodas nekom drugom.
Ne vredi to 100 jevreja doplate. Uzmi sad ATI 9550 za 20-ak jevreja, a jednog dana uzmi nesto dosta bolje od tog Celerona sa integrusom. Intel-ove integruse ne vrede ni pisiva boba.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Ne bih se bas slozio sa tobom kolega... Ta integrusa je tacno na pola puta izmedju stare gforce i ove 9550. Znace bar duplo bi video poboljsanje sa tom intelovom integrusom,a imao bi novi celerabos procesor,koji je bar 5x jaci od starog istrosenog durona,koji svakako ne moze da potera 9550 do maksimuma. Mislim da je velika doplata koju treba da das ali takav komp vredi uzeti jer nisi zahtevan korisnik. Najbolje je da stari komp prodas i kupis ovakvu slicnu ili istu masinu...Novo je novo,a taj duron je vec odradio dobar deo svog zivotnog veka i nece on jos dugo izdrzati...kao ni ostale komponente...samo ce da krenu da crkavaju jedna po jedna...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
::. Intel-ove integruse ne vrede ni pisiva boba :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Mislim da je covek ranije postavljao temu i da sam pisao da uz taj Duron ne vredi stavljati nista jace od ATI 9200 Pro.
Koliko sam razumeo, on je nasao samo ovu 9550. Jeste overkill, ali skuplja je za 5 jevreja od 9200 Pro, sto nije preteran gubitak para.
Licno ne bih uzimao Celerona, makar bio i dvojezgarni, sa integrusom. Imam losa iskustva sa takvim racunarima na poslu. Svi kao sumanuti u firmama kupuju bas tu kombinaciju, pa onda muke Tantalove svakih mesec dana da dignes sistem iz ponora.
Ako vec uzima novo, bolja je varijanta neki Athlon LE 1600 za 30 jevreja sa plocom Biostar TA 780G (ekstremno dobra integrusa) za 60 jevreja i 1GB DDR2 za 10 jevreja. Mnooooogo bolja varijanta.
Po meni ti se vise isplati druga varijanta. Kasnije stavish procesor na 3,5GHz i stavish neku besnu grafiku tipa 4830 ili 9600GT i terash sve zivo. Ovo ti je veoma dobra solucija.
Jeste, ja sam postavljao teme vezano za grafike, nadam se da nisam suvise dosadan, jer tu grafiku, barem nesto provjereno nije bas lako nabaviti, kao npr. danas ddr2 kingston na 800mhz, koga ima u svakoj radnji za male pare.
Sad me malo brine najavljeno crkavanje komponenti, u stilu jedna po jedna.. Zabrinuo sam se i svako malo pogledam u masinu, sve ocekujem nesto ce crci.. Ona je otvorena pa i gledam ovog svog durona... sad mi djeluje kao neki starac... prosto mi ga dodje zao...Dodje mi da ga sad ugasim ne bi li mu bilo lakse.
Ono sto sam ja shvatio je da ovo sto mi on nudi nije nesto najbolje narocito ako on trazi 100 evra.. Danas sam malo hodao po manjim radnjama na piramidi i izvidjao cijene.. Za oko su mi zapale dvije ploce , gore pomenuti biostar TA780G M2+ i neki j&v JW-RX780X-AM2+, slicnih cijena, 5300 i 6000 i nesto sitno.. Od procesora sam gledao 5200+ kojeg sam nasao za 5400 dinara i jos mi treba bar jedan ram od 2GB na 800 mhz jer je jeftinije od 2x1gb i to kosta oko 1900 dinara. Ostaje jos samo napajanje za koje sam zbunjen jer ih ima i od 10tak evra do 30 a vise ne bih ni davao.. Cemu ono sluzi i koliko su provjerena ova jeftina.. U mom kompu je 300w.
- NAPAJANJE THERMALTAKE 400W W0162RE ATX 2.0 3024.00 - NAPAJANJE LC Power 420W SuperSilent 2972.00 - Chiftec 350W - od 2500-3000din (nisam siguran za cenu)
Znaci da kineska nisu za k****.... Znaci to nikako. Pogledaj nesto od ovoga, a i moze nesto tipa CM, Chiftec, OCZ... Za tu konfiguraciju dovoljno je 350W.
Sto ne pogledash malo ovaj INTEL E5200, bolji je od tog 5200+, hladniji, bolji OC (do 4GHz).... Kasnije samo dodash neku jacu graficku i terash... a taj 5200+ se overklokuje do nekih 3,2 - 3,4GHz....
da i ploca za Intel je skuplja u odnosu na plocu za amd,pa onda ces pozeleti kuler za cpu jer ces hteti da klokujes i onda te izadje komp vise para nego sto si planirao da potrosis...Athlon 5200+ i Biostar ta780g,LCPower 420(450w)ubedljivo najbolja kombinacija koja postoji za male pare...da ne pricam da AMD procesori ekstra rade na Biostar plocama...provereno...
:: Sto ne pogledash malo ovaj INTEL E5200, bolji je od tog 5200+, hladniji, bolji OC (do 4GHz).... Kasnije samo dodash neku jacu graficku i terash... a taj 5200+ se overklokuje do nekih 3,2 - 3,4GHz....
Obe ploce koje si video su odlicne (Biostar, J&W) i neces pogresiti ako kupis bilo koju sa cipsetom 780G.
Ako mozes da dodas love, uzmi taj Athlon X2 5200+. Odlican procesor za ulozene pare, trenutno najbolja kupovina za prosecnog korisnika.
Radije uzmi 2x1GB i stavi ih u dual cahnnel. Iz nekog razloga uvek bolje rade 2 modula u paru, nego jedan sam, a razlika u ceni je stvarno minimalna. Tupili smo ranije o tome ovde na pcberzi.
Napajanje predlozeno LC ili Cooler Master bilo koji model od 400 do 460W.
A koja je razlika u odnosu na biostar 790, i u cijeni, i sta bih konkretno dobio sa tim. Nesto mi se cini, da kupovina te ploce 790chipset ne bi bila isplativa ako ja ne bih u roku od 3 godine napravio upgrade sa procesorom i ramom, jer tad ce i ploca i ti najnoviji phenom 2 procesori biti prevazidjeni. U tom slucaju 780 je bolja kupovina. Da li sam u pravu.
Ovaj moj serviser prodavac je prodao grafiku 9550 a biostar 780 am2+ nema, ima gigabite i procesori su mu skupi tako da je za sada on otpao. Od grafike mi nudi 7300 od 256mb, ali je to prejako za moju masinu, valjao bi onda i jaci procesor. Za koliko se moze nabaviti amd athlon 3000+ polovan procesor. I jos jedno pitanje. Kakva su Vasa iskustva sa Bartec radnjom u Nenruovoj ulici. Oni imaju te biostar ploce ali me buni sto im je isti chipset 780 am2+ dva modela i dvije cijene a garancija godinu. Oni su mi rezervna varijanta jer ja nikad nisam sklapao racunar.
kako je ona grafa 9550 propala, isti serviser mi sad nudi asus 7300gt sa 256mb i 128bita za 30 evra, mjesec dana radne garancije.. Da li je ona bolja od 9550 i da li je novija po datumu proizvodnje.. Ako je jaca i ako je kojim slucajem ddr2, ja znam da je to suvise jako za moj duron na 1,2Ghz, ali me interesuje da li bi mogao da je iskoristim ako bi izganjao polovni athlon 3000+ sto je najjace sto moja ploca moze da pogura.. Da li bi mi sa tim ili nesto neznatno slabijim procesorom od 3000+ trebalo drugo napajanje u odnosu na posojece 300w.
Znaci pisite mi o toja asus 7300GT, da li to valja
Au brate,pa ti ne znas sta hoces!!! Od 7300gt bi tvoj duron iskoristio mozda trecinu njene snage...Athlon 3000 bi odlicno radio sa 7300gt,i sve je lepo ukombinovano osim ram memorije koja radi na 133mhz,sto je s*anje... Kako god da okrenes,sta god da uradis,ta masina ce uskoro poceti da crkava deo po deo. Zasto je tako tesko ljudima da shvate da kompjuteri nisu pravljeni da traju po 20 godina!!! Prva stvar koja ti crkne ce te kostati isto koliko bi kostao ceo takav polovan komp!!!I sta si onda uradio,gubis zivce danima bez kompa dok trazis polovne delove koji su crkli,nadjes polovan deo koji je takodje odradio milion radnih sati i star je 6-7 godina pa ti on opet crkne ubrzo i tako u krug. Brate za*ebi sentimentalnost nego kupuj novo dok je vreme,i to CEO KOMP,za to sto tebi treba imas kompove za 150e nove sa 3 godine garancije,a taj stari prodaj za 25-30e i ne razmisljaj previse,jer sto vise razmisljas sve manje znas sta hoces!!!
:: :: :: :: kako je ona grafa 9550 propala, isti serviser mi sad nudi asus 7300gt sa 256mb i 128bita za 30 evra, mjesec dana radne garancije. :: Da li je ona bolja od 9550 i da li je novija po datumu proizvodnje. :: Ako je jaca i ako je kojim slucajem ddr2, ja znam da je to suvise jako za moj duron na 1,2Ghz, ali me interesuje da li bi mogao da je iskoristim ako bi izganjao polovni athlon 3000+ sto je najjace sto moja ploca moze da pogura. :: Da li bi mi sa tim ili nesto neznatno slabijim procesorom od 3000+ trebalo drugo napajanje u odnosu na posojece 300w :: :: Znaci pisite mi o toja asus 7300GT, da li to valja
Dogovorio sam prodaju mojih starih komponenti. Interesuje me , posto kuciste ostaje a ono je atx, da li u njega mogu da stavljam mini atx plocu tipa biostar 780 ili 790 chipset.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.