Ortakov komp upgrade - ispravljanje njegovih brljotina
STRANA 1 OD 1
Panta019
Ortakov komp upgrade - ispravljanje njegovih brljotina
09.03.2009. 14:58
T16039
status: user broj poruka: 1583
Jedan moj ortak je skoro kupio komp i izgleda da me nije bas poslusao da dobije sve kvalitetne komponente.
Intel E7300 Asus hd4670 Kingston ddr2 800 2x2gb WD Caviar Green 500AACS (ne drlja kada radi) Neki LCD monitor, neznam koji ali nije vazno.
1. Prvo sto mi se ne svidja sto su mu uvalili je MS Intustrial kuciste sa istoimenim Platinum napajanjem od 550W (bax2003 the worst nightmare). Kuciste neka i zadrzi ali sam mu rekao da bi trebalo da posalje to napajanje u p1cky m@ter1ny i da kupi neko bolje sto je on prihvatio.
Sta je po vama najbolje resenje za napajanje od minimum 500W (OCZ, LC Power ili Chieftec CFT serija) ?
2. Drugo sto mi se nesvidja je sto su pomenutog Intela stavili na plocu Asus P5KPL-C (Intel G31) koja ne da izgleda jadno pa nemam reci.
Ako mu padne napamet da OC-ne taj proc na toj ploci da nisam siguran sta bi bilo. Nisam siguran u to da li da mu predlazem da menja i plocu a ako da u mom gradu se od marki ploca mogu nabaviti samo Asus, Gigabyte i Msi (koji bih izbegao).
Znaci Gigabyte ili Asus, Intel P35 ili P43 ili P45. Ne verujem da ce da se isprsi za plocu preko 80e do 100e.
Asus P5QL-E ili Pro, bolje mu ne treba ili ako hoce Asus P5Q ona je 100e ja mislim. Napajanje OCZ 500W StealthXStream 50 evra, ili ako hoce da se obezbedi na duze vreme onda OCZ 600W StealthXStream, ja sam uzeo to i vrh je napajanje za oko 7300 din. Pored OCZ-a nema LCpower sta da trazi, solidna su LC napajanja al imaju po 100W manje nego propisano i slabe 12V grane dosta su ispod propisanog, to ne vazi za ove bolje serije Metatron...
plocu ne mora da menja, ako je samo zbog OC-a...p31 chipset se dosta dobro klokuje (iz iskustva) i ja ti garantujem da ces isterati FSB preko 400 na toj ploci...jedino sto ce ti verovatno trebati malo vise napona na procesoru da bi ga stabilizovaon nego kada bi se radilo o na primer p35 ploci...i veoma bitna stavka, ne znam da li je tako kod Asus ploca, ali kod Gigabyte ploca sa ICH7 southbridge-om On-Chip Sata Mod mora da se prebaci na Enhanced da bi bio moguc bilo kakav overklok...u protivnom ploca zabada cim FSB pomeris za megaherc...totalna glupost, totalno bezveze ali sam sate izgubio dok to nisam provalio... napajanje, nemoj OCZ 500w...jeste ono kvalitetno i izdrzljivo ali brate, kolko to sranjce pisti...ja licno ne bih mogao ono da trpim u svojoj sobi...OCZ 600w vec solidno i ne pati od tih boljki....
LC Power 6550 GP2 550W - 45e ili OCZ 500W StealthXStream PSU/12cm fan/PFC - 55e Imam slicnu masinu E7300, 9600Gt, WD 320GB i sve to lepo tera ovaj LC Power, veoma je tiho napajanje, hladno, ima 14cm kuler, lepog dizajna, kablovi nisu rastrkani....
Sto se tice maticne ne mora da je menja, terace to njegov E7300 do 4GHz bez problema...
:: LC Power 6550 GP2 550W - 45e il :: OCZ 500W StealthXStream PSU/12cm fan/PFC - 55 :: Imam slicnu masinu E7300, 9600Gt, WD 320GB i sve to lepo tera ovaj LC Power, veoma je tiho napajanje, hladno, ima 14cm kuler, lepog dizajna, kablovi nisu rastrkani.... :: :: Sto se tice maticne ne mora da je menja, terace to njegov E7300 do 4GHz bez problema.. :: :: ::
За ту конфигурацију, квалитетно напајање од 400W би му било сасвим ок. Рецимо да бих му препоручио неко CoolerMaster ~460W, то су најјефтинија напајања у која се може имати поверења. Петсто је непотребно, а 600W би било чисто бацање пара, осим ако не промени мал` те не целу конфигурацију тј нпр и плочу и графичку не замени за неку варијанту са две 4870.
ЕДИТ: Плоча изгледа ружно за медаљу, али ако није налетео ни на какав конкретан проблем не мора да је дира.
kupiti sto bolje napajanje, naravno da te komponente ne trose 500W ali za koju godinu kad bude hteo da uzme novi proc. i graficku na primer, nece razmisljati o napajanju, uvek treba uzeti jako i kvalitetno napajanje.
А и терало би му комп све и да пређе на quad + 4870 или нешто слично , али људи су већ кренули да предлажу 600W а ово је очигледно budget варијанта. А дугорочније гледано, ако за годину и нешто буде хтео нов процесор, највероватније неће ни моћи да га утакне на ту плочу.
Koga bole kapa kako plocha izgleda, bitno je da radi. Inache ne vidim sta je to problem kod ove ploce, deluje sasvim korektno, i ispratice bez problema ovaj procesor, Sto se napajanja tice, ljudi ti sve rekose, koliko para toliko muzike, uzmes nesto brendirano oko 500w sa sto vise garancije i pichis. Trebalo bi da moze da izvuce i neku jacu grafiku u buducnosti. Pozz
Moza ce uzeti Q9xxx neki... Vidis da jos ima Q6600 da se kupi, bice jos dugo Q9xxx serije na trzistu. A i nije problem ploca nego sam ja rekao da visak W ne moze nikako da skodi.
:: А и терало би му комп све и да пређе на quad + 4870 или нешто слично , али људи су већ кренули да предлажу 600W а ово је очигледно budget варијанта. А дугорочније гледано, ако за годину и нешто буде хтео нов процесор, највероватније неће ни моћи да га утакне на ту плочу.
Ako mu se ne daju mnogo para.... nek zume LC Power GP2 6550 550W, vec sam reko, veoma je dobro, isporucuje + 80% od deklarisane snage. Nisam imao problema sa njim a i nije mnogo skupo 45e.....
pored OCZ-a, ta LC napajanja imaju ~100W manje nego sto je deklarisano, zato i jesu jeftina... Kad kupis OCZ bar znas da si uzeo nesto sto ce izdrzati i vise od deklarisanog. Jedino se LC Metatron serija izdvaja ali su ona i dosta skuplja od ostalih modela.
Meni na kompu radi LC Power 6550GP Silent Green Power više od godinu dana bez greške. Pre neki dan sam sklopio novu, jaču mašinu i tu je OCZ StealthXtreme 600W (po sistemu, od viška glava ne boli). Napajanje se ne čuje, pogotovu što je montirano dole. Ne znam za seriju od 500W, ali ovo moje je super i na svim testovima koje sam gledao na Netu (pre kupovine) je odlično ocenjeno.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: pored OCZ-a, ta LC napajanja imaju ~100W manje nego sto je deklarisano, zato i jesu jeftina... Kad kupis OCZ bar znas da si uzeo nesto sto ce izdrzati i vise od deklarisanog :: Jedino se LC Metatron serija izdvaja ali su ona i dosta skuplja od ostalih modela :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.