Re: Re: Jel vredi ili da mi sastavite nesto drugo??
03.03.2009. 16:58
status: user broj poruka: 1583
Kućište: Midi Tower 500W je kinesko kuciste sa kineskim bulshit napajanjem.
Bolje bi mu bilo da kupi neko kinesko kuciste bez napajanja a napajanje da kupi zasebno. Napajanje mora da bude brendirano a ona kostaju od 40 eura bez kucista pa nagore jer grafika i proc koji je nisanio suviste sisaju struju za kinesko napajanje.
Nema veze ako i brendirano napajanje ima 500W ali ono to i obezbedi. Kao najbolja kupovina predlaze se OCZ 500W napajanje a sada da li postoje neki pod modeli istog u to nisam upucen i to neka mu neko drugi objasni.
:: ma super makina...samo dodaj 2 e i niposto ne uzimaj value memoriju.. :: :: Napajanje nisi napisao koje je, pretpostavljam neki kinez.obavezno dodas 10-20e i uzmes brendirano neko.....nikako to sto si hteo :: :: Ne razumem se u Amd ploce da ti preporucim konkretan model...ali 780-790 je uvek preporuka :: :: sve ostalo superiska :: Ajd uzdravlje :: :: :: Čipset: nVidia nForce 630a :: :: Procesor: AMD Phenom II X4 810 (2.6GHz, FSB 2000MHz / HyperTransport 3.0, 2MB L2 + 4MB L3 cache, 95W, 45nm, AM3) :: :: Memorija: Kingston ValueRAM 4GB DDR2 800MHz :: :: Hard disk: Western Digital 500GB 7200rpm SATA 3.0Gbit/s :: :: Optički uređaj: DVD+/-RW Dual Layer :: :: Grafika: Asus ATI EAH4830/DI/512MB :: :: Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN :: :: High Definition audio :: :: Kućište: Midi Tower 500W :: :: :: :: :: :: :: :: 45000 DIN
LC POWER GP2 6550 550W - 42e BIOSTAR 790GX - 80e 4GB OCZ (2X2GB) DDR2 800MHz Black Dragon - ne znam tacnu cenu, ali je za oko 5-10e skuplja od Kingston 4GB....
Ima obicaj da u cfg ubacuju shit ploce sa zastarelim cipsetovima, koje se , jasno slabo prodaju pojedinacno(sto je, sa strane prodavca, logicno jer tako prazne police). Ponekad samo grubo nabroje komponente, bez imena proizvodjaca. Ima ljudi koji su laici(neretko i tanjeg budzeta) kojima bukvalno uvaljuju razne crap komponenente....jbg, tako je, onda ides svaka 2 mes. u servis. Ista stvar je s tim nV 630 cipsetom(ko zna koji je proizvodjac-osim ako nisi naveo), koji niko nece da kupi jer postoje AMD 770,780, 790(G)X itd koje su mnogo bolji izbor. Zato sluzi forum(i pored uvek prisutnog subjektiviteta), uz pomoc sastavis sam svoje i to je to. Izvinjavam se zbog duzeg posta, nedavno sam sklapao za devijku jednu entry-level cfg pa sam se cudom cudio sta sve zbudze u komp...tuga. Manje-vise ti je svejedno gde kupujes(to su iste komponente) ali cujem da se neki zale na poslovnost doticne firme, tako da ne znam...U svakom slucaju, ubaci sta ti je Plamen savetovao i mirna barka....Poz
uzmes phenomIIbe x3 (130evra) i plocu sa AMD790 chipsetom na kojoj mozes da otkljucas cetvrto jezgro phenoma(~200evra).za razliku u ceni uzmi 4850/4870 ili veci hard ili izvedi devojku/decka na pecurke sa kajmakom. izguglaj detalje ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Za komponente citaj sta su ti preporucili drugi, a za firmu idi lepo u `Lithium OC House` ili `Atom` pa sklopi konfiguraciju tamo, mozda gresim ali ove 2 firme mi izgledaju potpuno ok i imaju pristupacne cene, svoj zadnji komp sam sklapao od delova iz ove 2 firme (pola-pola) POzz
Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: :: :: ovu konfu sam video sa Pakomovog site-a pa vas pitam za misljenje o pakomovim konfiguraqcijama.. ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.