Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
restartovanje kompjutera
STRANA 1 OD 1
gliga79 restartovanje kompjutera 02.03.2009. 19:04 T15850

status: user
broj poruka: 4641
Konfiguracija je sledeca
q6600
asus p5ql-e
2 gb ram-a kingstone Hyper X
WD 640 aaks
power color 3850
Trust 570 w
Problem se desava kad ujutru zelim da startujem komp. windows nece da se podigne, tj posle ucitavanja restartuje se pa ponovo iz pocetka, dok je cele noci igran grid bez problema. tek kad uradi check disk tad se podigne sistem. posle toga igram najzahtevnije igre bez problema, tj ne restartuje se i radi sasvim normalno. Proveravao sam komponente sa raznim programima i sve je ok. pokusao sam sa drugim windowsom i isto se desava. Cak se desi da nekad iz cista mira restartuje i posle nece da podigne sistem, ali pre toga mi izadje neko upozorenje zuti trouglic porerd sata
i pise kao da je neki fajl ostecen. nakon 2-3 minuta se restartuje i kraj. menjao sam i antiviruse i nista, trenutno koristim aviru free. proveravao sam i napone u everestu i svi su malo iznad normalnih vrednosti.
ako neko moze da predpostavi sta je u pitanju dobro bi doslo pre nego sto ga odnesem u servis na ispitivanje unapred hvala!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: restartovanje kompjutera 02.03.2009. 19:11 #100264

broj poruka: 3053
Meni su takvi simptomi bili kad je ploca pocela da umire...prvo retko pa sve cesce i cesce se desavalo... a mozda je ostecen neki windows-ov fajl pa ga zeza.

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Konfiguracija je sledec
:: q660
:: asus p5ql-
:: 2 gb ram-a kingstone Hyper
:: WD 640 aak
:: power color 385
:: Trust 570 w
:: Problem se desava kad ujutru zelim da startujem komp. windows nece da se podigne, tj posle ucitavanja restartuje se pa ponovo iz pocetka, dok je cele noci igran grid bez problema. tek kad uradi check disk tad se podigne sistem. posle toga igram najzahtevnije igre bez problema, tj ne restartuje se i radi sasvim normalno. Proveravao sam komponente sa raznim programima i sve je ok. pokusao sam sa drugim windowsom i isto se desava. Cak se desi da nekad iz cista mira restartuje i posle nece da podigne sistem, ali pre toga mi izadje neko upozorenje zuti trouglic porerd sat
:: i pise kao da je neki fajl ostecen. nakon 2-3 minuta se restartuje i kraj. menjao sam i antiviruse i nista, trenutno koristim aviru free. proveravao sam i napone u everestu i svi su malo iznad normalnih vrednosti.
:: ako neko moze da predpostavi sta je u pitanju dobro bi doslo pre nego sto ga odnesem u servis na ispitivanje unapred hvala!!!
gliga79 repair radjen 3 puta do sad 02.03.2009. 19:16 #100266

Radio sam repair 3 puta i onda je sve ok 2-3 dana i posle opet isto.
Da li moze da bude uzrok slabog napona u kuci ???

Equinoxe Re: repair radjen 3 puta do sad 02.03.2009. 19:22 #100267

broj poruka: 12057

U kombinaciji sa raspalim đubretom od Trust napajanja sve je moguće.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Radio sam repair 3 puta i onda je sve ok 2-3 dana i posle opet isto
:: Da li moze da bude uzrok slabog napona u kuci ??
::
Mixx redom 02.03.2009. 19:32 #100270

broj poruka: 2931
ciscenje kulera, reset biosa, format c, install win pa da vidimo

Pisko Jah... 02.03.2009. 20:33 #100284

broj poruka: 6645
Odradi i sve savete koje smo skoro davali o čišćenju od malware-a, trojanaca i ostale gamadi, dakle, ne samo antivirusom. Imaj firewall.
Instaliraj verziju windowsa koja može da prima update. Nešto ne štima na relaciji hdd-ostatak sistema. Možda imaš `dirty bit` setovan na particiji (ako svaki puta traži skeniranje kod podizanja, a često mu neki važni sistemski fajlovi budu nečitki...)... pronađi proceduru na netu, ukratko: uz pomoć xp diska i consol-e, full checkdisk... Ovo je sve softwersko, na nivou hardvera, napajanje, stabilnost napajanja, ispravnost memorije, ispravnost matične.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Panta019 Re 02.03.2009. 21:03 #100293

broj poruka: 1583
Trust je govno od napajanja i dok ne kupis neko ljudsko i kvalitetno vrednosti od 50 eura pa navise, mozes da reinstaliras win koliko hoces, da cistis viruse koliko hoces ali problem neces resiti.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

hogar81 E isti problem 02.03.2009. 22:55 #100336

broj poruka: 365

E isti problem kao tvoj samo sto je moja konfiguracija skroz drugacija amdx2 4200 i biostar 520 le i ja sam mislio da je do napajanja zamenom sa jacim samo je stvar ublazena to jest pedje se desava. Nosio sam ga u servis i iskulirali su me 3 puta kao kriv modem(nije kupljen kod njih), kriv istaliran sistem itd. Ali ocigledno baguje ploca pogotovo kada ima nesto u pci slotu ili usb tastatura mada baguje i bez njih samo manje , i tako vec godinu dana, da makar crkne da je zamenim.
Puno srece sa kompom.

hogar81 E isti problem 02.03.2009. 22:59 #100339

broj poruka: 365

E isti problem kao tvoj samo sto je moja konfiguracija skroz drugacija amdx2 4200 i biostar 520 le i ja sam mislio da je do napajanja zamenom sa jacim samo je stvar ublazena to jest pedje se desava. Nosio sam ga u servis i iskulirali su me 3 puta kao kriv modem(nije kupljen kod njih), kriv istaliran sistem itd. Ali ocigledno baguje ploca pogotovo kada ima nesto u pci slotu ili usb tastatura mada baguje i bez njih samo manje , i tako vec godinu dana, da makar crkne da je zamenim.
Puno srece sa kompom.

MaliAbner Re: Re 03.03.2009. 06:50 #100379

broj poruka: 7769
Ha, ha, ha...
Pa navedeni `Trust 570w` kosta 51E.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Trust je govno od napajanja i dok ne kupis neko ljudsko i kvalitetno vrednosti od 50 eura pa navise, mozes da reinstaliras win koliko hoces, da cistis viruse koliko hoces ali problem neces resiti.
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
obradmi Ne verujem da je napajanje 03.03.2009. 08:10 #100383

broj poruka: 7720
Covek igra celu noc i sve ok ,pre bi rekao da je nesto povezano sa hard diskom ,proveri sata kablove da li lepo stoje ,ako mozes isprobaj sa nekim drugim hard diskom .
skar Re: Ne verujem da je napajanje 03.03.2009. 08:23 #100385

broj poruka: 3992
novi xp resava stvari,a uzgred kad si poslednji put gvirno u kuciste...

rad je od coveka napravio majmuna

:: Covek igra celu noc i sve ok ,pre bi rekao da je nesto povezano sa hard diskom ,proveri sata kablove da li lepo stoje ,ako mozes isprobaj sa nekim drugim hard diskom .
gilopile ... 03.03.2009. 08:35 #100388

broj poruka: 9459

Kao sto kazu pojedini i ja neverujem da je do napajanja.Drndati ga celu noc,a da se ne restartuje...hm
Slazem se i ja.Znaci novi win,bar ces tako eliminisati softverski problem,a onaj drugi,ned`o Bog,ali sta je,tuj je...

gliga79 test 03.03.2009. 09:27 #100395

Evo palim ga vec pet puta i sve je ok za sad. Probacu da promenim sata kablic i da promenim slot.probacu i sa baterijom da resetujem bios i instaliram windows bez ikakvih programa pa tako da testiram nekoliko dana. ako se opet javlja problem pravac servis pa nek vade oci. Hvala svima u svakom slucaju. javljam sta je bilo!!!

gliga79 naiso sam na trojanca 03.03.2009. 22:23 #100581

Kad sam skenirao komp sa ad aware-om 2007 pro naso je 30 inficiranih fajlova. medjutim samo jedan je bio crveno obelezen neki Backdoor. Izbrisaoo sam ga i za sad sve funkcionise besprekorno. Uradio sam i check disk pa sad pratim situaciju. Danas sam ga ukljucio i iskljucio jedno 5-6 puta i sve je funkcionisalo kako treba. Ubacio sam i drugi noviji windows.Zanimljivo je i to da sam imao virus u winampu koji se ne vidi dok se ne startuje instalacija.Znaci cim kliknem na instalaciju odmah avira blokira. Naravno odmah je izbrisana instalacija winampa i skinuta free verzija sa sajta. Za sada toliko. Javljam ukoliko se nesto promeni.
Pozz.

gliga79 Isti problem, drugi racunar 02.07.2009. 13:37 #125566

Komsija mi se pozalio kaze restartuje mu se komp i nece da podigne sistem. Simptomi su identicni kao kod mene u pocetku.Na dva dana pada sistem. Nosio 10 puta u servis i oni kao zamenili RAM, pa HDD, pa neznam sta sve i opet problem,tj. nista se nije promenilo. Covek poludeo ne zna sta da radi.
Ajde reko da probam da zamenim SATA kablic, posto sam to isto uradio i kod mene. Ispostavilo se da je to bio pun pogodak. Komp evo radi skoro dve nedelje bez problema.
Znaci ako neko ima slicnih problema nek pokusa sa ovim.
Pozdrav.

RESISTANCE IS FUTILE

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs