Hocu da uzmem najbolju mogucu konfiguraciju za 30k sa monitorom (19,22), najbitnije je da bude stabilna i proverena konbinacija, bez igranja samo office varijanta tako da moze i sa integrusom! Preferiram intel ali mi se cini da je nemoguce sataviti za te pare! Hvala unapred.
da meni treba isto sto i tebi ne bih se glupirao sa sastavljanjem takvih konfa, vec lepo trk po HP 550 laptop ili, malo skuplja i dugorocnija varijanta, Toshiba L300. To bi trebalo da su provereno stabilne varijante pa ti vidi... Jeste da je monitor znatno manji, ali si dobio zauzvrat ups :)
Nije to losa ideja samo mi treba veci monitor za filmove i to sl. Gledam ove win win konfe i za 25k neka ludila sa phenom x4 9500, 3gb, 4650 ... pa prosto ne mogu da verujem da je tako jeftina! Da li neko ima iskustva sa win winovim konfiguracijam da li su stabilne i ostalo?!!
ako je do monitora onda povlacim sto sam rekao. nisam imao iskustva sa doticnim konfama, ali bih ti savetovao da upotrebis logiku i da uzmes slabiju ali kvalitetniju konfu umesto jake i (gotovo sigurno) nekvalitetne konfe.
Cuvaj se takvih ponuda jer su to macke u dzaku. Phenom 9500, 9600 imaju fabricku gresku i mnogo su spori znog toga. Postoje verzije Phenom 9550 i 9650 koje tu fabricku gresku nemaju i bolji su. Toliko jeftine konfe + quad core procesor + ati 4670 znaci samo jedno a to je ugradjeno kinesko napajanje (slaba su bez obzira koliko vati na njima pise a njihova vrednost se krece od 1000 do 2000 dinara). Quad core, grafa tog tipa i kinesko napajanje je ubitacna kombinacija za nestabilnost sistema do daske i mogucu eksploziju napajanja kad tad.
:: Nije to losa ideja samo mi treba veci monitor za filmove i to sl. Gledam ove win win konfe i za 25k neka ludila sa phenom x4 9500, 3gb, 4650 ... pa prosto ne mogu da verujem da je tako jeftina! Da li neko ima iskustva sa win winovim konfiguracijam da li su stabilne i ostalo?! :: :: ::
Totalno je glupo uzeti takvu graficku karticu za gledanje filmova!!! Bolje je uzeti recimo Biostar TA 780G maticnu sa integrisanom grafikom,em je integrusa zmaj tera sve nove igre,em je noviji cipset,kvalitetniji kondenzatori,i ustedeo si par hiljada dinara... I drzi se AMD-a jer je svaka AMD konfiguracija jeftinija od INTEL konfiguracije iste klase i jacine, a Biostar se ekstra ponasa kad se ukombinuje sa AMD-om!!!
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: maticna-bistar nf520 a2 4000di :: procesor-amd atlon5200+ 2.7ghz 5500di :: hdd-wd 160gb 3200di :: ram-2gb trancsead 800mhz 2000di :: graficka-Palit 9400gt 512ddr2 128bit 4500di :: optika-pionir 216d black 2000di :: kuciste-neko msi od 450-500w 2500dinpa kad skupis vise kinti onda samo napajanje menja :: monitor-asus wd 19 9500dinar :: :: negde oko 33-34 hiljad :: :: na tebi je da odluci :: ::
Za tebe je prava stvar INTEL, ali za tu kintu tesko da ces moci da uzmesh jak procesor (tipa E5200, E7400). Preporucujem ti:
AMD Athlon 5600+ 2,9GHz, 1MB,64bit GIGABYTE GA-MA78G-DS3H GEIL 2GB DDR2 800MHz Ati HD3200 DX10 HDMI WD 320GB SATA2 16MB napajanje LC POWER 450W + kuciste (po izboru, neko kinesko do 1000din) Monitor po izboru ( ASUS VW193D)
cena:31000din
Ova konfiguracija nije toliko losa. Kasnije dodash 2GB rama + graficku ( tipa 9600Gt) + i overklokujesh procesor na 3,5GHz i ujeda masina....... Dobro je to sto nista ne morash da prodajesh delove (graficku, procesor), samo dodash neke delove.... i to je to.
Delim misljenje sa vama u vezi jakog procesora i slabog napajanja, samo zvuci neverovatno primamljivo za male pare! Ja sta god sam sklopio pristojno nije bilo ispod 38k, ali izgleda da cu ipak morati jos malo da izddvojim. Ta kombinacija sa amd chipsetom 780g mi se najvise dopada samo sto sam ja naso asus a on je malo skuplji pa cu videti da negde nadjem biostar. Hvala svima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.