Moj rodjak me je zamolio da mu predlozim konfiguraciju sa TFT monitorom 22 Wide za 35000-40000 dinara,koja bi se koristila za redovnu upotrebu i igranje video igrica,i koja moze kasnije da se nadogradi.
Obilazeci razne prodavnice kod mene u Somboru, dobio sam jednu ponudu za koju mislim da je najbolja po komponentama i ceni,ali bih voleo da cujem i Vase misljenje.
Ploca: nikako MSI i GA, samo Asus, DFI, J&W VGA: nikako Sparkle, uzmi Palit, Gainward, Asus, XFX Napajanje: nista losije od LCpower LC420H, imas i njihova kucista sa tim TFT: Philips, NEC, VS
Ta konfiguracija je veoma losa (losa maticna, malo rama, mali HDD, slaba grafika). Za te pare preporucio bih ti:
procesor: INTEL Core2Duo E5200 (2,5GHz, 2MB) maticna: ASUS P5KPL-A G31,1333MHz, DDR2, memorija: GEIL 2GB DDR2 800MHz Black dragon grafika: GAINWARD HD3850-512-HDMI-DVI 512MB GDDR3 hard disk: WD 320GB SATA2 16MB cache napajanje: LC Power 450W LC5450 + kuciste (kinesko) optika: po izboru monitor: LG 22` W2234-S 5ms, 1000:1, wide
cena:42 000din
Ova konfiguracija je puno bolja od tvoje navedene. Ovaj E5200 je veoma bolji od tog AMD 5200, hladniji je, ima bolji overklok. Maticna nije losa, kasnije ces moci da stavis neki Quad procesor. Grafika je veoma dobra, pokrece sve igrice na High uz neku visoku rezoluciju. HDD je bolji i veci od tvog navedenog. Napajanje je solidno i kvalitetno. Ovo je prava konfiguracija za te pare....
Plamen,ne sumnjam da si u pravu,ali je problem sto ja zivim u Somboru,a tu su svi kompijuteri skuplji bar za 20% od Bg-a zbog transpotra,zastupnika... tako da bi ta masina ovde izasla bar 50000 din Druga mogucnost je da kupim u Bg-u,ali je to veliko cimanje u slucaju da se nesto pokvari u garanciji zbog transpotra u Bg....
Covek je verovatno mislio na Sparkle Calibre 9600GT 512MB DDR3 koja je jaca od Ati 3850... Jedino sto ti ja prporucujem je da uzmes neku plocu sa AMD 770 ili 790GX chipsetom, obavezno 2GB Ram-a, tu MSI Neo v3 sam imao i nije losa ploca na default sve radi perfektno, aali sad su joj mane jer ne podrzava Phenom AM2+ procesore i losa je za overklok (ako ti je to bitno) inace na default je solidna ploca...
Pazi,definitivno ti se isplati da kupis u BG-u,troskovi slanja tog kompjutera su oko 600 dinara,i neke firme poput AT*M COMPUTERS ce ti poslati robu O NJIHOVOM TROSKU,a poruciti komp kod njiih je poprilicno isplativo,posto su korektni sa cenama,spadaju u jedne od jeftinijih,a imaju sve od robe...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Plamen,ne sumnjam da si u pravu,ali je problem sto ja zivim u Somboru,a tu su svi kompijuteri skuplji bar za 20% od Bg-a zbog transpotra,zastupnika... tako da bi ta masina ovde izasla bar 50000 di :: Druga mogucnost je da kupim u Bg-u,ali je to veliko cimanje u slucaju da se nesto pokvari u garanciji zbog transpotra u Bg... :: :: ::
Pa te cenu su ti skoro svugde iste, ja sam u krusevcu kupio skoro komp i razlika u ceni izmedju BG-a i KS-a je oko 1000-1500din. Bolje kupi komp u Somboru zbog garancije, zato sto ako ti se nesto pokvari ti ponovo trebash da placas troskove slanja.... itd. Znaci potrudi se malo, nacices sigurno ovakvu konfiguraciju po veoma slicnoj ceni. Samo budi uporan. Ja moju konfiguraciju nisam mogo mesec dana da nadjes ( te nemaju napajanje, graficku, procesor)... Znaci nikako ne uzimaj tu konfiguraciju koju si napisao, ova moja je veoma bolja. pozdrav
plocu bih zamenio i stavio 2 GB ram mem. Takodje, uzeo bar 320GB HDD uzmi 450W ali pravih a ne nekih tamo kineskih...
POWER!
:: Pozdrav svim :: :: Moj rodjak me je zamolio da mu predlozim konfiguraciju sa TFT monitorom 22 Wide za 35000-40000 dinara,koja bi se koristila za redovnu upotrebu i igranje video igrica,i koja moze kasnije da se nadogradi :: :: Obilazeci razne prodavnice kod mene u Somboru, dobio sam jednu ponudu za koju mislim da je najbolja po komponentama i ceni,ali bih voleo da cujem i Vase misljenje :: :: Ploca: MSI K9N NEO-F V :: Procesor: AMD Athlon64 X2 DualCore 5200+,2.7 Gh :: Memorija: 1 GB 800 MHz Kingston CL :: Hard: 160 GB WD Caviar 1600AAJ :: Grafika: GT Sparkle Calibre 512MB DDR3 ,PCI- :: Optika: Samsung DVD/R :: modem,kuciste 450W,mis tastatura,zvucnici 2. :: Monitor: LG W2241S-BF/Wide, 5 m :: Cena: 39815,00 dinar :: :: Interesuje me Vasa procena kvaliteta ploce,grafike i monitora i procesora ida li postoje kvalitetnije zamene u istom cenovnom rangu :: :: Hvala unapred svima na odgovorim :: Izvinjavam se zbog duzeg post :: ::
- sve ove graficke su u istom cenovnom rangu, kostaju oko 7000din. Sto se tice proizvodja koji mogu da dodju u obzir su: ASUS, GIGABYTE, MSI, GAINWARD, XFX, SAPPHIRE.
Memorija: 2GB DDR2 800MHz obavezno. Proizvodjaci: KINGSTON, GEIL, OCZ, Transcend. Uglavno su sve oko 2000-2500din
Hard disk: 250-320GB SATA2 16MB. Proizvodjac: Wester Digital, Segate, Hitachi
Najftinija ploca je sa G31 cipsetom(50e), mozesh da pokusash da pronadjes neku sa P35 ali su one skuplje za oko 20-30e od ove sa G31. Te ploce sa G31 cipsetom nisu toliko lose, nisu toliko dobre za overklok kao ove P35,P45 ali podrzavaju Quad procesore, tako da ces imati mogucnosti za kasniju nadogradnju.
Napajanje pokusaj da nadje LC Power od 420-450W, bolja su od kineskih a i treba da jako napajanje za ovu masinu. Procesor nikako ne menjaj, znaci samo E5200 ili E5300. Nadam se da sam ti pojasnio neke stvari sto se tice kupovine. pozdrav
:: Pozdrav svim :: :: Moj rodjak me je zamolio da mu predlozim konfiguraciju sa TFT monitorom 22 Wide za 35000-40000 dinara,koja bi se koristila za redovnu upotrebu i igranje video igrica,i koja moze kasnije da se nadogradi :: :: Obilazeci razne prodavnice kod mene u Somboru, dobio sam jednu ponudu za koju mislim da je najbolja po komponentama i ceni,ali bih voleo da cujem i Vase misljenje :: :: Ploca: MSI K9N NEO-F V3 (belosvetsko đubre, uzmi asus, Biostar ili GA :: Procesor: AMD Athlon64 X2 DualCore 5200+,2.7 Ghz (OK :: Memorija: 1 GB 800 MHz Kingston CL6 (minimum 2gb :: Hard: 160 GB WD Caviar 1600AAJS (500gb je 15€ skupli :: Grafika: GT Sparkle Calibre 512MB DDR3 ,PCI-e (9400GT je jeftina a dobra, nisi upisao koja grafa) :: Optika: Samsung DVD/RW (OK :: modem,kuciste 450W,mis tastatura,zvucnici 2.1 (ATX kanta bar LC power, Codegen-batali ANS Frontier i JNC koja su nakaze :: Monitor: LG W2241S-BF/Wide, 5 m :: Cena: 39815,00 dinar :: :: Interesuje me Vasa procena kvaliteta ploce,grafike i monitora i procesora ida li postoje kvalitetnije zamene u istom cenovnom rangu :: :: Hvala unapred svima na odgovorim :: Izvinjavam se zbog duzeg post :: ::
Da dodam, uzmi DDR2 a ne DDR3 ne vredi ti uz taj proc, DDR3 kupuj za Nehalem ili Phenom 2, Nehalem sam kosta kao ceo tvoj komp a Phenom 2 ko pola tog kompa!
uz to vrlo stabilan ,jedino ploca nemoj MSI ,uzmi Asus ili ajd da verujemo Machine na rec, mozes JW sa 690 g chipsetom imas u Etron ako si iz Beograda.Ploca dzabe 3700 din sa AMD 690 g chipsetom.
Nisam promasio temu, nekako kad sam citao verovatno mi se nekako pomesao ovaj 1GB i ovo DDR3, pa mi se ucinilo da ima 1GB DDR3, sorry, vidi neki jaci hard, i ja sam kupio komp u BG-u iako sam iz Cacka, kupovao sam posebno komponente i buraz mi sastavio u BG-u i poslao, ustedeo sam oko 50 evra!
Bolje nemoj 690 G, ako ti je bitan protok na USB-u. Sporiji je protok za 10-20 i + % od 780G ili 780V ploče. Što se tiče svega ostalog J&W je jako korektan proizvođač i ta ploča 690G je dobra za ~3800 din.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.