Dobio sam računar koji se isključujje , kada ga resetujem ne uključuje , kada probam da popravim instalaciju XPa- windows setup , kaže windows setup i zacrni ekran i ništa 10 ,15minuta i ja ga isključim . Sastoji se od: ATX6038L-5/CODEGEN 300X1 MB : AK32V v3.1 proc : AMD Duron , DHD16000DLV1C , MIXIB 0337VPMW 1999 socket 462 grafička : Radeon 9200/w128MBDDR HDD 80Gb memorija : 128Mb/333 + 256/333 ukupno 384Mb ima još DVD čitač, disketu i to je to. Ne mogu da saznam da li je ovako radio ili nije , pa me zanima da li su matična , procesor i grafička kompatibilne ? kao i šta da radim ako jesu . takođe sam skidaoventilator i hladnjak da vidim oznaku na procesoru i vratio ih nazad , a čuo sam da mora da se maže nekom pastom - da li stvarno mora ili smem ponovo da uključim računar i bez te paste . Zahvaljujem za svaki savet . peca273
To je klasican primerak Shuttle ploce, menjaj je...nikad gore, nikada vise bugova...bile nekada extra u doba ere 286, 386, 486...
Kod tih procesora moras paziti na onaj kristal da ne pukne i stavi pastu jer se greju za medalju
A N G E L
:: Dobio sam računar koji se isključujje , kada ga resetujem ne uključuje , kada probam da popravim instalaciju XPa- windows setup , kaže windows setup i zacrni ekran i ništa 10 ,15minuta i ja ga isključim . :: Sastoji se od :: ATX6038L-5/CODEGEN 300X :: MB : AK32V v3. :: proc : AMD Duron , DHD16000DLV1C , MIXIB 0337VPMW 1999 socket 46 :: grafička : Radeon 9200/w128MBDD :: HDD 80G :: memorija : 128Mb/333 + 256/333 ukupno 384M :: ima još DVD čitač, disketu i to je to. :: Ne mogu da saznam da li je ovako radio ili nije , pa me zanima da li su matična , procesor i grafička kompatibilne ? kao i šta da radim ako jesu :: takođe sam skidaoventilator i hladnjak da vidim oznaku na procesoru i vratio ih nazad , a čuo sam da mora da se maže nekom pastom - da li stvarno mora ili smem ponovo da uključim računar i bez te paste . Zahvaljujem za svaki savet :: peca273
Obavezno stavi pastu jer kod tih procesora ta pasta znaci razliku izmedju zivota i smrti. Pastu mozes da kupis u bilo kojoj radnji sa hardverom. Posto je to relativno star racunar probaj prvo sa drugim napajanjem da vidis da li ima neke razlike. Isto mozes da proveris da li su mozda na ploci naduveni ili iscureli kondenzatori, ako je to slucaj onda ti je tu problem. Probaj i samo sa jednom memorijom, kao sto FatZadd kaze.
Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Obavezno stavi pastu jer kod tih procesora ta pasta znaci razliku izmedju zivota i smrti. Pastu mozes da kupis u bilo kojoj radnji sa hardverom :: Posto je to relativno star racunar probaj prvo sa drugim napajanjem da vidis da li ima neke razlike. Isto mozes da proveris da li su mozda na ploci naduveni ili iscureli kondenzatori, ako je to slucaj onda ti je tu problem :: Probaj i samo sa jednom memorijom, kao sto FatZadd kaze.
za I : verujem da je beskonačna , ali ako mi piše - procesor nepoznat - znači ne prepoznaje ga ni XP ni belarc kako bi ti video koji je procesor ? bar da znam za ubuduće jer o kompjuterima znam samo ono što sam sam naučio a to je malo , ali znaš kako je , ono što penzioneri imaju na raspolaganju to je vreme . Zahvaljujem se svima , kupiću pastu u ponedeljak i probati sve predložene varijante . peca273
Sve što su ti ostali rekli podržavam. Ja bih još vratio BIOS na fabrički default a u delu za detekciju procesora ako postoji ta opcija izabrao bih automatski ili slično pošto je moguće da je neki tvoj prethodnik pokušao da pumpa procesor a neki AMD to nikako ne trpe ili prilikom startovanja izbace neke nebulozne karakteristike i posle podizanja Windows-a ili iznenada restartuju računar ili ga isključe. Možda je najbolje da bios flešuješ direktno džamperom na ploči a posle prilikom startovanja podesiš vreme i drugo šta ti traži. E ako i ovo ne uspe , menjaj ploču - šta da ti kažem BAKIPožarevac
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.