Prilicna sam neznalica sto se tice kompjutera i sklapanja konfiguracija, pa bih vas zamolio za pomoc. Hteo bih konfiguraciju za igre do 750 evra, sa monitorom od 22 inca. Ako je moguce da traje bar 2-3 godine. Ja sam nesto ceprkao po netu i kao nesto i sastavio, iako ne znam koja ploca ide sa kojim procesorom i grafickom, ali evo je pa kritikujte, a takodje bih vas zamolio i da mi vi date svoje predloge konfiguraciju za ovu lovu, kao i koji kuler da uzmem. Unapred sam zahvalan svima.
Blagi uzas ovo sto si sastavio!!! Nisi naglasio da li hoces Intel ili AMD konfiguraciju...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Prilicna sam neznalica sto se tice kompjutera i sklapanja konfiguracija, pa bih vas zamolio za pomoc. Hteo bih konfiguraciju za igre do 750 evra, sa monitorom od 22 inca. Ako je moguce da traje bar 2-3 godine. Ja sam nesto ceprkao po netu i kao nesto i sastavio, iako ne znam koja ploca ide sa kojim procesorom i grafickom, ali evo je pa kritikujte, a takodje bih vas zamolio i da mi vi date svoje predloge konfiguraciju za ovu lovu, kao i koji kuler da uzmem. Unapred sam zahvalan svima :: :: CHIEFTEC CS-01B-SL-300 300 :: GIGABYTE GA-EP45-DS :: INTEL Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 4096KB 1333MH :: WESTERN DIGITAL Caviar WD7500AAKS 750GB 7k 16MB SATA30 :: PIONEER DVR-111 :: KINGSTON 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Hyper :: Gigabyte GeForce 9600GT/1GB, PCIe2.0, 1GB GDDR3, 256bit, 720/2000MH :: SAMSUNG 2243N ::
@Dummy:Toliko si lose odradio ovo da nemam zivaca da ispravljam svaku komponentu posebno.No sad ce neki novi klinci da ti sklepaju jedno 5-6 normalnijih.Umalo zaboravih monitor ti je ...?,baziraj se na V sonic(jeftino a dovoljno)
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Blagi uzas ovo sto si sastavio!!! Nisi naglasio da li hoces Intel ili AMD konfiguraciju.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Prilicna sam neznalica sto se tice kompjutera i sklapanja konfiguracija, pa bih vas zamolio za pomoc. Hteo bih konfiguraciju za igre do 750 evra, sa monitorom od 22 inca. Ako je moguce da traje bar 2-3 godine. Ja sam nesto ceprkao po netu i kao nesto i sastavio, iako ne znam koja ploca ide sa kojim procesorom i grafickom, ali evo je pa kritikujte, a takodje bih vas zamolio i da mi vi date svoje predloge konfiguraciju za ovu lovu, kao i koji kuler da uzmem. Unapred sam zahvalan svima :: :: :: :: CHIEFTEC CS-01B-SL-300 300 :: :: GIGABYTE GA-EP45-DS :: :: INTEL Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 4096KB 1333MH :: :: WESTERN DIGITAL Caviar WD7500AAKS 750GB 7k 16MB SATA30 :: :: PIONEER DVR-111 :: :: KINGSTON 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Hyper :: :: Gigabyte GeForce 9600GT/1GB, PCIe2.0, 1GB GDDR3, 256bit, 720/2000MH :: :: SAMSUNG 2243N :: ::
Ovako nesto sklepah decq od pre par tema, evo ti malo jeftinija verzija posto imas malo manji budzet...
Intel C2D E8400 Asus P5QL-E - deluje OK, ispravite me ako gresim... Gainward BP9800GTX+-175 Geil Black Dragon 2x1GB DDR2 800z dual channel kit i jos jedan takav... Seagate Baracuda 500GB-55 Pioneer 216-20 Chieftek GPS-550AB-A 550W-60 Chieftek CH-05-60-
E to je vec bolje,medjutim po meni karta i napajanje nisu pravi izbor.
ATI 4870+-180e novo,garancija(oglasi)
LC Power LC6560T ProLine+-50e
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ovako nesto sklepah decq od pre par tema, evo ti malo jeftinija verzija posto imas malo manji budzet.. :: :: Intel C2D E840 :: Asus P5QL-E - deluje OK, ispravite me ako gresim.. :: Gainward BP9800GTX+-17 :: Geil Black Dragon 2x1GB DDR2 800z dual channel kit i jos jedan takav.. :: Seagate Baracuda 500GB-5 :: Pioneer 216-2 :: Chieftek GPS-550AB-A 550W-6 :: Chieftek CH-05-60 :: :: ========= :: BLEJA:)) :: ::
Naravno moze i tako. Nemam nista protiv ATIja, licno bih uvek uzeo nVidiu (bez obzira na slabije performanse) iz prostog razloga - logo `It`s meant to be played` na pocetq vecine igara...mozda ne vecine, ali ima ga:D A napajanje ok, sto da ne, ne razumem se previse. Ja se kod njih vodim time da nisu jeftinija od 50 jevreja i da su od poznatijeg brenda...Ja se mislim da prodam ovo moje cudo, platio sam 60 pre manje od mesec dana, isti model koji ovde stoji - Chieftek 550W ali da uzmem modularno...Koliko bi moglo da kosta to zadovoljstvo? Ne treba mi vise od 550W ja mislim u svakom slucaju...
========== BLEJA:)))
:: E to je vec bolje,medjutim po meni karta i napajanje nisu pravi izbor :: :: ATI 4870+-180e novo,garancija(oglasi :: :: LC Power LC6560T ProLine+-50 :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: Ovako nesto sklepah decq od pre par tema, evo ti malo jeftinija verzija posto imas malo manji budzet.. :: :: :: :: Intel C2D E840 :: :: Asus P5QL-E - deluje OK, ispravite me ako gresim.. :: :: Gainward BP9800GTX+-17 :: :: Geil Black Dragon 2x1GB DDR2 800z dual channel kit i jos jedan takav.. :: :: Seagate Baracuda 500GB-5 :: :: Pioneer 216-2 :: :: Chieftek GPS-550AB-A 550W-6 :: :: Chieftek CH-05-60 :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: ::
Uzimati 550W modularno je cisto bacanje para.Ako hoces da si miran proveri LC8750 Prophecy.Moze se naci za +- 9k.
Nisam za dzbe stavio bas ovu seriju LC-a(CWT) posto je ona kvalitetnija i od CM,TT,Chief-a u tom cenovnom rangu.
:: Naravno moze i tako :: Nemam nista protiv ATIja, licno bih uvek uzeo nVidiu (bez obzira na slabije performanse) iz prostog razloga - logo `It`s meant to be played` na pocetq vecine igara...mozda ne vecine, ali ima ga: :: A napajanje ok, sto da ne, ne razumem se previse. Ja se kod njih vodim time da nisu jeftinija od 50 jevreja i da su od poznatijeg brenda...Ja se mislim da prodam ovo moje cudo, platio sam 60 pre manje od mesec dana, isti model koji ovde stoji - Chieftek 550W ali da uzmem modularno...Koliko bi moglo da kosta to zadovoljstvo? Ne treba mi vise od 550W ja mislim u svakom slucaju.. :: :: ========= :: BLEJA:)) :: :: :: E to je vec bolje,medjutim po meni karta i napajanje nisu pravi izbor :: :: :: :: ATI 4870+-180e novo,garancija(oglasi :: :: :: :: LC Power LC6560T ProLine+-50 :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Ovako nesto sklepah decq od pre par tema, evo ti malo jeftinija verzija posto imas malo manji budzet.. :: :: :: :: :: :: Intel C2D E840 :: :: :: Asus P5QL-E - deluje OK, ispravite me ako gresim.. :: :: :: Gainward BP9800GTX+-17 :: :: :: Geil Black Dragon 2x1GB DDR2 800z dual channel kit i jos jedan takav.. :: :: :: Seagate Baracuda 500GB-5 :: :: :: Pioneer 216-2 :: :: :: Chieftek GPS-550AB-A 550W-6 :: :: :: Chieftek CH-05-60 :: :: :: :: :: :: ========= :: :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: ::
Brate lepo je to i besno ali i sqpo...:) Nemam te pare. Ma iz fazona sam zato sto bih imao PUNO vise reda u qcistu, nerviraju me toliki kablovi a i kada sam zvao da pitam za ovo moje rekli su mi da ima isto takvo samo modularno za nesto jadno vise para...Pa zato...Mislim, jel postoji neka razlika u performansama ili tako nesto izmedju modularnih i obicnih?
:: Uzimati 550W modularno je cisto bacanje para.Ako hoces da si miran proveri LC8750 Prophecy.Moze se naci za +- 9k :: :: Nisam za dzbe stavio bas ovu seriju LC-a(CWT) posto je ona kvalitetnija i od CM,TT,Chief-a u tom cenovnom rangu :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: Naravno moze i tako :: :: Nemam nista protiv ATIja, licno bih uvek uzeo nVidiu (bez obzira na slabije performanse) iz prostog razloga - logo `It`s meant to be played` na pocetq vecine igara...mozda ne vecine, ali ima ga: :: :: A napajanje ok, sto da ne, ne razumem se previse. Ja se kod njih vodim time da nisu jeftinija od 50 jevreja i da su od poznatijeg brenda...Ja se mislim da prodam ovo moje cudo, platio sam 60 pre manje od mesec dana, isti model koji ovde stoji - Chieftek 550W ali da uzmem modularno...Koliko bi moglo da kosta to zadovoljstvo? Ne treba mi vise od 550W ja mislim u svakom slucaju.. :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: E to je vec bolje,medjutim po meni karta i napajanje nisu pravi izbor :: :: :: :: :: :: ATI 4870+-180e novo,garancija(oglasi :: :: :: :: :: :: LC Power LC6560T ProLine+-50 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: Ovako nesto sklepah decq od pre par tema, evo ti malo jeftinija verzija posto imas malo manji budzet.. :: :: :: :: :: :: :: :: Intel C2D E840 :: :: :: :: Asus P5QL-E - deluje OK, ispravite me ako gresim.. :: :: :: :: Gainward BP9800GTX+-17 :: :: :: :: Geil Black Dragon 2x1GB DDR2 800z dual channel kit i jos jedan takav.. :: :: :: :: Seagate Baracuda 500GB-5 :: :: :: :: Pioneer 216-2 :: :: :: :: Chieftek GPS-550AB-A 550W-6 :: :: :: :: Chieftek CH-05-60 :: :: :: :: :: :: :: :: ========= :: :: :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: :: :: ::
Nikakva,to ti je fora za lovu,Medjutim ne bih ti savetovao da uzmes kao tvoje samo modularno,jer samo turbo serija je extra od Chieftec-a a nje nema u nas.CM ni slucajno jer su uzas(spram cene).Cooler Master eXtreme Power 600W i 650W - SevenTeam OEM (izuzetno renomiran proizvodjac), ovde se u oba slucaja radi o prepakovanomSeventeam ST-500BKV 500W napajanju.Za ovaj slucaj je karakteristican veliki bezobrazluk Cooler Mastera.Naime, 500W se prodaje kao 600W, jonnyGURU je cak i kontaktirao CM i pitao u cemu je fora.Dobio je odgovor da se radi o tweakovanoj verziji koja moze da isporuci vishe snage na +12V grani.Test je pokazao da je to netacno, napajanje je izdrzalo negde oko 500W.Mane napajanja su odsustvo PFCa i ne preterano dobri Capxon kondenzatori.Samo jedan od primera.
Proveri Ocz 600W ModXtreme
Procesor ti je vrh,jedino je Q8200 gori od njega. Grafika je bacanje para jer sa tim budzetom moze da uzme 4850. Hard-ovi koje si naveo su mali naspram Barracude 32MB a uz to su jos i skuplji. A Lc Power 6550G/GP/Silent su najgore serije LC-a jer realno isporucuju 400 do max 450w(zavisi od primerka).
:: Pokusaj da nadjes sledecu konfiguraciju :: :: - INTEL Core2Quad Q9300 ovaj procesor je isto quad kao i gore tvoj naveden, samo sto je puno bolji, ima vise kesa.... :: :: - ASUS P5Q P45 chipset po meni moze i GIGABYTE koji si naveo ali ta maticna je dosta skupljao od ove ASUS-ove, ova je extra :: :: - GEIL 4GB DDR2 800MHz PC-6400 Dragon (2x2GB) bez 4GB ova masina je nista :: :: - GIGABYTE GV-N98TOC-512H GeForce 9800GT OC 512MB GDDR3 ova grafika je bolja od te 9600GT, 1GB za tu grafiku je mnogo a i razliku neces primetiti :: :: - Wester Digital ili Hitachi 500GB SATA2 16MB 3GB/s :: :: - LC Power 6550 Green Power 550W ili CHIFTEC 550W :: :: - Pioneer 216-2 :: :: - kuciste uzmi neko kinesko bez napajanje. :: :: - Monitor moze taj sto si naveo, ili npr neki ASUS... :: :: Cena (sa monitorom): 750e
Aj to za napajanje...Ali odakle ti da mu je grafika bacanje para???
:: Svaka cast pa ti umalo i Dummy-a da zajebes :: :: Procesor ti je vrh,jedino je Q8200 gori od njega :: Grafika je bacanje para jer sa tim budzetom moze da uzme 4850 :: Hard-ovi koje si naveo su mali naspram Barracude 32MB a uz to su jos i skuplji :: A Lc Power 6550G/GP/Silent su najgore serije LC-a jer realno isporucuju 400 do max 450w(zavisi od primerka). :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: Pokusaj da nadjes sledecu konfiguraciju :: :: :: :: - INTEL Core2Quad Q9300 ovaj procesor je isto quad kao i gore tvoj naveden, samo sto je puno bolji, ima vise kesa.... :: :: :: :: - ASUS P5Q P45 chipset po meni moze i GIGABYTE koji si naveo ali ta maticna je dosta skupljao od ove ASUS-ove, ova je extra :: :: :: :: - GEIL 4GB DDR2 800MHz PC-6400 Dragon (2x2GB) bez 4GB ova masina je nista :: :: :: :: - GIGABYTE GV-N98TOC-512H GeForce 9800GT OC 512MB GDDR3 ova grafika je bolja od te 9600GT, 1GB za tu grafiku je mnogo a i razliku neces primetiti :: :: :: :: - Wester Digital ili Hitachi 500GB SATA2 16MB 3GB/s :: :: :: :: - LC Power 6550 Green Power 550W ili CHIFTEC 550W :: :: :: :: - Pioneer 216-2 :: :: :: :: - kuciste uzmi neko kinesko bez napajanje. :: :: :: :: - Monitor moze taj sto si naveo, ili npr neki ASUS... :: :: :: :: Cena (sa monitorom): 750e
Iz prostog razloga sto za malo vise moze da uzme mnogo bolju kartu!
:: Aj to za napajanje...Ali odakle ti da mu je grafika bacanje para??? :: :: :: Svaka cast pa ti umalo i Dummy-a da zajebes :: :: :: :: Procesor ti je vrh,jedino je Q8200 gori od njega :: :: Grafika je bacanje para jer sa tim budzetom moze da uzme 4850 :: :: Hard-ovi koje si naveo su mali naspram Barracude 32MB a uz to su jos i skuplji :: :: A Lc Power 6550G/GP/Silent su najgore serije LC-a jer realno isporucuju 400 do max 450w(zavisi od primerka). :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Pokusaj da nadjes sledecu konfiguraciju :: :: :: :: :: :: - INTEL Core2Quad Q9300 ovaj procesor je isto quad kao i gore tvoj naveden, samo sto je puno bolji, ima vise kesa.... :: :: :: :: :: :: - ASUS P5Q P45 chipset po meni moze i GIGABYTE koji si naveo ali ta maticna je dosta skupljao od ove ASUS-ove, ova je extra :: :: :: :: :: :: - GEIL 4GB DDR2 800MHz PC-6400 Dragon (2x2GB) bez 4GB ova masina je nista :: :: :: :: :: :: - GIGABYTE GV-N98TOC-512H GeForce 9800GT OC 512MB GDDR3 ova grafika je bolja od te 9600GT, 1GB za tu grafiku je mnogo a i razliku neces primetiti :: :: :: :: :: :: - Wester Digital ili Hitachi 500GB SATA2 16MB 3GB/s :: :: :: :: :: :: - LC Power 6550 Green Power 550W ili CHIFTEC 550W :: :: :: :: :: :: - Pioneer 216-2 :: :: :: :: :: :: - kuciste uzmi neko kinesko bez napajanje. :: :: :: :: :: :: - Monitor moze taj sto si naveo, ili npr neki ASUS... :: :: :: :: :: :: Cena (sa monitorom): 750e
Zasto komentarises nesto sto nisi ni video a kamoli probao.Svi LC6550 pustaju beli dim na 400-450w,doduse jedan primerak 6550GP je pustio smoke `tek` na 480w.
@xXFearXx-Tebi ni jedan komentar nece pomoci ako prepakovani 8800GT(G92b)stavljas u kos sa kartom koja moze da dostigne 1,2 GF-a i koja je jaca(citaj:bolja) i od 9800GTX-a.
:: Odakle tebi molim te da Lc power od 550W isporucuje max 400W - 450W???????????? :: :: ::
Upravo tako, 9800 serija (osimGX2 koja je mnoogo skupa) nema sta da trazi sa 4800 serijom, a cijenom su slicne...
Svaka 4850 ce polomiti 9800GT, a i 9800GTX, jedino se 9800GTX+ moze malo izvuci jer je overclock-ovan, ali i za njega postoji lijek, klartice ASUS 4850 TOP ili GAINWARD 4850 GS ! (ima jos takvih modela sigurno, ali ne mogu sada da se sjetim)
SONY VAIO VGN-FW285J
:: @xXFearXx-Tebi ni jedan komentar nece pomoci ako prepakovani 8800GT(G92b)stavljas u kos sa kartom koja moze da dostigne 1,2 GF-a i koja je jaca(citaj:bolja) i od 9800GTX-a ::
Kao prvo 9800GTX nije bacanje pare, ona je u rangu sa Ati 4850 ako se ne varam, posto vidim da je napisao grafiku 9600GT pretpostavljam da je ljubitelj nVidie. Ako Lc Power GP2 6550 550W ne moze da izdrzi 500W, ja se ubijem odmah.Smem u po 200e da moze da izdrazi konfiguraciju koja vuce 500W......... A sto ti pricash, to su gluposti, znaci prvo probaj pa pricaj nesto!
Vidim da se razvila vrlo ziva i zucna diskusija... :) Hvala jos jednom svima, samo sto ste me sad bacili u jos vecu dilemu sta da izaberem od toga sto ste predlozili...Za graficku nikako da se odlucim, ali da vas ne `svadjam` jos vise, jer vidim da ste se oko toga najvise sporeckali, videcu vec. :) Imam jos par pitanja, pa ako vam nije tesko...: @Ishmerish: Sta fali monitoru koji sam stavio? @ MaliBaneBG : Moze li na tu konfiguraciju isti taj hard od 750 GB, i ovaj Core2Quad 9300 ili neki drugi C2Q? Zasto ne Pioneer 111-D, nego ovaj 216 kada ga nesto ovde na forumu bas i ne hvale toliko, mada za tonije toliko ni bitno?
Dummy: 1. Corsair HX 520W/620W koliko imas para 2. ploca.... jebem li ga... rekao bih ti DFI P45 Dark ili Blood Iron, ali ce mnogi da graknu na mene 3. C2Q q8200 4.WD 500GB pa navise, koliko imas para 5. Sapphire HD4830/4850/4870 koliko ti dostignu pare 6. Geil 4GB, ili onoliko koliko imas para 7. monitor... takodje jebem li ga meni moj Asus sa TN panelom ima lepu sliku, tako da nisam merodavan
Moze! Moze bilo koji procesor iz serije Core2Duo i Core2Quad. Moze naravno veci hard disk a za CD rom...pa ne znam, ja kada sam se raspitiovao, rekli su mi da mi to trenutno dodje kao najbolji izbor...Sve zavisi kakav ti upadne. Na moj LG se niko ne zali pa mene polmalo zajebava a na taj Pioneer se kolko zale tolko ga i hvale...XD PoZ
:: Vidim da se razvila vrlo ziva i zucna diskusija... :) Hvala jos jednom svima, samo sto ste me sad bacili u jos vecu dilemu sta da izaberem od toga sto ste predlozili...Za graficku nikako da se odlucim, ali da vas ne `svadjam` jos vise, jer vidim da ste se oko toga najvise sporeckali, videcu vec. : :: Imam jos par pitanja, pa ako vam nije tesko...: :: @Ishmerish: Sta fali monitoru koji sam stavio :: @ MaliBaneBG : Moze li na tu konfiguraciju isti taj hard od 750 GB, i ovaj Core2Quad 9300 ili neki drugi C2Q? Zasto ne Pioneer 111-D, nego ovaj 216 kada ga nesto ovde na forumu bas i ne hvale toliko, mada za tonije toliko ni bitno :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.