Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Ploca i graficka
STRANA 1 OD 1
Simets Ploca i graficka 25.01.2009. 15:26 T14875

status: user
broj poruka: 133
Pozdrav svima,
Ortak mi kupuje novu masinu pa me je zamolio za misljenje. Slozio sam mu konfu, jedino sam u nedoumici oko ploce i graficke.
Moja pitanja su:

1. Koju plocu je bolje uzeti (procesor je phenom 4-jezgarni):
MSI DKA790GX+SB750 ili XFX nForce MCP750a

2. Da li da uzme ASUSovu ili MSIevu ATI 4850?

Napominjem, komp ne kupuje u BGu pa je tako ovo jedini izbor, molim vas bez postova tipa `za to je najbolje da doda jos x i uzme y` .)

Hvala unapred :)

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ (oc 3GHz)
MSI K9N SLI Platinum
Napajanje Thermaltake 550W
2 GB DDR2 800 Kingmax
Gainward Bliss GeForce 8800GTS 320MB
Seagate Baracuda SATA II HDD 160GB
Windows Vista Ultimate

[URL=http://www.pokers
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 25.01.2009. 15:39 #91992

broj poruka: 12057

XFX ploča.
XFX grafička. Ako je ne nađeš, ASUS Top.

Što se ostaka mašine tiče, bolje Kingston HyperX umesto Kingmaxa ili Geil EVO.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

pufi RE 25.01.2009. 15:56 #91994

broj poruka: 2196

xfx PLOCU,AKO NE NJU ODNA BIOSTAR TA 790GX A2+ VRH PLOCA
ASUS 4850 TOP

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Plamen re 25.01.2009. 16:06 #91997

broj poruka: 2836
MSI maticna i graficka. Ja ti ne bih preporucio XFX maticnu zato sto ta firma nije poznata po maticnim plocama.
Equinoxe Re: re 25.01.2009. 16:08 #91998

MSI je poznat po škartu i poluispravnom đubretu pa ti biraj.
XFX nikad ni sa jednim svojim proizvodom nije takvu reputaciju imao.

:: MSI maticna i graficka. Ja ti ne bih preporucio XFX maticnu zato sto ta firma nije poznata po maticnim plocama.
Dragot Re: re 25.01.2009. 16:17 #92000

broj poruka: 1149

:: MSI maticna i graficka. Ja ti ne bih preporucio XFX maticnu zato sto ta firma nije poznata po maticnim plocama

O majko mila !!!

Bolji je XFX njega nek uzme i Asusa !!
Simets :) 25.01.2009. 16:21 #92001

broj poruka: 133
Hvala momci na odgovorima, PC Berza resava sve dileme :)

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ (oc 3GHz)
MSI K9N SLI Platinum
Napajanje Thermaltake 550W
2 GB DDR2 800 Kingmax
Gainward Bliss GeForce 8800GTS 320MB
Seagate Baracuda SATA II HDD 160GB
Windows Vista Ultimate

[URL=http://www.pokers

Saske ... 25.01.2009. 17:05 #92010

broj poruka: 1117
dobro, ok je da pljujete po MSI kada se radio o low end plocama mada su kod vecine proizvodjaca te low end ploce stvarno krs...ja se nisam sa njima nesto preterano sretao...video sam mozda tri-cetiri i sve su bile prilicno low end...ali su radile sasvim odlicno...ali ova ploca za koju je simets pitao je ipak iz platinum serije i ovo malo sto sam nasao po netu, video sam da se sasvim lepo ponasa i solidno klokuje tako da mi stvarno nije jasno zasto ih tolko ocrnjujete...plus ima AMD-ov chipset (sa SB750 sto je veoma bitno ako je planiran neki OC) koji dokazano bolje radi sa AMD procesorima od bilo kog nVidiinog chipseta...jedini razlog zasto bih pre uzeo ovu XFX plocu je SLI mogucnost, ali i to je malo osakaceno jer drugi PCI-Ex16 slot radi u X8 rezimu...

Overclocking is the way of life!!!

Equinoxe Re: ... 25.01.2009. 17:26 #92018

Kao na primer MSI Neo 4 Platinum koja me je odvalila 3 dana koliko sam je imao. 72 sata čupanja kose. Ona nikako ne spada u low end, a svaki 3-4 put neće da se upali, resetuje se. Posle update-a nestaju opcije u BIOS-u, zadnji PCI slot ne radi, senzor nema veze sa mozgom....boli me i da nabrajam dalje.

:: dobro, ok je da pljujete po MSI kada se radio o low end plocama mada su kod vecine proizvodjaca te low end ploce stvarno krs...ja se nisam sa njima nesto preterano sretao...video sam mozda tri-cetiri i sve su bile prilicno low end...ali su radile sasvim odlicno...ali ova ploca za koju je simets pitao je ipak iz platinum serije i ovo malo sto sam nasao po netu, video sam da se sasvim lepo ponasa i solidno klokuje tako da mi stvarno nije jasno zasto ih tolko ocrnjujete...plus ima AMD-ov chipset (sa SB750 sto je veoma bitno ako je planiran neki OC) koji dokazano bolje radi sa AMD procesorima od bilo kog nVidiinog chipseta...jedini razlog zasto bih pre uzeo ovu XFX plocu je SLI mogucnost, ali i to je malo osakaceno jer drugi PCI-Ex16 slot radi u X8 rezimu..
::
:: Overclocking is the way of life!!!
Saske ... 25.01.2009. 17:48 #92023

broj poruka: 1117
ne mozes da tvrdis na osnovu jednog primera...i meni je jedna Gigabyte ploca crkla prilicno iz cista mira, pa mi sad druga radi savrseno iako i njih svi pljuju...

Overclocking is the way of life!!!

Equinoxe Re: ... 25.01.2009. 19:39 #92052

Oćeš dalje:

Neo 4 SLI Diamond, majko Božija: prespajane komponente na štampi. Ploča nema Creative zvučnu po specifikaciji već identičnu kao Neo 4-F. Na ploči je prelepljeno nekoliko nalepnica jedna preko druge. Kuler na chipset-u je sa Platinum-a. U Beogradu sam video 2-3 varijante te ploče. Overklok zaboravi. Ako kombinuješ 2 različite memorije - odmah obuci ludačku košulju.

Drugarov MSI K9N Platinum - crko drugog dana - razlog unknown.
Od drugog ortaka MSI X1800XL drugi DVI ne daje sliku, a kad ativiraš TV-out, popiješ reset.

MSI TV@nywhere Master - najveće zlo u istoriji univerzuma. Sa svakim drajverima radi drugačije. MSI PVS Program je zlo. Slika povremeno ide u zasićenje i iz njega u crno. Probano i sa antenom i sa kablovskom u 3 mašine. Najnoviji drajveri kad se stave deinterlace ne radi kako treba pa su sve prave i kružne linije iksrzane. Moraš da update-uješ samo Crossbar inače zvuk kasni za slikom kod capture-a.

Uopšte ne želim dalje. Gigabyte je Master za MSI.

:: ne mozes da tvrdis na osnovu jednog primera...i meni je jedna Gigabyte ploca crkla prilicno iz cista mira, pa mi sad druga radi savrseno iako i njih svi pljuju..
:: Overclocking is the way of life!!!
MACHINE XFX u svemu 25.01.2009. 19:43 #92055

broj poruka: 5704
MSI je corak, bas kao i GA

XFX zapravo radi ili Pine ili Foxconn, samo lux modele naravno, tako je i sa eVGA plocama. Grafike svakako nisu losije od Asus i u overclocku i u izdrzljivosti ako ne i jace. Sa MSI ne mozes ni porediti

A N G E L

philaemos re 25.01.2009. 20:54 #92078

broj poruka: 2743

Negde sam citao da je XFX firma u vlasnistvu BFG-a (nesto kao AsRock u vlasnistvu Asus-a), mozda gresim, ali u svakom slucaju bolje uzmi XFX plocu i Asus graficku ( ako mozes uzmi i XFX graficku)
Plamen re 25.01.2009. 21:27 #92083

broj poruka: 2836
Sta je vama ljudi. Pa zna se valjda redosled maticnih ploca po kvaliteru: ASUS, GIGABYTE i MSI. To samo vi ljudi hvalite te Biosta, XFX, J&W, Foxconn.....
Scyter Re: re 25.01.2009. 21:32 #92084

broj poruka: 8138
gresis,po kvalitetu su najgori su MSI i gigabyte,a najbolj XFX,J&W,ASUS.....

Palit je zakon!

:: Sta je vama ljudi. Pa zna se valjda redosled maticnih ploca po kvaliteru: ASUS, GIGABYTE i MSI. To samo vi ljudi hvalite te Biosta, XFX, J&W, Foxconn.....
philaemos Re: re 25.01.2009. 21:33 #92086

broj poruka: 2743

LMAO

:: Sta je vama ljudi. Pa zna se valjda redosled maticnih ploca po kvaliteru: ASUS, GIGABYTE i MSI. To samo vi ljudi hvalite te Biosta, XFX, J&W, Foxconn.....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs