Imam 850 evra koje zelim da bacim na konfiguraciju bez monitora! Treba mi sto veca procesna moc racunara to je najbitinije. Za igre ce biti retko koriscen jer za njih nemam puno vremena.
Nesto sam gledao i moj predlog bi bio: neki intel quad procesor (9400 mozda) hard disk preko 500GB 4GM DDR2 na 1066 (kasnije bih ubacio jos 2 modula tako da bude ukupno do 8GB) ploca koja podrzava DDR2 1066, da se dobro slaze sa RAM i CP, i da ima dosta USB portova i drugih dodataka (ko zna mozda cu nekada i da ih koristim :) ) napajanje (minimum 600W) i kuciste (da ima ili ima mogucnos za ventilator sa strane, ventilatore od napred i od pozadi kucista) ostale komponente po izboru
Potpuno se slazem,osim Palita.Dosta sam prodao 4850-ki i ubedljivo su naj bolje Gigabyte ZL i Gainward dual slot(izgleda isto kao GS).Sto se nine hundred-a tice imam ga i u tom cenovnom rangu nema boljeg,pri uzasnom 5h mucenju:Proc=30c.Maticna=23c i grafika=40c.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Intel Core2Quad Q9400, Box, 2.83GHz, quadcor :: DFI LanParty DK P45-T2RS Plu :: 2 x 2GB DDR2 Geil PC1066 Black Drago :: Palit ATI 4850, 512MB DDR :: DVD+-RW Pioneer 216 :: 640GB WD, SATA2, 7200rpm, 16M :: Antec NINE HUNDRED-EU(Gamer case,bez PSU :: LC Power 8750 Prophecy, 750W, ATX 2.2, 14cm fa :: :: to ti dodje oko 850 evra :: ::
JA bas nemam toliko licnog iskustva, ali ako kazes da su ti modeli 4850 bolji onda nek uzme te sve mu je jedno, Nine Hundred sam i preporucio jer i sam znam da je za te pare ekstra.
:: Potpuno se slazem,osim Palita.Dosta sam prodao 4850-ki i ubedljivo su naj bolje Gigabyte ZL i Gainward dual slot(izgleda isto kao GS).Sto se nine hundred-a tice imam ga i u tom cenovnom rangu nema boljeg,pri uzasnom 5h mucenju:Proc=30c.Maticna=23c i grafika=40c :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: Intel Core2Quad Q9400, Box, 2.83GHz, quadcor :: :: DFI LanParty DK P45-T2RS Plu :: :: 2 x 2GB DDR2 Geil PC1066 Black Drago :: :: Palit ATI 4850, 512MB DDR :: :: DVD+-RW Pioneer 216 :: :: 640GB WD, SATA2, 7200rpm, 16M :: :: Antec NINE HUNDRED-EU(Gamer case,bez PSU :: :: LC Power 8750 Prophecy, 750W, ATX 2.2, 14cm fa :: :: :: :: to ti dodje oko 850 evra :: :: :: ::
LOL, momci, lijepo covjek kaze da mu treba vise procesorske snage a ne za grafiku , a vi odmah HD 4850 i svadjate se koja je bolja !!!
U tu konfu bih radije ubacio jaci procesor ili odmah tih 8GB memorije (koja ionako nije pretjerano skupa) i neku slabiju graficku tipa HD 4670 ili mozda i HD 4650... Nema covjek vremena za igre , ali neka se nadje, a i te graficke mogu pokrenuti vecinu igara sasvim solidno...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Imam 850 evra koje zelim da bacim na konfiguraciju bez monitora :: Treba mi sto veca procesna moc racunara to je najbitinije. Za igre ce biti retko koriscen jer za njih nemam puno vremena ::
ovaj je ekstra jos ako hoce da klokuje tu je DFI ploca, graficka 4850 ne bih isao na slabiju bez obzira na igre, kad daje toliko para nek uzme sve da valja.
Hvala vam za predloge. Perdlozena konfiguracija je dobra a uklapa se dobro u moj budjet :-) TheBear imas li ideju gde bih mogao sve te komponente da nabavim na jednom mestu?
dal ces naci na jednom mestu ali probaj u At.m Computers posto dsam odatle uzimao komponente, ali ne znam dal ce bas sve imati. Ili pogledaj sve te delove ovde na Berzi pa idi na vise mesta tako ti ispadne najjeftinije ako te ne mrzi.
ispada ovako, Sve komponente uspeo sam da nadjem kod jednog prodavca ali sa MSI P45 NEO2-FR pocom, za DFI LanParty DK P45-T2RS Plus bih morao da kupim plocu na drugom mestu. A meni kompjuter hitno treba. Kolika je zaista razlika izmedju te dve ploce, da li se MSI lose pokazao?
Ako hoces procesnu moc ne mozes da dobijes bolje od ovoga za 850 evra,nije 4 nego 3GB ama,ali Ci7 je triple chanel,a DDR3 je kod nas jos uvek skup...HDD 1TB brz i pouzdan. Ako ti kojim slucaje racunar sluzi za 3D aplikacije ili grafiku nemoj da razmisljas o bilo cemu drugom osim core i7 920 jer je Q9550 mala maca za ovo cudoviste.
Ako je takva situacija, onda moze i MSI, po onom linku sto si sam stavio uopste nije losa, solidno izgleda.
:: ispada ovako, Sve komponente uspeo sam da nadjem kod jednog prodavca ali sa MSI P45 NEO2-FR pocom, za DFI LanParty DK P45-T2RS Plus bih morao da kupim plocu na drugom mestu. A meni kompjuter hitno treba. Kolika je zaista razlika izmedju te dve ploce, da li se MSI lose pokazao :: :: ::
Imam DFI LanParty Dark P45 T2RS, ne bih ga menjao ni za kakav MSI ili bilo sta drugo... osim za mozda Asus Formula II, ako jos uvek nista nisi uzeo, kupi DFI, a za ostale komponente ono sto su ti drugi preporucili.
Ah da, bolje uzmi odmah 8 GB RAM i slabiju graficku ako ti igrice nisu toliko vazne
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.