Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
ZMAJ ILI NE??? Zamerke???
STRANA 1 OD 1
SEAL ZMAJ ILI NE??? Zamerke??? 24.02.2006. 16:38 T1470

status: user
broj poruka: 5

AMD Athlon 64 3000+ Box, Socket 939, 128kB L1 + 512kB L2 cache, Venice core
K8 Gigabyte GA-K8NF9Ultra, nForce4 Ultra, S939, FSB2000, PCIEx16, DDR400, DualCh, SC7.1, G-LAN, 4SATA2 RAID, IEEE1
DIMM 1GB, DDR DRAM, 400MHz, Corsair TwinX, 2x512MB Kit,
2 X WD HDD 80 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 8MB
NEC NEC 4550
Bigtower Bravo Case w/door Black/Silver, for Dual Xeon(EATX), 400W, USB&Firewire, 6x5.25, 2+8x3.5
GPU Sapphire Radeon X800 GTO2, 256 MB DDR3, 256 bit
Koji bi mi monitor TFT 19`` preporuchili tu negde do 400 evra

Shta sa ove liste bi promenili???? Svaki komentar je dobrodoshao!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gogi1 odlicno 24.02.2006. 17:34 #4627

broj poruka: 2076

Sve je odlicno. Ako te ne mrzi a i nije hitno jedino bi mogao da zamenis plocu za Msi K8n ultra platinum jer je mnogo overklokabilna ili DFI.
Sve je super cak i za zahtevne igre.
Vujke odlicno 24.02.2006. 18:20 #4628

broj poruka: 4

Vujke

Posto vidim da imas dva harda(imam iste takve), ako vec nisi vezi ih u RAID. Komp ce ti biti mnogo brzi, narocito kod prebacivanja podataka sa CDa ili DVDa.Ostalo je sve super. Ja imam vrlo slicnu masinu(razlikuju se proizvodjaci pojedinih komponenti) i veoma sam zadovoljan. Ja imam samsung 713N. U to vreme je to bio najbrzi monitir na trzistu a ti vidi ako ti odgovara 930BF(4ms). Nisam naisao ni na jednu ozbiljniju zamerku tom monitoru , a procitao sam dosta njegovih testova u domacim i stranim casopisima.
Garson RE: 24.02.2006. 23:22 #4641

broj poruka: 736
Gigabyte je OK , ali bih pre uzeo DFI LanParty nF4 Ultra (ili cak Infinity) ili Epox nF4 Ultra.
Graficka je super ,namenjena je za fleshovanje BIOS-om od X850XT , ali ako necesh to da radish bolji izbor je 6800GS.

vukdusan Procesor 25.02.2006. 13:57 #4649

broj poruka: 800

Mislim da treba da uzmes jaci procesor!!!
Ako mozes 3500 venice ako ne onda barem 3200 venice!!!

gagimil Ako kupujes masinu 25.02.2006. 21:57 #4665

broj poruka: 172
jako je tesko znati da li ce doticni 3000+ moci da se overclokuje i koliko.Ja
ne bih rizikovao i uzeo bih brzi 3200 ili 3500+.To su probraniji primerci.
Ovako neku grafiku sam cekao i nisam docekao.Ovu plocu jesam i za nju
sve reci hvale.Stabilnost je na njenoj strani.Ako ces da se bavis overclokom , onda ces morati malo da se zabavis sa njom.Ne znam koliko kosta ova memorija pa se drzim Kingstona.Mislim da je skuplja.Ako ti treba guja , ova dva harda u nizu su
super, a ako treba isplativost , onda jedan veci HDD od ova dva za iste pare.Sve u svemu masina za igrace.Poz.

KaiserSoze DRAGON 25.02.2006. 22:46 #4668

broj poruka: 568
CPU - Dobar izbor, mozes uzeti i San Diego umesto Venice razlika je u kesu. Nemas potrebe za kupovinom skupih brzih atlona, sacekaj dual core da sidje u narodne mase. On je takodje socket 939.
MB - Gigabyte je odlicna firma i pravi zaista dobre ploce, ali bih ti savetovao kupovinu DFI Lan Party UT NF4 Ultra-D, apsolutnog pobednika u NForce 4 ultra klasi, ne racunajuci jos skuplje i opremljenije SLI varijante ploca. Nista neces izgubiti, cak naprotiv, kupovinom DFI Infinity ploce koja je jos jeftinija a po performansama ne zaostaje za skupljom. Koristi isti ultra cip, ne osiromasen, vec je samo razlika u biosu ploce, za nijansu slabije moze da se klokuje od Lan Party modela.
Ukoliko novac nije problem, preporuka ide i na stranu ASUS Platinum SLI ploce ali ona kosta oko 60 eura vise od DFI Lan Party.
DIMM - moja proverena preporuka za ovakve mashine je TwinMos Speed Premium ili Adata Vitesta DDR500. Napomena, ovi memorijski moduli prosto traze ostre latence i visoke napone (2.9-3.1v) koje mogu da im obezbede svega par ultra skupih i kvalitetnih ploca (DFI je upravo ta), kada prosto pocinju da disu punim plucima i rade ultra brzo i ultra stabilno. Konkurenciju ostavljaju daleko iza sebe.
HDD - Sasvim dobar izbor, ali Seagate Barracuda je jos bolji disk od WD-a u toj klasi. Fabricka garancija - 5 godina. Mislim da ih ne moras vezivati u RAID 0, sami po sebi ce raditi dovoljno brzo. Ali ako bas zelis, RAID itekako ubrzava rad samih diskova, obrati paznju da postoje kod WD-a poseban program HDD-a namenjen upravo tome, RAID Edition.
DVD-RW - NEC ND4550 je sasvim logican izbor, pogledaj vise na https://www.cdrinfo.com
KUCISTE - izgled i funkcionalnost kucista se retko kad poklapaju, ali ovde imas upravo akcenat na ovom drugom. Ovakva masina trazi dobro provetreno kuciste, opremi ga dovoljnim brojem ultra silent cooler-a i bice sve ok.
NAPAJANJE - Paznja! Na donjoj si granici sa 400w, preporuka za ovakvu masinu je 550w real power (Probaj LC6550 napajanje, radi jako stabilno i skoro besumno, 2 godine garancije)
VGA - Moja preporuka je NVidia 6800GT (recimo Asus)
MONITOR - Samsung - bilo koji 19`` monitor iz skuplje serije ce zadovoljiti tvoje potrebe. Profy serija TFT monitora velicine 19`` daleko prelazi limit od 400 eura koji si ovde postavio.
Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
marmarko eventualno vidi... 26.02.2006. 14:01 #4673

broj poruka: 30

da uzmes CRT monitor ili TFT od 4ms ili manje. One od 8 ne kupuj - senke, duhovi u igricama i sl...
Ja igram igrice i imam crt monitor - imam mesta pa ni ne razmisljam o tft-u. Za igrice je definitivno bolji crt, generalno je i slika bolja

poz, Marko
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs