Planiram vec od oktobra prosle godine da kupim komp , razmiljao sam da uzmem Intelov procesor core duo , ddr 2 i drugo .. Onda mi je prijatelj , koji se razume i prati tehnologiju rekao da je glupo davati pare sad kad ce za novu godinu da izadje i7 , bice bolji od ovog. Meni se igrao Toliko Assasians creed , da sam se jedva uzdrzao da uzmem nov komp .. do danas sam citao o i7 i preko foruma pc berze i ovako na netu , neki kazu da je vrh neki da je los , da je bolje da se uzme core duo .. Moje pitanje je dal jos da cekam , ili da uzmem intel core duo .. i da li je neophodno vodeno hladjenje za i7 , razmisljao sam da uzmem ne 920 vec 940 i7 , inace kompjuter bi koristio za igre filmove ... i poneki photoshop :) ali iskljucivo za igre tj 90 % ^^
Mali savet-nemoj bacati pare na ovu krizu.Objasnjenje:Prvo DDr3 posebno prilagodjen da radi ispod 1.5v,drugo zar nisi primetio sve silne patch-eve i fix-eve koji izlaze za svemirsku intelovu platformu.Druze Phenom 940 je jaci od QX9650 a kostace 280$ i radi ce savrseno sa DDR2 i 790GX.Pa kada izracunas razliku u ceni eto tebi neke 4xxxX2-jke.
pa sta mi savetujes , da ne uzimam jos ddr 3 i i7 , tj da je rano ? da je bolje da uzmem komp sad ili da cekam ? i koju konfu mi savetujes u vezi ovoga bez monitora , misa , tastature ,zvucnika .
Rano je jako za Core i7 sada. 920 kosta 300 evra, maticna sa X58 chipsetom je jos 300 evra, i na to dodaj DDR3 koji mora u triple channel, i samo to te kosta preko 700 evra... __________________ Scourge of PCBerza
mislio sam da uzmem komp oko 1100 evra mozda malo vise 1200 , tako sam i uzeo pre 3 godine i sad sljaka jos komp pa zato sam mislio da uzmem sto bolji komp u skorije vreme
Intel Corei7 940 -350 - 400 Eur Asus Rampage Extreme II - 300 Eur OZC Triple Reaper - 220 Eur Corsair Dominator Triple - 250 Eur 2x gtx260 OC Core 216 sad sto stize..Bice povoljnije cene..Ni na jednoj platformi ne radi Sli i CF kao na Nehalem platformi...Ili ti pak sad ce da se pojavi u ponedeljak GTX295 ali ne znam tacno po kojoj ceni..Navodneo oko 450 Eur...
DDR2 ili DDR3 platforma - Iplatljivija DDR2 iako je DDR3 platforma brza..
E sad istina je da je PhenomII (platforma) je isplatljiviji ali nije brzi od Yorkfield-a..
Sa ovim sto sam ti naveo svaka druga konfiguracija - platforma je decija igracka...
Sve u svemu ako sklapas od pocetka sve ne mozes da se uklopis u cifru od 1200 Eur sa ovako besnim komponentama..Mnogo je to para.. Ja bih radije isao na standard ali opet u samom vrhu neki Q9550 pa da dalje sastavljamo ceo komp..To bi bilo nesto sto bi ti se definitivno isplatilo.. Ah da..Kad bi trazio maximalne performase od Core i7 tj da se malo poigras i sa OC-om,potrebno je vodeno hladjenje... Sto se mene tice mozes i da ides na varijantu AMD.Posto je ovde ludnica na forumu i euforija oko tog AMD-a nebi me cudilo da dobijes jos 200 predloga za AMD PhenomII..Na tebi je da napravis izbor tj da se odlucis...
Ja bih uzeo ovu varijantu, za igre je ekstra. Najbitnija ti je graficka jaka.
:: Tu varijantu cenim,lepo ljudi kazu `nisam dovoljno bogat da kupujem sranja`.Evo ti neka nacelna varijanta AMD Dragon-a za te pare :: :: AMD Phenom II 940 3.00GHz............................................28 :: J&W JW790GX Extreme..................................................10 :: Geil 2x2GB 1066MHz BD EVO ONE(GE24GB1066C5DC)..............7 :: Seagate 1TB Barracuda 32MB...........................................10 :: MSI HD4870X2 T2D2G-O.................................................40 :: LC Power LC8750 Prophecy..............................................9 :: Antec Nine Hundred.......................................................9 :: 1162€ :: :: :: S`tim sto sam namerno stavio JW-evu plocu jer su na njoj ubijani od kloka novi Phenom-i.Pozdrav :: ::
Ako mu predlazes da uzme platformu baziranu na Q9550 onda mu objasni,a i svima nama u kom svetu taj procesor moze da pridje Denebu?.Medjutim i ako ode na na tvoju varijantu,uzece slabiju(stariju) mashinu za vise para.Ti moras svatiti da postoje dva proizvodjaca procesora i grafickih karti.Do juce su svi molili boga i zavideli vlasnicima QX9650 a sada kada izlazi jaci AMD procesor za 250+ evra,njega ne vredi uzimati-veoma cudna logika.
:: Intel Corei7 940 -350 - 400 Eu :: Asus Rampage Extreme II - 300 Eu :: OZC Triple Reaper - 220 Eu :: Corsair Dominator Triple - 250 Eu :: 2x gtx260 OC Core 216 sad sto stize..Bice povoljnije cene..Ni na jednoj platformi ne radi Sli i CF kao na Nehalem platformi...Ili ti pak sad ce da se pojavi u ponedeljak GTX295 ali ne znam tacno po kojoj ceni..Navodneo oko 450 Eur.. :: :: Intel Q9650 - QX9650 350 - 400 Eu :: Asus Rampage Formula 220 Eu :: Asus Rampage Extreme 300 Eu :: OZC Flex DDR2 1200 Mhz 200 Eu :: Crucial Balistix Tracer DDR3 1600 200 Eu :: nVidia GTX280 350 Eu :: nVidia GTX285 400 Eu :: nVidia GTX295 450 Eu :: :: *neke od cena jos uvek nisu najpouzdanije :: :: DDR2 ili DDR3 platforma - Iplatljivija DDR2 iako je DDR3 platforma brza. :: :: E sad istina je da je PhenomII (platforma) je isplatljiviji ali nije brzi od Yorkfield-a. :: :: Sa ovim sto sam ti naveo svaka druga konfiguracija - platforma je decija igracka.. :: :: Sve u svemu ako sklapas od pocetka sve ne mozes da se uklopis u cifru od 1200 Eur sa ovako besnim komponentama..Mnogo je to para. :: Ja bih radije isao na standard ali opet u samom vrhu neki Q9550 pa da dalje sastavljamo ceo komp..To bi bilo nesto sto bi ti se definitivno isplatilo. :: Ah da..Kad bi trazio maximalne performase od Core i7 tj da se malo poigras i sa OC-om,potrebno je vodeno hladjenje.. :: Sto se mene tice mozes i da ides na varijantu AMD.Posto je ovde ludnica na forumu i euforija oko tog AMD-a nebi me cudilo da dobijes jos 200 predloga za AMD PhenomII..Na tebi je da napravis izbor tj da se odlucis.. :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: ::
Nema sta da objasnjavam,objasni ti sam sebi ili uzmi naocare pa pogledaj malo testove...Deneb je tik iza Quad Yorkfielda ali i dalje mu nije ravan!Ako ti je lakse da verujes u suprotno tvoj problem..Jedina prednost je cena mada koliko vidim Deneb kosta sada i skuplje od Q9550...Generalno mozda izadje cela platforma jeftinije ali tu je to negde..Nemam vise sta da dodam niti cu da nastavljam sa bilo kakvim objasnjenjima i polemikom...Kraj!
I Want to believe - The truth is out there
:: Ako mu predlazes da uzme platformu baziranu na Q9550 onda mu objasni,a i svima nama u kom svetu taj procesor moze da pridje Denebu?.Medjutim i ako ode na na tvoju varijantu,uzece slabiju(stariju) mashinu za vise para.Ti moras svatiti da postoje dva proizvodjaca procesora i grafickih karti.Do juce su svi molili boga i zavideli vlasnicima QX9650 a sada kada izlazi jaci AMD procesor za 250+ evra,njega ne vredi uzimati-veoma cudna logika. :: :: :: Intel Corei7 940 -350 - 400 Eu :: :: Asus Rampage Extreme II - 300 Eu :: :: OZC Triple Reaper - 220 Eu :: :: Corsair Dominator Triple - 250 Eu :: :: 2x gtx260 OC Core 216 sad sto stize..Bice povoljnije cene..Ni na jednoj platformi ne radi Sli i CF kao na Nehalem platformi...Ili ti pak sad ce da se pojavi u ponedeljak GTX295 ali ne znam tacno po kojoj ceni..Navodneo oko 450 Eur.. :: :: :: :: Intel Q9650 - QX9650 350 - 400 Eu :: :: Asus Rampage Formula 220 Eu :: :: Asus Rampage Extreme 300 Eu :: :: OZC Flex DDR2 1200 Mhz 200 Eu :: :: Crucial Balistix Tracer DDR3 1600 200 Eu :: :: nVidia GTX280 350 Eu :: :: nVidia GTX285 400 Eu :: :: nVidia GTX295 450 Eu :: :: :: :: *neke od cena jos uvek nisu najpouzdanije :: :: :: :: DDR2 ili DDR3 platforma - Iplatljivija DDR2 iako je DDR3 platforma brza. :: :: :: :: E sad istina je da je PhenomII (platforma) je isplatljiviji ali nije brzi od Yorkfield-a. :: :: :: :: Sa ovim sto sam ti naveo svaka druga konfiguracija - platforma je decija igracka.. :: :: :: :: Sve u svemu ako sklapas od pocetka sve ne mozes da se uklopis u cifru od 1200 Eur sa ovako besnim komponentama..Mnogo je to para. :: :: Ja bih radije isao na standard ali opet u samom vrhu neki Q9550 pa da dalje sastavljamo ceo komp..To bi bilo nesto sto bi ti se definitivno isplatilo. :: :: Ah da..Kad bi trazio maximalne performase od Core i7 tj da se malo poigras i sa OC-om,potrebno je vodeno hladjenje.. :: :: Sto se mene tice mozes i da ides na varijantu AMD.Posto je ovde ludnica na forumu i euforija oko tog AMD-a nebi me cudilo da dobijes jos 200 predloga za AMD PhenomII..Na tebi je da napravis izbor tj da se odlucis.. :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.