Vidi se da imas puno iskustva u tom polju kad preporucujes Biostar preko Asusa... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ma ko da je bitna ploca, kad ti proc i gpu sabijaju. Ne zavisi to od ploce, sve one gaze.. :: Realno.. :: :: Ja bih uzeo Biostar TPower i45 :D, bas me zanima kakva je :: :: ::
Pa nisam ja njemu to preporucio ffs, rekao sam mu da uzme bilo koju od navedenih... To je moja zelja, ali nvm.
:: Vidi se da imas puno iskustva u tom polju kad preporucujes Biostar preko Asusa.. :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Ma ko da je bitna ploca, kad ti proc i gpu sabijaju. Ne zavisi to od ploce, sve one gaze.. :: :: Realno.. :: :: :: :: Ja bih uzeo Biostar TPower i45 :D, bas me zanima kakva je :: :: :: :: :: ::
Najbolje da pogledas specifikacije svih i da sam odlucis, jer i sve zavisi koliko si spreman da odvojis na maticnu, i koliko si spreman da to sve klokujes... __________________ Scourge of PCBerza
Kad spominjes da bi ti uzeo biostar, pretpostavlja se da mu preporucujes. Kao da njega zanima sta bi ti uzeo - covek se razmislja izmedju 4 vrhunska Asusa, i tu nema alternative... __________________ Scourge of PCBerza
:: LO :: :: Pa nisam ja njemu to preporucio ffs, rekao sam mu da uzme bilo koju od navedenih.. :: To je moja zelja, ali nvm :: :: :: Vidi se da imas puno iskustva u tom polju kad preporucujes Biostar preko Asusa.. :: :: _________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Ma ko da je bitna ploca, kad ti proc i gpu sabijaju. Ne zavisi to od ploce, sve one gaze.. :: :: :: Realno.. :: :: :: :: :: :: Ja bih uzeo Biostar TPower i45 :D, bas me zanima kakva je :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Najbolja je Rampage, ali su sve preskupe. Najbolji izbor bi ti sigurno bio P5Q Deluxe jer ne kosta toliko skupo a bice i vise nego dovoljno da se izvuce koliko god moze iz tog CPU-a ( u zavisnosti od primerka naravno )
@ Daum Ne kapiras poentu... Ova ploca je postigla WR FSB (E8400 cpu, ako se ne varam), pa sam to stavio kao komentar u nadi da ce neko, ko je poseduje, reci nesto vise o njoj... Ne zelim vise da polemisem, mozemo ovako beskonacno...
@ AcaFCRS Rekao si da ti treba ploca za igrice, ma sta pod time mislio :D. Moj savet ti je da ne dajes tolike pare, jer postoji puno ploca (jeftinijih) koje ce ti savrseno raditi i ako overclock-ujes i ako to ne zelis da radis... Medjutim, ako bas zelis da posedujes jednu od 4 navedenih, kao sto sam i rekao, koju god da uzmes neces pogresiti...
Ako si entizujasta za overklokovanje (taj Q9550 svakako ima potencijala), pare ti nisu problem, onda ASUS Maximus Formula II. Kad uđeš u BIOS shvatičeš. Odlično urađen pasivni sistem hlađenja, neviđen BIOS, 8 x SATA II, P45, DDR 2.......boles`. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Po cenovnom rangu Asus P5Q Deluxe mada je ploca dosta siromasnija od Rampage i Maximus II..Po kvalitetu i brzini Rampage,Maximus II Formula..Za oc Rampage stim sto je P45 dosta hladniji chipset..Znaci sve je jako diskutabilno i sve zavisi koliko si zahtevan korisnik..Mene recimo interesuje OC i stabilnost i imam Rampage Formulu koju sam uzeo cim se pojavila..Ploca je vrh sto se tice rada,stabilnosti-brzine ali je i danas dan veoma skupa! Po meni uzmi onu koja je najjeftinija..Sve ostalo ti je bacanje para..Na svakoj od njih ces uspeti da nasviras Q9550 na minimum 3.8 Ghz pa na dalje 100+ itd...
Asus P5Q deluxe! Sve ostalo je bacanje para, pogotovo sada kada se pojavio nehalem, i kada ce za jedno 6 meseci biti pristupacan prelazak na novu platformu!
p.s. Ako ti je bitno samo da izvuces sto vise iz cpu, onda ti je interesantana i dfi dark p45 t2rs plus, jefitija je, a bolje se oc od sva cetiri asusa!
Uzmi Asus P5Q-E,vrhunska ploca i povoljna.Neces nikakve razlike osetiti sa P5Q Deluxe samo bezveze bacas pare,a takodje P5Q-E se extra oc i ima odlicnu naponsku jedinicu!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.