Imam isti taj procesor na ploci Gigabyte GA-MA78GM-S2H, hladjenje je Cooler Master Eclipse podeseno na najmanji broj obrtaja (ne cuje se) i temp. ne klokovanog procesora je u IDLE oko 42 stepena, a tako je bilo i sa originalnim hladjenjem (koje je bilo mnogo bucnije). Ove temp. mi je prikazao Gigabyte-ov Easy Tune 5.
Nisam imao neka prethodna iskustva u overclock-u, pa nisam nikako mogao stabilno da ga postavim ni na 2,6, a kamo li preko toga.
Memorija mi je OCZ na 1000MHz - platinum valjda.
Koliko ja citah na netu ni drugima nije bas polazilo za rukom da ovaj proc. teraju stabilno preko tvog clock-a od 2,8, pa ne znam da li je realno da ces u tome uspeti.
Moje napajanje je Chietec CFT 600W. S obzirom da mi je ostatak konfiguracije isti ili kvalitetniji (mislim na mem.i hladjenje), zakljucujem da nemam pojma sa clockovanjem ili da je moja ploca 0 za clock. Naravno kada sam klokovao hladjenje mi je bilo setovano na max broj obrtaja. A mozda sam ga i lose montirao jer ni sa max brojem obrtaja nisam imao tako nisku temp. ne klokovanog procesora u IDLE rezimu rada, a sumnjam da HYPER TX2 moze da toliko bolje hladi CPU od Eclipse hladnjaka.
U svakom slucaju mislim da su ti rezultati clock-a sa ovim procesorom i temp stvarno super. Lepu si konfiguraciju sklopio, mada me iskreno cudi da nisi uzeo neku brzu mem i mislim da je ovde 1000 puta receno da na napajanju ne treba stedeti, pogotovu kad vec imas tako lepu konfu steta bi bilo da nesto odapne zbog `struje`. Ne znam da li je sama ta kartica dovoljna da se igra na Full HD rezoluciji, ali sto to dobro izgleda kad se poveze sa nekim vecim LCD TV-om!!!!!!!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.