POZ SVIMA! Treba bratu da sklopim komp,e sad dali bi bila dovoljna ova konfa za igre poput far cry 2,crysis,cod 5 na high detaljima,rezolucija 1680*1050,mozda neka druga 4850. Trebao bi sutra naruciti.
konfa je super, samo izbaci tu plocu jer je (se) varijanta pa je osakacena i uzmi pravu p5q! Preporucio bih ti da uzmes nvidia kartu, tipa 9800gtx+ jer se ati ne slaze dobro sa intelovim p45 chipsetom!!!
Intel P45 chipset sa 4850 nema frke licno isprobano , ovako,ovako COD5 i Far Cry 2 igram na ultra setovanjima maksimalnim AA, AF na maksimalnom dozvoljenom fps-u dozvoljenom u samoj igri bez tragova kocenja igre, bilo eksplozija bilo neka zahtevnija scena, jedino Crysis na high mi radi na oko 30 fps (procesor mi je E8400), ali je sasvim igrivo na 30 fps ni traga od kovanja, i posto ja takodje imam tu Gainward 4850, kupi neku drugu ta se previse greje i ako budes imao kesa kupi E8400 i mozda zameni taj ram sa Kingston Hyper X 800MHZ, to napajanje je odlicno ima veoma mnogo prostora za prosirenja, pre svega graficke,...
Pozdrav!
:: konfa je super, samo izbaci tu plocu jer je (se) varijanta pa je osakacena i uzmi pravu p5q :: Preporucio bih ti da uzmes nvidia kartu, tipa 9800gtx+ jer se ati ne slaze dobro sa intelovim p45 chipsetom!! :: ::
:: Intel P45 chipset sa 4850 nema frke licno isprobano , ovako,ovako COD5 i Far Cry 2 igram na ultra setovanjima maksimalnim AA, AF na maksimalnom dozvoljenom fps-u dozvoljenom u samoj igri bez tragova kocenja igre, bilo eksplozija bilo neka zahtevnija scena, jedino Crysis na high mi radi na oko 30 fps (procesor mi je E8400), ali je sasvim igrivo na 30 fps ni traga od kovanja, i posto ja takodje imam tu Gainward 4850, kupi neku drugu ta se previse greje i ako budes imao kesa kupi E8400 i mozda zameni taj ram sa Kingston Hyper X 800MHZ, to napajanje je odlicno ima veoma mnogo prostora za prosirenja, pre svega graficke,..
Taj Geil je CL4. Kingston HX moduli na 800MHz su CL5. Zasto bi menjao Geil za Kingston,tj.brzi za sporiji RAM? I jos treba doplatiti za to.
@DaSickSystUvek sam mislio da je Kingston ipak najbolji u tom poslu. Sto se tice 4850 sa Zalmannom ima problem da ne mozes softverski da joj kontrolises brzinu ventilatora, vec mora da se kupi nesto od 300 din. da bi joj kontrolisao brzinu venta, ali zato to se sve isplati ta grafa sa Zalmannom ima temp od max 55 stepeni, ova moja 50% kulera u idle 70 stepeni, a kad je 100% kuler idle temp 50 stepeni, ali zato kad udjem da igram neku zahtevniju igru posle 2 minuta temp je 80 stepeni, ponekad ali veoma retko predje 100 stepeni,...
Pozdrav!
:: :: Intel P45 chipset sa 4850 nema frke licno isprobano , ovako,ovako COD5 i Far Cry 2 igram na ultra setovanjima maksimalnim AA, AF na maksimalnom dozvoljenom fps-u dozvoljenom u samoj igri bez tragova kocenja igre, bilo eksplozija bilo neka zahtevnija scena, jedino Crysis na high mi radi na oko 30 fps (procesor mi je E8400), ali je sasvim igrivo na 30 fps ni traga od kovanja, i posto ja takodje imam tu Gainward 4850, kupi neku drugu ta se previse greje i ako budes imao kesa kupi E8400 i mozda zameni taj ram sa Kingston Hyper X 800MHZ, to napajanje je odlicno ima veoma mnogo prostora za prosirenja, pre svega graficke,.. :: :: Taj Geil je CL4 :: Kingston HX moduli na 800MHz su CL5 :: Zasto bi menjao Geil za Kingston,tj.brzi za sporiji RAM :: I jos treba doplatiti za to :: :: :: DaSickSystem
:: Koju onda uzeti 4850,kad neki kazu da se ova greje Uzmi Gainward HD4850-Golden Sample Najbolje hladjenje za 48x0 seriju imaju Gainward (Golden Sample) i GA(sa Zalman kulerom).
Inace to da se Gainward mnogo greje cujem prvi put. Cak sam na vise mesta citao pohvale za njihove karte da imaju odlicno mozda i najbolje hladjenje zbog dual slot kulera.
We’ve seen this cooler in action on Gainward’s previous Geforce models, and it did a pretty good job of cooling Geforce G92 cores. Radeon chip is even smaller since it’s built in 55nm so the cooler will have no trouble cooling the overclocked RV770 core on Gainward’s HD 4850 GS card. Idle mode resulted in temperatures around 52 °C and workload scenario’s temperatures hit up to 67 °C. Gainward’s card, unlike the reference design, features a dual-slot cooler, which in turn enabled easy overclocking of the core from reference 625MHz to 700+MHz.
Meni je 4850 sa onim obicnim kulerom, imam i 12-icu ali ne vredi,...
Pozdrav!
:: :: :: Koju onda uzeti 4850,kad neki kazu da se ova greje :: Uzmi Gainward HD4850-Golden Sampl :: Najbolje hladjenje za 48x0 seriju imaju Gainward (Golden Sample) i GA(sa Zalman kulerom) :: :: Inace to da se Gainward mnogo greje cujem prvi put :: Cak sam na vise mesta citao pohvale za njihove karte da imaju odlicno mozda i najbolje hladjenje zbog dual slot kulera :: :: We’ve seen this cooler in action on Gainward’s previous Geforce models, and it did a pretty good job of cooling Geforce G92 cores. Radeon chip is even smaller since it’s built in 55nm so the cooler will have no trouble cooling the overclocked RV770 core on Gainward’s HD 4850 GS card. Idle mode resulted in temperatures around 52 °C and workload scenario’s temperatures hit up to 67 °C :: Gainward’s card, unlike the reference design, features a dual-slot cooler, which in turn enabled easy overclocking of the core from reference 625MHz to 700+MHz :: :: http://www.fudzilla.com/index.php?Itemid=40&id=9157&option=com_content&task=vie :: :: :: DaSickSystem
Slazem se ali stim sto u obrazlozenju treba da ostavis kako si ti to zakljucio?!Druga stvar za neke usere je i 20 FPS igrivo dok je za mene licno neprihvatljivo!Znaci sve je diskutabilno!U svakom slucaju rezolucija je jaka bez bar 260-ke za HI detail za lagodnu igru!Crysis Warhead da ne pominjem
:: @DaSickSystUvek sam mislio da je Kingston ipak najbolji u tom poslu. Sto se tice 4850 sa Zalmannom ima problem da ne mozes softverski da joj kontrolises brzinu ventilatora, vec mora da se kupi nesto od 300 din. da bi joj kontrolisao brzinu venta, ali zato to se sve isplati ta grafa sa Zalmannom ima temp od max 55 stepeni, ova moja 50% kulera u idle 70 stepeni, a kad je 100% kuler idle temp 50 stepeni, ali zato kad udjem da igram neku zahtevniju igru posle 2 minuta temp je 80 stepeni, ponekad ali veoma retko predje 100 stepeni..
Kingston je najveci proizvodjac memorija,ali je daleko od najboljeg...
Ovde imas dve memorije manje-vise istog kvaliteta,a jedna ima manje latencije(sto znaci da je brza) i nesto je jeftinija...
Sta ces da uzmes? Tromiju i skuplju(Kingston) ili brzu i jeftiniju(Geil)?
:: :: :: @DaSickSystUvek sam mislio da je Kingston ipak najbolji u tom poslu. Sto se tice 4850 sa Zalmannom ima problem da ne mozes softverski da joj kontrolises brzinu ventilatora, vec mora da se kupi nesto od 300 din. da bi joj kontrolisao brzinu venta, ali zato to se sve isplati ta grafa sa Zalmannom ima temp od max 55 stepeni, ova moja 50% kulera u idle 70 stepeni, a kad je 100% kuler idle temp 50 stepeni, ali zato kad udjem da igram neku zahtevniju igru posle 2 minuta temp je 80 stepeni, ponekad ali veoma retko predje 100 stepeni.. :: :: Kingston je najveci proizvodjac memorija,ali je daleko od najboljeg.. :: :: Ovde imas dve memorije manje-vise istog kvaliteta,a jedna ima manje latencije(sto znaci da je brza) i nesto je jeftinija.. :: :: Sta ces da uzmes :: Tromiju i skuplju(Kingston) ili brzu i jeftiniju(Geil) :: :: :: DaSickSystem
Ja nisam bax, očigledno, ali imam 4850ZL već nekih 15 dana i nisam video da je prešla 57 stepeni ni posle 3 sata igranja Crysis-a. Veliki je problem kupiti onaj TitanSC01 regulator obrtaja, za 326 dinara i nabiti ga u kućište. Ventilator radi najsporije moguće, namerno sam ga tako ostavio, da vidim da li će preći 60 stepeni pod opterećenjem, ali, od toga ništa za sada. Videću tamo negde u julu da li će. Upravo radi, prema Everest-u: Shader 34 stepena, MemlO 38 i DisplO 37. Cod5 radi na ~80fps sa svim uključenim detaljima i AA i AF, na 1280x960. Na 1600x1200 je oko 12-15 fps manje. FC2 radi od 45-80 na 1280x960, a na 1600x1200 od 30-70. Zavisi koliko ti je fps dovoljno za igranje. Ja sam još uvek na CRT-u, pa nemam problem sa rezolucijama igranja, ako nešto ne `ide` kako ja hoću, prebacim na manju i onda ide. 4850ZL svima preporuka. Nijedan bag, trip, zvuk i bilo šta neuobičajeno. Ja sam je još kupio po nekoj `5 kutija žvaka` ceni, što volim da se reklamiram, strašno :)
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
:: :: POZ SVIMA :: Treba bratu da sklopim komp,e sad dali bi bila dovoljna ova konfa za igre poput far cry 2,crysis,cod 5 na high detaljima,rezolucija 1680*1050,mozda neka druga 4850 :: Trebao bi sutra naruciti :: :: LGA775 Intel® Core™ 2 Duo E7300 2.66GHz Box FSB 1066MHz 3MB L2 64-bi :: :: Socket 775 Intel® P45 Express ASUS P5Q SE, PCI Express 2.0 x16 DDR2 :: :: PCI-Express 2.0 GAINWARD HD4850-512-TV-DD ATI Radeon™ HD4850 512MB DDR3 256-bi :: :: DDR2 2GB 800MHz Geil ® Black Dragon Dual Channel Kit GB22GB6400C4DC :: :: Cooler Master eXtreme Power Plus 550W (RP550-PCAAE2-EU :: :: za 13600 dinara (isto kao i taj gainward) imas saphire4850toxic. http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=249&grp=3
@Sky Ne bih da ulazim u raspravu o hardveru, ali koja bre to budala može da smatra 20 frejmova igrivim. Pa čim frejmrejt padne isprod 30 počinje kenjkanje, a sa 20 i ispod od igranja nema ništa.
ATI RADEON 4850 ASUS TOP 1GB DDR3,KULER GLACIATOR POTPUNO BESUMAN, I NEMA IGRE KOJU NE PUSTA NA ULTRA I HIGH,CRYSIS WARHEAD NA VERY HIGH BEZ SECKANJA PROVERENO,GTA iv ,RENDER NA HIGH,DETALJI NA VERY HIGH ,KARTA UBIJA
Ja sam u Catalyst-u podigao broj obrtaja na 46% i temperatura mi se znatno smanjila.Bez opterecenja manje od 50 C,a posle par sati mucenja izmedju 65-70.Jedino zaboravi OC.
Nema rasprave...Ovde si relativno nov pa mnogo toga i ne znas...Dosta njih se izjasnilo na tu temu da se zadovoljava sa 25 FPS pa cak i sa 20 FPS..Bilo je i slicnog polemisanja na ovu temu..Zato sam i rekao jer znam kako se ko izjasnio!Ja recimo prihvartam minimum 40 FPS mada sam uvek za 50 FPS ako je to moguce i sve iznad toga...Inace u jednom se slazem sa FSamir-om...Nema teorije da u rezoluciji 1680x1050 sa ATI 4850 igra Crysis Warhead recimo u Enthusiast modu...Ali nema sanse ni u snovima...Far CRy 2 ima da ga dere isto tako mada bi to moglo i nekako da se proguta itd...Sve u svemu za lagodno igranje za njegove zahteve nema sanse...E to je ono upravo o cemu ti pricas- Ko je lud da igra ispod 30 FPS!
I Want to believe - The truth is out there
:: @Sk :: Ne bih da ulazim u raspravu o hardveru, ali koja bre to budala može da smatra 20 frejmova igrivim. Pa čim frejmrejt padne isprod 30 počinje kenjkanje, a sa 20 i ispod od igranja nema ništa :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.