Da eto nove godine i mislim da ce mi ova biti naj lepsa.Kupujem novi kompjuter nejverovatnije danas porucujem do nekih 7h pa bi vas molio imam nekih nedoumica.Znaci monitor mi netreba njega imam Samsuing T220.A budet mi je za 68.000 din ili 790 eura.Koristicu ga za igre,filmovi,muzika,net.. I glavna stavar ocu da sam miran najmanje godinu dana da nemoram nista da kupujem.
Konfiguracija je sledeca: Maticne:Asus P5Q,Asus P5Q PRO,Gigabyte EP45-DS3 Koju uzeti??? Procesor:E8400 ili E8200 ??? Memorija:GEIL 4GB 800MHz DDR2 Black Dragon ili GEIL 2GB 1066MHz DDR2 Black Dragon ?? Graficka:Sapphire 4870 1GB-Da li uzimati ovu verziju sa vise memorije ili od 512mb ??? Napajanje:CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W - Hoce li ovo da pogura sve ovo i mislim malo da OC ??Znaci treba mi stabilno napajanje... Hladjenje:Cooler Master Hyper TX2 - Dal je istina da se tesko montira??? Kuciste:THERMALTAKE Soprano RS101 VG7000BWS Hd:WD Caviar WD6400AAKS 640GB Zvucnici:Logitech X-230 Tastatura-A4 Tech X7-G-800 Mis-A4 Tech X7-755FS Dvd-rw-Asus DRW-20B1ST
Znaci pomagajte ovo sto sam naveo samo oko tog nemam nedoumica.I imam par pitanja ako vam nije tesko da mi pomognete da izaberem dobru konfu. Ili sta bi ste vi uzeli???U obzir dolazi samo Intel...
Asus P5Q-E Procesor E8400 GEIL 4GB 800MHz DDR2 Sapphire 4870 512(nema nikakve razlike izmedju nje i 1gb) CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W(gurace ok) Ostalo je sve ok.
P5Q Pro, jer ima `bolji` raspored konektora i bolje hladnjake od P5Q. Kosta oko 10 eura vise. Za Gigabyte ne znam nista. E8400. Onu na 800. 1066 ne pravi razliku u performansama, koliku u ceni, a ta memorija radi bez problema na 1200MHz kada se klokuje. Uzmi onu sa 4-4-4-12. Graficku uzmi sa 512MB. 1GB bi ti mozda znacio +3 ili 4 fps na 2560x1600. Napajanje je ok. Ali za OC, mislim da je Corsair TX valjda, sa 620W bolji izbor. Tastaturu i misa uzmi Logitech... bilo koji. Nisam cuo da iko hvali A4 Tech. DVD-RW Samsung 203, b,d ili p, svejedno.
HD4870 sa 1GB memorije je 30-40 eura skuplja...Ni ja licno ne bih nju uzimao...Razlike izmedju 1GB i 512 MB ima i to samo kad igras igre u velikim rezolucijama,ali to nije neka velika razlika...Na tebi je da odlucis...Ja imam Saphire HD4870 512 MB i mogu samo reci da je graficka sjajna...Tera sve zivo,nemam nikakvih problema sa njom...niti uopste imam nekih problema sa drajverima...Malo se vise grije...ali nista ekstremno...(a i dobro ce ti doci pod ove hladne dane...)...Sto se tice napajanja ono ce sve da gura bez problema...Slozio bih se sa eseses-om sto se tice procesora i maticne...Maticna nije nesta ekstremno skuplja nekih 20 eventualno 30 eura,a mnogo je bolja....Mislim da je on posjeduje pa neka ti iznese svoje utiske o njoj...
Evo sad sam gledo za 205 e. ima Sapphirova verzija od 512 mb tako da cu ostatak od 25 e. usmeriti na kupovini maticne ploce Asus P5Q-E.Stvarno je bolja i od navdenih Asusovih modela. Ima bolji raspored Sata prikljucaka i svidja mi se sto ima onako hladjenje. Imam jos dva pitanja jedan mi lik kaze da je ovo Chiftecovo napajanje u onom fazonu nepije vodu nerazumem sta mu to znaci??? I jos jedno da li se tesko montira ovaj Cooler TX2??
sve asusove ploce koje imaju na kraju -e su poboljsane verzije(imaju bolje hladjenje,bolji raspored svega),a sto se tice napajanja samo mogu da ti kazem da bi svi potvrdili da je ovo napajanje dovoljno za celu konfiguraciju.
Potpuno se slazem sa eseses-om sto se tice napajanja...Ja imam OCZ ModXStream 600W i gura konfiguraciju koja je malo slabija od tvoje..i jos plus ima 250 i vise W lufta...Bez brige to tvoje ce da tera i ako ga malo OC-jes....
Extra napajanje meni je guralo clokovanu 260GTX TOP Q9550 na 4.12 na 1.42V i P5Q-E 2GB rama 1200MHz WD 640AAKS DVD rezac i jos tako stvarcica sa strane normalo je guralo napajanje!!! Stvarno je extra i neces imati guzvu sa viskom kablova jer je napajanje modularno!!!
Sve sam razumeo i jos jednom hvala.Neke stvari sam narucio a neke cu sutra. Posto ste mi vas 4 pomogli ako koristite rapidshare javite mi se na mejl da vam posaljem na mesec dana nalog pa skidajte ..
:: Sve sam razumeo i jos jednom hvala.Neke stvari sam narucio a neke cu sutra :: Posto ste mi vas 4 pomogli ako koristite rapidshare javite mi se na mejl da vam posaljem na mesec dana nalog pa skidajte . :: :: Pozdrav i saljem vam par slika.. :: :: ::
Ja imam EP45-DS3 plocu odlicno me sluzi, nikakve frke sa njom nemam, onda procesor E8400, sa fabrickim kulerom ga slobodno stavi na 3600mhz nema problema, onda uzmi Kingsto HyperX 800MHZ po meni Kingston pravi najbolje memorije, napajanje je dovoljno, ako hoces kupi dodatan kuler ali i ne moras E8400 je hladan ko spricer 30 stepeni na defaultu, a kada sam ga kloknuo radio je na 35 stepeni, hard disk imam isti i odicno me sluzi, zvucnici nisu losi, ja kada sam kupovao mogao sam da biram izmedju tih i Altec Lansing-a VS2321 i nisam se pokajao jaci su od tih tvojih tad su bili 4000 dinara sad su oko 3000 dinara, ali za takav komp trebao bi da das najmanje 50-100 evra za neke dobre zvucnike da ti sluze veoma dugo, ali kad vec dajes toliko para uzmi neke bolje i mis i tastaturu mozes nekog Logitech-a, da ne bi dzabe bacao pare na tako nesto, bolje nesto kvalitetnije uzmi, i uzmi rezac recimo Pioneer 115D imam ga i nije los, a imao sam pre Asus rezac, odlican je bio sluzi me vec cetiri godine, samo ponekad moram da ga poguram da se zatvori ali funkcionise odlicno, a monitor ti je odlican,...
ali posto imas nedoumicu sa par komponenti koje su u mojoj masini mozda ce te zanimati i moje iskustvo,evo sta je kod mene: -Gigabyte EP45-DS3/nemam nikakvih zamerki -E6850(3Ghz) -4X1GB 800 MhzGEIL BLACK DRAGON -CHIEFTEC CFT650/gura bez problema i ima jos lufta -Cooler Master Hyper TX2/nije da se tesko montira nego moras ravnomerno svaku nozicu da istovremeno ubadas u plocu,vise me brine kako cu da je skinem,al letos je hladila bez problema i na +45 -DVD-RW Samsung 203D/ja mislim da je jedini sa dve godine garancije jos je i DL znaci dve godine si miran sigurno a radi besprekorno -WD Caviar WD6400AAKS 640GB/toliko je los da cu da kupim jos jedan da ih uparim i tih je iznenadjujuce
Cela konfa mi radi stvarno besprekorno a radi po ceo dan i to ga bas kidam jer sam na net-u stalno a uz to radim uvek jos po 2 stvari istovremeno.imam servis pack2 i nijednom mi nije zabagovao tako da ne nameravam da idem na sp3 jer mi ovako sve radi besprekorno a to je ono sto svi hocemo. Nadam se da ce ti ovo moje iskustvo olaksati izbor,pozz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.