Pravim konfiguraciju jednom prijatelju pa bih imao par pitanja za one koje ne bude mrzelo da citaju citav tekst, a imaju znanja da pomognu : Prijatelj se inace bavi programiranjem i treba mu masina za racunanje. Fond je Max 750Evra Odabir je pao na sledece komponente :
Proc : Q6600 rev G0 (ili bolje neki drugi???) MB : ASUS P5Q-E HDD 500Gb/16/7200 AACS MEM : 4x2Gb 1066MHz Black Dragon GEIL VGA : EAH3450/HTP/512M (ne treba mu jaca!!!) DVD-RW Pioneer 216d
E sad brine me dal JE napajanje iz Antec SONATE III (500W) dovoljno da tera ovu konfiguraciju stabilno... Dal ce biti dovoljno ako odluci da OC masinu? I sta bi bio dobar odabir za kuler za proc ako se odluci na OC posto sam citao da sa fabrickim i nije preporucljivo igrati se OCa.
Hvala svim dobronamernim dusama zeljnim da pomognu!!!
sve je to dobro,samo umesto procesora bi uzeo Core 2 Duo E8400 ili E8600 PO MENI DVA NAJBOLJA PROCESORA Ploca je OK Hard bi mogao zameniti za 640GB AAKS jer je on stvarno extra brz Memorija je OK Grafika ipak ako mu dune neka igra bolje da mu se nadje neki 3850 MSI OC varijanta ili 3870 bilo koja DvD RW po meni Samsung 203BH Napajanje 500W je sasvim OK
COOLER COOLER MASTER HYPER TX2 I DALJE BEST BUY A AKOHOCE NEKA UZME GEMINI 2 I STAVI 2 ,12`ICE,ILI HYPER TX212,E DA IMA I Z600
najbolji kuleri i ove kuce,sVI SU EXTRA NECES SE POKAJATI
napajanje koje dolazi uz to kuciste je vrhunsko i lako izvlaci skoro 600w...nemas nikakve brige sto se toga tice, cak i ako bude hteo da overklokuje imace dovoljno lufta jer ta masina onako komplet vuce nekih 200W u full full load-u... ako ce biti nekog ozbiljnijeg overkloka dobro bi bilo da uzme neki bolji kuler za procesro, nesto tipa OCZ Vendeta 2...odlican i veoma tih kuler... sto se tice hard diska, ako ce mu na tom kompu biti bitni podaci, onda definitivno ne bi bilo lose da razmisli da uzme jos jedan hdd i da ih stavi u raid... ostalo je dobro, samo umesto tog pionira, vidi uzmi neki Samsung DVD-RW...
Masina je sasvim ok. Napajanje je sasvim dovoljno za tu masinu. Sto se kulera tice nemoj Hyper TX2 na Q6600 (licno iskustvo), jer je slab. Bolje uzmi neki Thermalright, Zerotherm (ZEN FZ120, Nova Computers), Noctua ilii OCZ. Nisu jeftini ali ce odlicno odraditi posao. DVD-RW uzmi Samsung, a HDD eventualno sa 32 Mb cache.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.