Htela bih da kupim komp do 350jevreja a da moze kasnije da se nadogradjuje.Glavna primenan bi mu bila u radu sa PhotoShopom, Macromediom i naravno igrice.Koju konfiguraciju mi predlazete? Hvala
Kupi mlađu polovnu konfu, (amd, solidno ram-a i neki 9800pro, 9600xt... grafiku, 512Mb ram-a itd.), prodaj odmah kućište sve sa napajanjem pa si kupi novo + LCPower ili Codegon napajanje... i od nadogradnje kasnije očekuj još RAM-a i veći monitor... možda neki fancy set tastature i pacova, to ti je to. Prava nadogradnja je, danas, javno odricanje preko novina od dotadašnje ploče, procesora i vrste memorije... (mislim, preko oglasa), i kupovina nove platforme... gde skoro ništa više nije kompatiblino sa starom konfom. Nije to tužno, nego se zove napredak. Pa ko izdrži, pričaće.
nikako ali nikako ne nasedaj na reklame radnji PC za 35o evra to nije pc to je kucaca masina slazem se da je najbolje resenje polovni za oko 300 i za 50 stavis jos malo rama prodas graficku dodas (ono sto je ostalo od rama , salim se ) i kupis neku bolju sad za te pare mozda neka 6600 bez oznaka ili 6200 128bit i to je to
Hvala na predlozima ali moram da priznam da niste bas pomogli :))) Ja bih da pravim konfiguraciju a ne da kupujem gotovu, problem je sto neumem da uparim plocu, procesor i grafiku....pa ako imate neke konkretne predloge stvarnooooo bih vam bila jakooooooo zahvalana. Poz.
AMD Sempron 2800+......................87e Gigabyte GA-K8NE...........................70e Gigabyte ATI X600PRO 256DDR2......73e DDR 512MB....................................40e 80GB WD800JB...............................64e DVD..............................................23e floppy.............................................6e Kuciste (ha ha) 350w........................26e tastatura..........................................4e opt.mis............................................5e zvucnici............................................4e Pa ti saberi i vidi.A da treba ti i monitor.Poz.
Poslusaj gagimila. Gigabyte i Abit ploce su najbolje. Ako ne budes imala dovoljno kesa slobodno uzmi AMD Sempron 2600+ umesto 2800+. WD HDD jeste tisi od Maxtora ali ne trpi neki drugi HDD na istoj magistrali, pa zato uzmi Maxtor od 80 GB (ako doplatis jos 15-tak eura uzmi Maxtor od 120 GB, znacice ti).
kakav crni maxtor ??? WD ili Seagate tako se moji neki ortaci pravili pametni pa uzeli maxtore pre par godina svi im od reda pocrkavali do sad, kod jednod dva (40 i 80 GB) u isto vreme ... Licence to kill
A neeee... Maxtor je skroz OK. Ne znam sta nije u redu sa diskovima tvojih ortaka ali da crkavaju u tolikom broju - to NE! Ãak ne verujem ni da su crkli, to je nesto drugo u pitanju, ako mi posaljes na meil sta im se desava reci cu ti u cemu je problem. Ãak i da imaju bad sectore (koji se pojavljuju kod svih vrsta i proizvodjača HDD-ova) i to moze da se resi. Ne mozes tek tako na osnovu iskustva tvojih drugara da zakljucis da je Maxtor krs. WD NAJBOLJE RADI KADA JE SAM NA MAGISTRALI ILI KAD RADI SA OPTICKIM UREDJAJEM ALI SE TESKO SE USKLADJUJE SA DRUGIM HARD DISKOM. Sa druge strane, WD je za nijansu tisi i malkice brzi u radi sa particijama ali to ne znaci da je bolji. Maxtor i WD su podjednako dobri a i mala je razlika u ceni.
Samo zbunjujemo devojku bez veze. Dacka, bilo da izaberes WD ili Maxtor neces pogresiti zato sto nema bitnih razlika. Ja ti, ipak, preporucujem Maxtor a ti odluci sama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.