Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Boot problem 2
STRANA 1 OD 1
cemoss Boot problem 2 17.12.2008. 15:06 T13849

status: user
broj poruka: 31
Znaci...od skoro mi se dogadja da povremeno ne mogu da upalim komp......znaci upalim komp...ali ne daje signal sa ploce ono biiiip...posumnjao sam na plochu(gigabyte p35c-ds3r) ali sam krenuo da sumnjam na napajanje(koje je novo OCZ 600W) zato shto kad iskljucim komp,chuje se zujanje iz napajanja,kao neko oscilovanje...Meni je prosto nemoguce da je do napajanja posto je novo zamenjeno pokvarenim(jos vise nemoguce CoolerMaster 550W).
Ovo sto se dogadja,dogadja se potpuno iznenadno...nekad upali normalno i sve radi extra.....a nekad,na primer,kad ugasim komp i ponovo upalim,sve rade komponente samo ne daje biiiip sa ploce i primetio sam da kuler na procesoru(CM Hyper tx2) ne rad kad se to dogodi...Sta mislite da je problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Boot problem 2 17.12.2008. 15:28 #84216

broj poruka: 3053
http://pcsupport.about.com/od/nonworkingcomponent/ht/beepcodestb.htm

Odes lepo na link koji je meni juce Misa (admin) dao,tu su znacenja svih BEEP-ova koja postoje,pa lepo saznas koji bios ima tvoja ploca pa kakvi zvucni signali su karakteristicni za koji kvar i eto resenja tvog problema...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: Znaci...od skoro mi se dogadja da povremeno ne mogu da upalim komp......znaci upalim komp...ali ne daje signal sa ploce ono biiiip...posumnjao sam na plochu(gigabyte p35c-ds3r) ali sam krenuo da sumnjam na napajanje(koje je novo OCZ 600W) zato shto kad iskljucim komp,chuje se zujanje iz napajanja,kao neko oscilovanje...Meni je prosto nemoguce da je do napajanja posto je novo zamenjeno pokvarenim(jos vise nemoguce CoolerMaster 550W)
:: Ovo sto se dogadja,dogadja se potpuno iznenadno...nekad upali normalno i sve radi extra.....a nekad,na primer,kad ugasim komp i ponovo upalim,sve rade komponente samo ne daje biiiip sa ploce i primetio sam da kuler na procesoru(CM Hyper tx2) ne rad kad se to dogodi...Sta mislite da je problem
::
DaSickSyst Ne sekiraj se nije kvar 17.12.2008. 16:01 #84218

broj poruka: 2909
Ovo ti se desava samo kad je komp malo duze ugasen(hladan)?
U BIOSu ti je ukljucena opcija koja te obavestava ako zakaze kuler na procesoru.
Ovo se desava zato sto je HyperTX masivan kuler i ne startuje se ako je CPU hladan tako da nema potrebe da vrti ventilator(ili zavrti na par sekundi pa stane) i zato te ploca obavestava da ti kuler ne radi....Aktivno se ukljucuje tek nakon pola minuta kad se CPU zagreje i tada prestaje `bipovanje` ploce.

Iskljuci u BIOSu opciju `CPU fan fail warning` ova opcija ti se nalazi u `PC health status` i resio si problem.
Normalno uvek mozes da iskljucis `SMART fan control` a da ostavis CPU fan fail warning` ukljucenu,ali ce kuler uvek vrteti na maksimalnom broju obrtaja sto nije bas pozeljno.

DaSickSystem

Stripy Re: Ne sekiraj se nije kvar 17.12.2008. 16:47 #84226

broj poruka: 4163
Mislim da ovo nije problem. Da je to u pitanju dešavalo bi mu se i ranije a iz svog iskustva nisam nikada video problem te prirode (bar do sada). Ja bih rekao da je problem pre u ploči ili u grafičkoj jer sam imao bezbroj primeraka i grafika i ploča koje neće da startuju `iz prve`, a kada upale rade bez problema. Savetovao bih da prvo zameniš grafiku, a ako problem ostane onda sam ubeđen da je problem do ploče (zna gigabajt tako da zeza). Bez obzira na sve voleo bi da je DaSickSystem u pravu (najjeftinija varijanta ) pa javi šta si uradio

:: Ovo ti se desava samo kad je komp malo duze ugasen(hladan)

:: Iskljuci u BIOSu opciju `CPU fan fail warning` ova opcija ti se nalazi u `PC health status` i resio si problem
cemoss Tnx 17.12.2008. 16:50 #84227

E hvala mnogo na pomoci.....bas se jednom to dogodilo kad sam upalio komp uveche,a bio je ostavljen prozor od sobe,a napolju je bilo ledeno....pa verovatno zato nije hteo da upali zato sto se ``smrzo komp`` lol .

Stripy Dodatak 17.12.2008. 16:50 #84228

poruku CPU fan fail warning ispisuje u postu i traži od korisnika da pritisne F1 za nastavak ili da gasi računar, što znači da bi i sa ovom opcijom uključenom ploča morala da baci sliku kad ne radi ventilator.

cemoss :) 17.12.2008. 17:11 #84234

Tacno to je i bilo...bilo je ukljuceno CPU fan fail warning,pa sam ga iskljucio....videcemo dal ce ponovo da zeza.A sto se tice graficke...pa,najmanje sumnjam u nju,relativno je nova( 8800GTS 320MB) ..nikad mi nije pravila probleme,radila je ko zmaj,kao i sad :)

DaSickSyst Re: Dodatak 17.12.2008. 17:11 #84235

broj poruka: 2909

:: poruku CPU fan fail warning ispisuje u postu i traži od korisnika da pritisne F1 za nastavak ili da gasi računar, što znači da bi i sa ovom opcijom uključenom ploča morala da baci sliku kad ne radi ventilator
Nisam siguran da uvek izbacuje upozorenje...Desavalo mi se da pisti ali ne izbacuje poruku...I to bas sa HTXom...
Mislim da za `poruke upozorenja` treba instalirati kompletan `GA tool kit` koji ide uz plocu(oba diska),ja naprimer instaliram samo osnovne drajvere bez ikakvih dodataka...

Drugi primer:
Cak mi se desavalo da je jednoj kolegenici bilo stiklirano u BIOSu da upozorava na pregrevanje procesora na 50*C i tada je pistala ploca,ali nije izbacivao druga upozorena...Devojka je imala stok kuler....E za ovo mi je trebalo malo vise dok sam provalio koja je glupost u pitanju:)

DaSickSystem
Stripy Re: Re: Dodatak 18.12.2008. 10:41 #84311

Čudni su putevi gigabajtovi

:: :: poruku CPU fan fail warning ispisuje u postu i traži od korisnika da pritisne F1 za nastavak ili da gasi računar, što znači da bi i sa ovom opcijom uključenom ploča morala da baci sliku kad ne radi ventilator
:: Nisam siguran da uvek izbacuje upozorenje...Desavalo mi se da pisti ali ne izbacuje poruku...I to bas sa HTXom..
:: Mislim da za `poruke upozorenja` treba instalirati kompletan `GA tool kit` koji ide uz plocu(oba diska),ja naprimer instaliram samo osnovne drajvere bez ikakvih dodataka..
:: Drugi primer
:: Cak mi se desavalo da je jednoj kolegenici bilo stiklirano u BIOSu da upozorava na pregrevanje procesora na 50*C i tada je pistala ploca,ali nije izbacivao druga upozorena...Devojka je imala stok kuler....E za ovo mi je trebalo malo vise dok sam provalio koja je glupost u pitanju:
:: DaSickSyste
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs