Kupio bih kom do 40000 din. Nasao sam neku konfiguraciju pa me ineteresuje vas misljenje? Komp bih koristio za igre,multimediu,internet....
Gigabyte GA-M61PME-S2 ASUS ATI RADEON HD4650 1GB AMD Phenom X4 9500 QuadCore 4GB DDR2 800 Hard Disk 320GB Sata II NEC/LG/Lite On DVD-RW MIDI TOWER 450W BLACK MONITOR LG TFT 22` 5.1 Ch. Sound Blaster OnBoard TASTATURA PS/2 BLACK MIS PS/2 OPTICAL
sve je ok samo taj PHENOM 9500 nevalja pet para,bolje nadji neki iz serije koji se zavrsava na 50 ili uzmi neki 6400X2 Black edition jer je on extra,a i sta ces kad ti nove igre vide samo 2jezgra
Uzmi Phenom x4 bez razmisljanja ali izbegavaj te verzije koje zavrsavaju bez **50 na kraju oznake jer su to modeli Phenoma kojima fabricki ne radi jedno jezgro.Znaci,uzmi 9550,9650,...9850,9950 i bices miran duze vreme.Za te pare su mnogo bolje resenje nego bilo koja X2 verzija jer su jaci , brzi, i sve vise programa i igrica je optimizovano za 4 jezgra.Sve ostalo sto si naveo u konfiguraciji je sasvim ok.
Ma brate, jesi ti siguran u to sto pricas, da modelima 9500 i 9600 i ostalima bez 50 na kraju ne radi fabricki jedno jezgro? Ja mislim da si ti to nesto lose cuo. Koliko ja znam Phenom X3 su cetvorojezgrasi sa jednim ugasenim jezgrom. JOLE
:: Uzmi Phenom x4 bez razmisljanja ali izbegavaj te verzije koje zavrsavaju bez **50 na kraju oznake jer su to modeli Phenoma kojima fabricki ne radi jedno jezgro.Znaci,uzmi 9550,9650,...9850,9950 i bices miran duze vreme.Za te pare su mnogo bolje resenje nego bilo koja X2 verzija jer su jaci , brzi, i sve vise programa i igrica je optimizovano za 4 jezgra.Sve ostalo sto si naveo u konfiguraciji je sasvim ok ::
Potpuno siguran.Phenom X3 je taj koji je izasao iz te serije procesora koji su imali tu gresku.Nakon sto su je otkrili izveli su marketinski potez i preimenovali ih u Phenom X3.Posto su otklonili gresku, celoj seriji procesora su dodali taj broj 50 na kraju oznake.
:: Ma brate, jesi ti siguran u to sto pricas, da modelima 9500 i 9600 i ostalima bez 50 na kraju ne radi fabricki jedno jezgro? Ja mislim da si ti to nesto lose cuo. :: Koliko ja znam Phenom X3 su cetvorojezgrasi sa jednim ugasenim jezgrom :: JOL :: :: :: Uzmi Phenom x4 bez razmisljanja ali izbegavaj te verzije koje zavrsavaju bez **50 na kraju oznake jer su to modeli Phenoma kojima fabricki ne radi jedno jezgro.Znaci,uzmi 9550,9650,...9850,9950 i bices miran duze vreme.Za te pare su mnogo bolje resenje nego bilo koja X2 verzija jer su jaci , brzi, i sve vise programa i igrica je optimizovano za 4 jezgra.Sve ostalo sto si naveo u konfiguraciji je sasvim ok :: ::
Fenomi sa oznakama 9500, 9600 i slično imaju onaj TLB (ako sam tačno zapamtio oznaku) bag, a 9550, 9650 su revizije tih istih procesora sa otklonjenim bagom. Fenomi X3 su trojezgarni, tj. kvadovi sa jednim neispravnim jezgrom i imaju 1,5MB L3 keša, naspram 2MB koliko imaju kvadovi. Sve u svemu, druže, ne uzimaj nikako 9500, već 9550 ili nekog Athlona 64 X2.
Preraslo je u raspravu o phenom-u,a da li neko vidi koju maticnu covek hoce da uzme.Pa ta MB ne podrzava taj procesor.Biraj neku noviju seriju MB+ AMD X2.Ako zelis x4,nesto slicno tvojim zeljama imas u P..omu za 33000.Mada ne spominju koj je MB.Evo ti link,Pozdrav
:: Uzmi Phenom x4 bez razmisljanja ali izbegavaj te verzije koje zavrsavaju bez **50 na kraju oznake jer su to modeli Phenoma kojima fabricki ne radi jedno jezgro.Znaci,uzmi 9550,9650,...9850,9950 i bices miran duze vreme.Za te pare su mnogo bolje resenje nego bilo koja X2 verzija jer su jaci , brzi, i sve vise programa i igrica je optimizovano za 4 jezgra.Sve ostalo sto si naveo u konfiguraciji je sasvim ok :: Kako si lupio,pa ostao ziv
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.