Planiram ovih dana da uzmem racunar,pa sam iz nekih saveta i predloga sastavio ovu konfiguraciju: intel E7200 Core2Duo 2.53 GHz 3 MB BOX LGA-775 GigaByte GA-EP35-DS3L 2GB DDR2 Kingston HyperX, PC1066 640GB WD, SATA2, 7200rpm, 16MB Samsung 22` 2243nw Gainward ATI 4670, 512MB DDR3 LC power miditower 550W.
Budzet mi je oko 60000di.Sta vi mislite o ovome,da li treba nesto menjati.Nisam siguran za ovu graficku i maticnu?I koliko saj ja gledao lithium oc house je izgleda najjeftinija...
Ovako tu nisi naveo rezac to je oko 1500 dinara, i ako ti to kuciste sa napajanjem kosta oko 8000 ostaje ti jos 11 hiljada za komp, znaci 60000-12000=48000 hiljada konfiguracija, ovo sto si ti naveo kosta 37500 dinara, Prvo kupi memoriju na 800MHZ brza memorija ti nista ne vredi, uzmi E8400 i umesto ove graficke biraj da li ces 9800GT ili 4850. Sa ovim sto sam ti naveo cena kompa sa monitorom ce ti biti oko 60000 dinara,...
1. Cemu ce ti sluziti racunar? 2. GA EP45-DS3L je bolja,a kosta par evra vise...Ako hoces bas kvalitetnu plocu preporucijem ti GA EP45-UD3R. 3. Ako je komp za igre uzmi 4830 ili ako mozes da uklopis u budzet 4850.
A da,zaboravio sam da kazem da ne igram igrice,tako da mi ne treba neka skupa grafika.Nisam naveo rezac,tastaturu i mis i zvucnike.to bi me iznelo nekih 9500din. Rezac bi bio neki lg,logitech tastatura i mis,i zvucnici logitech x530. @gile23 U kojoj radnji navedene komponente kostaju 37500din?Ja sam iz Kg-a,ali sam planirao da racunar kupim u Bg-u,pa bi mi dobrodosao neki savet gde kupiti.
@DaSickSyst Mogla bi da dodje u obzir EP45 DS3L ukoliko bi se uklopila u budzet.
Samo kupujes u prodavnicama u kojima su komponente najjeftinije, tako sam ja ustedeo oko 50 evra. Imam burzera u BG-u koji zna veoma mnogo o kompovima, on mi je sve pokupovao i sastavio. A imam EP45-DS3L i odlicno me sluzi skoro 2 meseca.
Pozdrav!
:: A da,zaboravio sam da kazem da ne igram igrice,tako da mi ne treba neka skupa grafika.Nisam naveo rezac,tastaturu i mis i zvucnike.to bi me iznelo nekih 9500din :: Rezac bi bio neki lg,logitech tastatura i mis,i zvucnici logitech x530 :: @gile2 :: U kojoj radnji navedene komponente kostaju 37500din?Ja sam iz Kg-a,ali sam planirao da racunar kupim u Bg-u,pa bi mi dobrodosao neki savet gde kupiti :: :: @DaSickSys :: Mogla bi da dodje u obzir EP45 DS3L ukoliko bi se uklopila u budzet.
Nije mi jasno zbog cega takva mashina ako neces igre?,medjutim tvoja stvar.Napajanje ti uopste ne treba jace od LC 5450(Black),mozda sam vec naporan sa ovim napajanjem ali ako neces jacu kartu od 4850 ne treba ti nista jace.Kuciste nisi naveo i po meni je trenutno naj bolji izbor ThermalTake Xaser VI MX il Armor MX,oba su oko 75 evra(mozda ti ovo malo lomi budzet).Sto se memorije tice slazem se sa gore navedenim postom i imas za 3200+- OCZ 2GB 800Mhz ATI Crossfire edition,to ti je hand tested memorija fabricki garantovana da radi na 1066Mhz(ako ti ta frekvencija igra ulogu).Grafiku nebih komentarisao posto si u zoni koja je meni ne poznata(ne igras igre).Pozdrav
:: Nije mi jasno zbog cega takva mashina ako neces igre?,medjutim tvoja stvar.Napajanje ti uopste ne treba jace od LC 5450(Black),mozda sam vec naporan sa ovim napajanjem ali ako neces jacu kartu od 4850 ne treba ti nista jace.Kuciste nisi naveo i po meni je trenutno naj bolji izbor ThermalTake Xaser VI MX il Armor MX,oba su oko 75 evra(mozda ti ovo malo lomi budzet).Sto se memorije tice slazem se sa gore navedenim postom i imas za 3200+- OCZ 2GB 800Mhz ATI Crossfire edition,to ti je hand tested memorija fabricki garantovana da radi na 1066Mhz(ako ti ta frekvencija igra ulogu).Grafiku nebih komentarisao posto si u zoni koja je meni ne poznata(ne igras igre).Pozdrav :: Hmmm,za sta ce mi takva masina:-)Evo odgovora:Nisam sklon menjanju racunara na svakih godinu dana,vec bi mi ovaj racunar sluzio narednih nekoliko god.Racunar koji trenutno koristim je iz 2002god,tako da je red da ga zamenim.Kuciste ThermalTake Xaser VI MX mi se jako svidja,mislim da cu odvojiti i neki din vise za njega.A grafiku koju cu uzeti je sapphire hd3850 512mb 256bit.
Imas Antec sonatu 3 za 110e sa napajanjem,koja ima mozda najbolji odnos cene/perforamnse,uzmi neku graficku sa 512 mb,i pasivnim hladjenjem,ploce su dobre koje su ti preporucene,uzmi geil black dragon 4 x 2gb cl5 800mhz,negde je oko 100e,bolje ti je sa dell-om 228wfp,ili 2208 wfp,i da ,c2d 8xxx,ili c2q 6600,to ti je najbolje resenje i onako ne kupuje se kompjuter svaki dan,i ja sam uzimao na raznim mestima u bg-u i ustedeo dosta,samo nazovi i rezervisi bilo sta da hoves da kupis jer se desi da neamju ono sto pie da imaju na pcberzi. Sa srecom
Sad kontam,prem da mi nista nisi rekao za napajanje.sta sam mu ja radio sa MSI HD4850-OC(test karta) pa sam ga jos ja urnisao od kloka i LC 5450 bez problema.U vezi jeftinih radnji u BG-u:Atom,Plutos...Sto se grafe tice sasvim solidna za tu mashinu,proveri Microsystem mislim da je kod njih MSI 3850 512-OC dosta povoljan(ako nisam pomesao).Pozdrav i srecno.
U Beogradu kupuj samo u Imtel-u. Garancija se kod njih respektuje maksimalno. Nema ono javi se utorak, sledeće nedelje, posle praznika ili šta ti ja znam...a posebno što ne živiš u Beogradu. Možda bi mogao i Pakom iz Niša da uzmeš u obzir.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.