Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
DVD Playback na staroj masini
STRANA 1 OD 1
igibg80 DVD Playback na staroj masini 31.01.2006. 02:04 T1369

status: user
broj poruka: 5

Pozdrav!

Imam problem sa pustanjem DVD filmova.Zvuk i slika seckaju.Predpostavljam da je problem u hardveru, tj da treba bolja masina.
Zanima me da li sam u pravu ili gresim.
Masina je :

Intel 500 Mhz
RAM 320mb
Grafika S3 Virge 8mb ram
DVD Pioneer DVR 110 rezac , ukljucen UDMA mode 2
Sistem: Windows XP SP2
DVD decoder : Power DVD 6

Molim za misljenja i savete
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 31.01.2006. 11:52 #4133

broj poruka: 568
koliko je meni poznato prvi dvd bio je stargate (1996) u to vreme procesor od 500MHz i 320MB ram-a sa grafikom od 8MB bejahu pojam.
Elem danas, 10 godina kasnije, verovatno je povecana i hardverska zahtevnost dvd (mpeg2) formata, pravljenjem slike u vecoj rezoluciji s vise detalja te se izdaju na DL (8,2GB) diskovima.
sto se tice tvog problema:
Ja sam do pre par godina dvd gledao bez frke sa 600MHz-a 128MB ram-a AGP 16MB i Win98se.
Najverovatnije ti je grafika 99%, eventualno drajveri za graficku ili procesor, ram-a imas dosta
Ali ne odbacujem da je pioneer

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Mnogo ???? 31.01.2006. 16:40 #4137

broj poruka: 6645
Probaj da provališ i experimetišeš:
Da li su hdd i dvd na istom kablu? - odmah kupuj udma66 kabl i odvajaj hdd i dvdrw na posebne ide grane, kao master uređaje...
Koji program koristiš za puštanje dvd-a? Kod PowerDVD-a moguće je uključiti - isključiti hardwerski ili softwerski dvd dekoding prilikom reprodukcije...
Tačno je da je S3 moguć izvor retardirane reprodukcije, pogodi otvoren prozor sa njim, mislim da je to jedini trik...
Da li imaš instalirane razne codec-packove - vesele paketiće ludih kombinacija "svega što bi vam ikada zatrebalo za audio-video repredokcuji" kodeka koji su se poklali sa originalnim iz Windowsa, ili pak, iz raznih programa za audio-video obradu, snimanje cd-a itd... da ne zaboravim video filtere ffdshow i ostale, klanje kodeka i video filtera u raznim kombinacijama
koje je nemoguće popamtiti ali i izbeći, može da dovede do ovoga...
Probaj obični dvd-rom, da nije pioneer, kako se ponaša, pa eliminiši pioneera kao izazivača problema ili ga obeleži, inače, pravog malog sebičnog gospodina po pitanju zahteva koje ostatak hardvera mora da ispoštuje da bi on radio punom parom...

djboki Promeni grefičku karticu 31.01.2006. 17:10 #4139

broj poruka: 96
Poblem je u S3 Virge koja nije VESA 2 kompaktibilna.
Prodaj je i kupi neku GF4 MX koje koštaju polovne oko 20 evra

gagimil Jos 03.02.2006. 13:32 #4192

broj poruka: 172
Ako posle svega ne bude pomaka,probaj bez SP2.Poz.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs