Pre jedno dve nedelje sam trazio pomoc u odabiru konfiguracija, ali posto su skocile cene sada nemam dovoljno para pa me zanima da li vredi da uzmem neku od ovih konfiguracija i koju?
Ova gore mašina je sasvim OK za razumnu cenu. Samo me ta ploča zanima. Proizvođač ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Dvoumim se izmedju prve dve konfiguracije, s obzirom da ukupno imam nekih 560e. Ako bh uzeo prvu taman mi ostane jos 160e za monitor, ako bih uzeo drugu ostalo bi mi oko 85e i mogao bih jos da ga nadogradim.
od ove 3 po meni je najbolja ova zadnja,najvise zbog graficke samo dodaj ako mozes jos 10-20 evra i kupi malo bolju plocu.A koje bi napajanje mislio da stavis na ovu zadnju konfu?
Ova konfiguracija Pakomova Kerber ima ploca koja kosta celih 38 eura!!!!! Ok je proc , znam dosta ljuddi koji ga imaju a grafika je pun pogodak. U Pakomu od 10.12.2008. izlazi sledeca hit konfiguracija koju cu i ja da jurim za 360 eura :
neka p.oca po pravilu ne pise koja al mora da kosta bar 50 eura AMD Phenom X4 9550 3 GB Kingstone dd2 Asus 4670 dd3 512 MB hard od 320 GB i ostalo kuciste neko sa 450 w napajanja , tastatura , mish ..... Mislim da je ovo skroz ok , za ovu grafiku znam da moze sve da tera u normalnim rezolucijama. Ndam se da sam pomogao pozzz.....
nesto slicno imam i ja, a preporucio bih ti sledece:
08.12.2008. 22:25
status: user broj poruka: 280
Asus M3A78-EM - 75 EUR Phenom 9550 - 123 EUR 2 x 1GB DDR2 OCZ, 1000MHz OCZ Platinum 36 EUR HDD SATA2 7200 320GB WD Caviar 3200AAKS 16MB 46 EUR ASUS EAH4670/DI/512M, ATI Radeon HD 4670, 512MB/128bit, DDR3, DVI, HDMI (PCI Express 2.0) 85 EUR DVD+/-RW Samsung SH-S223F/BEBE black SATA 22X 16 EUR
UKUPNO 381 EUR
Ovo su cene odavde sa Berze (pohvala za novi izgled i filtere)
Ploca iz Altija je neke ``leve marke - zaboravih koje``, za razliku od ovog Asus-a koji je nabijen svom mougucom novom tehnologijom i podrzava novodolazece AM3 CPU - Phenom II Ova 2Gb ce ti biti dovoljno za sve, kod mene rade na 1100MHz na svojoj default voltazi, sto i Phenom na ovoj ploci podrzava. Ovaj HDD je tih i brz, a u Alti-ju je verovatno neki Maxtor - zovi pa proveri. Sa ovom karticom imas i native HDMI, lako se povezuje sa LCD TV-om, jednim kablom i slika i zvuk. Sve preporuke za Samsung optiku sa moje strane, ne za konkretan model, posto ga nisam probao, ali ne sumnjam da je kao i svoji prethodnici odlicna. Neka ti neko sa berze preporuci napajanje i kuciste, sa napajanjem budi posebno oprezan, jer po meni tu ne treba praviti kompromis.
Treba 4GB pogotovo ako si neki prosecan korisnik i u isto vreme Gamer zato sto uz nove programe se otvara mnogo servisa, a i igre sada zahtevaju mnogo rama!!!
Tako da sto se tice tih procesa tesko da ce neko ko ne zna da i pomisli da ih ugasi, a ne da i stvarno to uradi!!! Pokazao sam ti sta je nero uradio Sky-u tako da je 4GB sasvim dovoljno...
I ja sad planiram jos jedan kit Reaper-a 1200MHz da stavim kod sebe i da sam miran!!!
:: Brate koji ce ti 4GB rama??? Ja imam 2 GB pa opet ne koristim ni 1 ceo : :: ::
Du_aj ga kume, ja gasim sve procese i koristim Windowse koji su oslobodjeni gluposti.... Beretta
:: Treba 4GB pogotovo ako si neki prosecan korisnik i u isto vreme Gamer zato sto uz nove programe se otvara mnogo servisa, a i igre sada zahtevaju mnogo rama!! :: :: Tako da sto se tice tih procesa tesko da ce neko ko ne zna da i pomisli da ih ugasi, a ne da i stvarno to uradi!! :: Pokazao sam ti sta je nero uradio Sky-u tako da je 4GB sasvim dovoljno.. :: :: I ja sad planiram jos jedan kit Reaper-a 1200MHz da stavim kod sebe i da sam miran!! :: :: :: :: Brate koji ce ti 4GB rama??? Ja imam 2 GB pa opet ne koristim ni 1 ceo : :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.